Local

Cum se poate așa ceva?! Tatăl unei fetițe din Iași a răpit de pe stradă un băiețel de 9 ani! Motivul este unul halucinant, iar ce a urmat e de pomină! (EXCLUSIV)

Publicat: 25 iun. 2022
Un băiat ținut cu mâna de gură de un bărbat și o autospecială de Poliție
Un individ din județul Iași a fost condamnat după ce a fost acuzat că ar fi răpit un băiețel

Un individ din județul Iași a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat că a răpit de pe stradă un băiețel. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Marcel Constantin Lepădatu la 2 ani și 5 luni de închisoare, cu suspendare, pentru lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violenţe. Totodată, ieșeanul trebuie să-i achite victimei daune morale în valoare de 10.000 de lei.

Un bărbat din Iași a fost pedepsit de judecători, fiind acuzat că a răpit de pe stradă un băiețel. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Marcel Constantin Lepădatu la 2 ani și 5 luni de închisoare, cu suspendare, pentru de lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violenţe. Totodată, ieșeanul trebuie să-i achite victimei daune morale în valoare de 10.000 de lei.

„Inculpatul Marcel Constantin Lepădatu va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local Mironeasa sau în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, pe o perioadă de 70 de zile”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Băiețel de 9 ani, din Iași, răpit de pe stradă

De remarcat este faptul că sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Marcel Constantin Lepădatu a început pe data de 9 septembrie 2021. Asta, după ce individul fusese reținut, arestat preventiv și, mai apoi, arestat la domiciliu de pe 20 august, până pe 15 decembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile de lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violenţe.

Oamenii legii au afirmat că ieșeanul Marcel Constantin Lepădatu a intrat în atenția lor în urmă cu câteva luni. Individul de 28 de ani, tatăl unei fetițe, a fost acuzat că a răpit și bătut un copil în vârstă de 9 ani, pentru că i-ar fi supărat fiica. Povestea a început pe 18 august 2021, în comuna ieșeană Mironeasa. În seara zilei respective, puștiul a ajuns acasă plângând și foarte speriat. Văzându-l în starea respectivă, mama acestuia l-a întrebat ce s-a întâmplat. Băiețelul a povestit că a fost luat de pe stradă de tatăl unei fetițe, dus cu mașina câteva sute de metri și lovit. Femeia a sunat la Poliție și a cerut ajutor. A discutat cu agenții și i-a rugat să ia măsuri. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și lipsire de libertate. Polițiștii au ajuns, astfel, la tatăl care și-a făcut dreptate singur.

Ieșeanul Marcel Constantin Lepădatu a ajuns în spatele gratiilor

Oamenii legii au menționat că Marcel Constantin Lepădatu a ajuns după gratii. Pe 19 august 2021, agenții din cadrul Secției de Poliție Rurală Ciurea l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbatul de 28 de ani.

„Pe 18 august 2021, acesta ar fi lipsit de libertate un minor, pe care l-ar fi luat în autoturism pe o distanță de aproximativ 500 de metri, în comuna Mironeasa. Mai apoi, l-ar fi coborât pe minor din autoturism și l-ar fi lovit. Pe 21 august 2021, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Cercetările continuă”, au afirmat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Surse din cadrul anchetei au precizat atunci că ieșeanul ar fi recurs la un asemenea gest după ce fetița lui ar fi spus că a fost deranjată de băiețelul de 9 ani. În loc să discute cu părinții băiatului și să găsească o soluție amiabilă, individul ar fi preferat să-și facă dreptate singur. Acum, individul din Iași a fost pedepsit, după ce a fost acuzat că a răpit un băiețel de pe stradă.
Comentarii
  • Dar pe parintii acelui bully nu i-a pedepsit instanta, ca nu si-au educat plodul? Judecatorului in cauza i-ar conveni ca fetita lui sa fie agresata de un coleg de scoala?
    Daca fetita mea ar fi agresata, in mod repetat, de vreun bully, la fel as face si eu. De altfel, am si facut-o, cand eram copil, iar sora mea mai mica era hartuita de un baiat mai mare. Cand nu se poate face cu vorba buna, educatia mai trebuie facuta si cu parul. Mai ales cand comportamentul plodului corespunde „valorilor” familiei acestuia.

Adauga un comentariu