Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cum se pun murăturile. Cea mai bună rețetă

Cum se pun murăturile. Cea mai bună rețetă

02 nov. 2021, 23:57,
în Cancan ultimă oră

Ingrediente pentru murături

– castraveţi
– varză albă
– ardei graşi
– gogoşari
– ardei iuţi
– morcovi
– gogonele
– boabe de struguri
– conopidă

– 2 căţei de usturoi pentru fiecare borcan
– câte 2 fâşii de hrean pentru fiecare borcan
– rămurele de mărar uscat şi de cimbru

Saramură

1 l apă + 25 g sare neiodată (specială pentru murături)
2 linguri de oţet alimentar 9% pentru fiecare borcan

Cum se pun murăturile

Cum se pun murăturile. Cea mai bună rețetă. Legumele se sortează să fie doar cele bune, fără să fie lovite sau să prezinte mucegai. Se spală şi se curăţă morcovii, varza, ardeii graşi şi gogoşarii. Castraveţii rămân cu coajă, se taie doar codiţa dacă este prea lungă, scrie savoriurbane.ro.

Cum se pun murăturile. Cea mai bună rețetă. Conopida se desface în buchetele mici, varza se taie în felii mai groase. Ardeii se pot înjumătăţi. Gogonele mici rămân întregi, iar cele mari se înjumătăţesc. Morcovii îi tai rondele cu un cuţit ondulat.

Cum se pun murăturile. Cea mai bună rețetă. Alegem un borcan mare, încăpător, cel puţin de 2 L şi la fundul lui se aşează 2-3 rămurele de mărar uscat şi cimbru uscat + 1 fâşie de hrean. Se umple apoi borcanul cu cât mai multe din legumele pregătite mai sus, îndesându-le bine. Printre ele se înfig şi boabele de strugure, câţiva căţei de usturoi, ardei iuţi întregi precum şi fâşii subţiri de rădăcină de hrean.

Cum se pun murăturile

Cum se pun murăturile. Cea mai bună rețetă. Deasupra punem crenguţele de mărar şi cimbru uscate astfel încât acestea să preseze în jos conţinutul. Practic încercăm să le înfigem sub buza borcanului.

Cum se pun murăturile. Cea mai bună rețetă. Se pregăteşte saramura punând apa cu sare la fiert. Se lasa să clocotească 2-3 minute şi apoi se stinge focul. Saramura se lasă 10 minut la răcorit şi apoi se toarnă fierbinte în borcanele cu murături asortate, adăugând polonic cu polonic. Borcanele trebuie să fie aşezate pe o tavă metalică (care să preia şocul termic).

Cum se pun murăturile. Cea mai bună rețetă. Murăturile se lasă neînchise în primele 24 de ore. Se acoperă doar cu o farfurioară. În acest răstimp începe procesul se fermentare şi se va forma o spumă. Aşa trebuie! Nu aruncaţi spumă! A doua zi se pune câte 1 lingură de oţet în fiecare borcan de 2 L şi se închid cu capacul.

 

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2025
25 decembrie 2025