Culinar

Cum se prepară cea mai bună dulceaţă de portocale

Publicat: 09 dec. 2019

Iarna înseamnă, fără doar şi poate, şi miros aromat de portocale, însă dulceaţa de portocale este ideală pentru a fi savurată în această perioadă, mai ales că are un gust acrişor.

Ingrediente necesare:

  • un kilogram de portocale
    două lămâi
    800 de grame de zahăr
    500 de ml de apă
    două pliculeţe de zahăr vanilinat

Mod de preparare:

Curăţă portocalele de coajă cât mai subţire, fără a desprinde şi partea albă. Taie mărunt coaja curăţată şi pune apa la fiert. Când apa e fierbinte, însă nu fierbe, stinge focul şi pune coaja tocată mărunt. Aşteaptă zece minute la fiert, apoi strecoar-o. Adaugă şi zahărul şi dă totul în clocot, amestecând puţin.

Curăţă portocalele de coaja albă, taie-le bucăţele, iar apoi stoarce zeama de lămâi şi toarn-o peste portocale. În momentul în care siropul s-a îngroşat, pune coaja înapoi în cratiţă, aşteaptă cinci minute, iar apoi adaugă fructele şi zahărul vanilinat. Spumează pieliţele care se desprind de pe portocale.

Fierbe totul timp de o oră, iar apoi pune dulceaţa în borcane şi închide-le ermetic. Întoarce-le şi lasă-le să se răcească.



loading...

Adauga un comentariu