Prima pagină » Sanatate » Sfatul medicului » Ce să faci și să nu faci în caz de diaree
Ce să faci și să nu faci în caz de diaree

Ce să faci și să nu faci în caz de diaree

16 iul. 2020, 07:38,
în Sanatate

Cum tratezi diareea. Sezonul de picnic s-a întors. În absența unei toalete, evitați transportul de produse lactate și produse de ouă proaspete, cum ar fi maioneza. Aceeași precauție pentru mâncărurile reci. În caz contrar, diaree amenință. Dar, dacă este deja prea târziu, iată ce să faci și să nu faci!

Abuz de medicamente

Luați prea mult Imodium (loperamide) care încetinește tranzitul. „Trebuie să respectăm diareea, deoarece ajută la eliminarea cât mai rapidă a germenilor responsabili”, a spus dr. Renaud Ferrier, profesor de medicină generală la Universitatea din Nisa, potrivit Top Sante.

Cum tratezi diareea. Consumul de cola

A fost mult timp considerat un „medicament” pentru diaree: coca-cola hidratează, furnizează săruri minerale, zahăr, dar este pusa si la îndoială. Dioxidul de carbon pe care îl conține ar putea agrava afecțiunile intestinale. În ceea ce privește versiunea light, îndulcitorii săi ar fi dăunători și ar putea provoca diaree „osmotică” (transfer de lichid prin peretele intestinal). Cu toate acestea, o cola are avantajul de a fi „mai sigur” și mai accesibil decât apa.

Durere gastrointestinală

„Smecta dă o mică consistență scaunului”, spune dr. Vergnes-Blanquer, medic de urgență la centrul spitalului Fréjus-Saint-Raphaël. „Spasfon acționează asupra spasmelor și durerii. În ceea ce privește Tiorfan, acesta blochează tranzitul mai puțin decât imodiumul”. Ercefuryl, un medicament anti-infectant, este recomandat dacă ați contractat boala într-o țară tropicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`