Coronavirus

Cum sunt salvați pacienții infectați cu SARS-CoV-2 din SUA, care sunt în stare critică

Publicat: 19 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum sunt salvați pacienții infectați cu SARS-CoV-2 din SUA care sunt în stare critică
Coronavirus

Un grup de medici de la un spital din New York a descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate salva pacienţii critici cu Covid. Medicii au aplicat metoda doar pe 4 pacienţi conectaţi la ventilatoare. Mai mulţi medici de la un spital din New York au descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate duce la deconectarea de la ventilatoare a pacienţilor aflaţi în stare critică. Au aplicat metoda reducerii temperaturii corpului pe 4 pacienţi conectaţi la ventilatoare. După 48 de ore în care temperatura lor a fost de numi 34,5 grade Celsius, toţi cei patru pacienți au avut un nivel ridicat de oxigen, iar doi au fost scoşi de pe aparate.

Practic, această nouă stare îi ajută pe pacienţi să aibă o rată metabolică scăzută, fapt care împiedică organismul să folosească multă energie. Medicii din România cunosc această tehnică. O folosesc pentru chirurgia cardiovasculară, de exemplu, când scad temperatura corpului pentru a proteja creierul în timpul intervenţiilor pe cord deschis. Metoda nu este însă lipsită de riscuri.

„Scăderea ratei metabolice înseamnă o scădere a emisiilor de dioxid de carbon şi o scădere a producţiei de acizi. În cazul pacienţilor cu coronavirus care au şi hipertermie, deci o temperatură ridicată, această rată metabolică se accelerează. Este o inducere, aşa numita stare de hibernare pe care anumite animale o au, tocmai pentru reducerea acestei rate metabolice.

Există riscuri ale acestei răciri a organismului, în primul rând există riscul de a dezvolta anumite aritmii cardiace, pentru că tot orgnismul este supus la o temperatură scăzută, există riscul de a dezvolta anumite dezechilibre electrolitice. Metoda răcirii pacienţilor cu coronavirus nu va reprezenta niciodată o metodă de tratament, este mai degrabă o metodă salvatoare, care, dacă va fi implementată la scară largă va fi doar pentru pacienţii care sunt în stare gravă, cu prognostic rezervat”, a declarat Radu Ţincu, medic specialist ATI Toxicologie Floreasca.

Cum se răspândeşte noul coronavirus. Tinerii asimptomatici și cei cu simptome ușoare transmit virusul foarte ușor

Cum se răspândeşte noul coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat care este calea prin care se răspândește CoVid-19. Astfel, persoanele tinere asimptomatice și cele cu simptome ușoare transmit virusul foarte ușor.

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un avertisment important cu privire la transmiterea CoVid-19. Aceștia avertizează că persoanele tinere asimptomatice sau cu simptome uşoare răspândesc virusul.

Cum se răspândeşte noul coronavirus

Răspândirea noului coronavirus în regiunea Asia-Pacific a cunoscut o creștere accelerată în ultima vreme. Și aceasta se face în mare parte prin intermediul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani. Mai mult, aceștia nu ştiu că sunt infectați pentru că marea majoritate sunt asimptomatici. De asemenea, mulți alții, care sunt infectați, prezintă simptome uşoare, a avertizat marţi OMS.

Deoarece mulţi tineri sunt asimptomatici sau au simptome uşoare de CoVid-19, ei transmit fără să ştie virusul altora. Acest avertisment fost făcut la Manila, de Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest.

„Acest lucru creşte riscul răspândirii virusului la persoanele cele mai vulnerabile, la vârstnici, bolnavi cronici. Este vorba de oameni care locuiesc în zone urbane dens populate şi în cele rurale izolate”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă online. „Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a opri virusul să ajungă în comunităţile vulnerabile”, a mai spus Takeshi Kasai.

O nouă fază a pandemiei

Regiunea Pacificul de Vest, care cuprinde 27 de ţări din Asia şi Pacific, a confirmat până în prezent peste 400.000 de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, aproape 9.300 de persoane au murit de coronavirus, conform OMS. Aceste cazuri reprezintă 2,3% din infecţiile la nivel global.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a afirmat că ţările din Asia-Pacific au intrat „într-o nouă fază a pandemiei”. Aici, guvernele adoptă noi tactici şi strategii care reduc la minim perturbarea vieţii oamenilor şi a economiilor. Dar totodată, iau și măsuri împotriva răspândirii CoVid-19.

„Mulţi detectează acum focare mai repede şi le răspund mai rapid cu intervenţii mai direcţionate şi o abordare agilă. Iar toate aceste eforturi readuc sănătatea societăţilor şi economiilor în acelaşi timp”, a precizat Takeshi Kasai.

A suferit o nouă mutație

O tulpină de SARS-CoV-2, care ar putea face virusul de 10 ori mai contagios, a fost descoperită în Asia de Sud-Est. Această tulpină, numită D614G, a fost identificată în trecut și în alte țări. De curând, a fost descoperită și în Malaysia. Aici a fost detectată într-un focar cu 45 de pacienți infectați. Iat totul a pornit de la o persoană care s-a întors din India și nu a respectat carantina de 14 zile. Și în Filipine a fost detectată această tulpină, în cel mai mare oraș din această țară.

„Tulpina ar avea o rată mai mare de transmisie, dar încă nu avem suficiente dovezi solide pentru a spune asta cu siguranță”, a declarat Maria Rosario Vergeire, subsecretar în Ministerul Sănătății din Filipine.

În lumina acestor noi informații, cu privire la cum se răspândeşte noul coronavirus, strategia adoptată trebuie să fie promptă. Așadar, se vor impune noi măsuri direcționate concret.

Adauga un comentariu