Actualitate

Cum se pot trage „țepe” cu același apartament! Ieșeanul care a bătut recordul la acuzații penale!

Publicat: 15 oct. 2019

Un individ care a mai avut probleme cu legea a fost pedepsit din nou de judecătorii ieșeni. Acesta a fost condamnat în urma unei înșelăciuni. Anchetatorii spun că ar fi păcălit două femei cu vânzarea unei locuințe.

Un ieșean pare să fi bătut recordul la dosare penale și la numărul de infracțiuni de care a fost acuzat! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus acum condamnarea lui Cristian Ababei, chiar dacă acesta s-a împăcat cu una dintre părțile vătămate. Ababei a primit o pedeapsă rezultantă de patru ani și o lună de închisoare, plus o amendă penală de 9.000 de lei, pentru înșelăciune, fals în declarații și participație improprie la fals intelectual. Instanța a constatat că, din amenda penală de 9.000 de lei, Ababei a achitat deja 4.280 de lei, rămânând neachitată suma de 4.720 lei. În fapt, magistrații ieșeni au contopit pedepsele primite în trecut de individ, pentru comiterea mai multor infracțiuni: înșelăciune, fals în declarații, participație improprie la fals intelectual, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri și conducere fără permis. De remarcat este faptul că sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Promisiuni neonorate

Individul a fost trimis în judecată de procurorii ieșeni pe data de 22 august 2017. Anchetatorii au precizat că, pe data de 10 iunie 2015, Cristian Ababei (47 de ani) ar fi indus în eroare o femeie, cu prilejul încheierii unui antecontract de vânzare-cumpărare. „Inculpatul i-a creat părții vătămate convingerea că îi va vinde un imobil situat în municipiul Iași, respectiv un imobil dintr-un cămin de nefamiliști situat pe strada Vlădiceni. Inculpatul a determinat-o pe femeie să îi dea suma de 2.500 de lei, deși acesta nu avea intenția de perfecta vânzarea, ci doar de a obține în mod injust o sumă de bani”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Oamenii legii au adăugat că, pe 2 iulie 2015, individul a procedat în același mod, inducând în eroare o altă femeie, cu promisiunea de vânzare a aceluiași imobil. Anchetatorii spun că, de data aceasta, în urma încheierii antecontractului de vânzare-cumpărare, acesta ar fi obținut suma de 3.000 de euro. „Pe 2 iulie 2015, inculpatul Ababei Cristian a făcut declarații necorespunzătoare adevărului în fața notarului public cu privire la situația juridică a imobilului în discuție. Astfel, el a determinat încheierea și autentificarea antecontractului de vânzare-cumpărare. Prin aceleași acțiuni, inculpatul a determinat furnizarea unor informații necorespunzătoare adevărului”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Procurorii susțin că totul a ieșit la iveală după ce prima parte vătămată a formulat o plângere penală împotriva lui Cristian Ababei. Anchetatorii au mai menționat că, pe parcursul cercetărilor, individul i-a returnat femeii suma primită de la ea.
De asemenea, oamenii legii au subliniat că individul are antecedente penale.loading...

Adauga un comentariu