Terapii alternative

Cum tratezi natural mainile umflate

Publicat: 19 dec. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum tratezi natural mainile umflate
7

Mainile se pot umfla din mai multe motive. O problema circulatorie, artrita, sindromul de tunel carpian, atac cerebral, exces de sare sau o simpla intepatura de insecta sunt cateva dintre cauzele umflarii mainilor. Iata cum poti trata aceasta problema pe cale naturala:

1. Comprese cu lavanda
Lavanda este relaxanta, intareste sistemul nervos, combate spasmele, are actiune antibacteriana, este un analgezic si un antidepresiv natural. Pentru maini umflate,foloseste o compresa cu lavanda, utilizand urmatoarele ingrediente:
½ cana de flori uscate de lavanda
½ cana de salvie uscata si maruntita
2 cani cu apa (400 ml)
8 picaturi de ulei esential de lavanda

Mod de preparare
Adauga apa, florile si salvia intr-o oala cu capac si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute. Strecoara lichidul intr-un alt vas si lasa-l sa se raceasca. Adauga uleiul esential de lavanda si amesteca bine. Aplica acest amestec pe mana umflata utilizand o carpa de bumbac. Plantele folosite pot fi invelite intr-un prosop pe care sa il pui peste zona afectata in timp ce apesi pentru a elibera lichidul.

5 semne de boala transmise de maini

2. Gheata
Gheata este un remediu excelent pentru umflaturile din orice zona a corpului, dar mai ales de la nivelul mainilor. Aceasta este foarte eficienta in reducerea inflamatiilor. Fa o compresa cu gheata zdrobita sau infasoara cateva cuburi de gheata intr-un prosop. Ai grija sa nu aplici niciodata gheata direct pe piele, deoarece este dureros. Repeta acest tratament de cateva ori pe zi, dar nu lasa compresa pentru mai mult de 20 de minute consecutive.

3. Ceai de ghimbir
Este binecunoscut pentru abilitatea sa de a trata inflamatiile, fiind folosit ca remediu naturist de secole intregi. Amelioreaza durerea, subtiaza sangele si reduce inflamatiile, printre altele. Prepara un ceai folosind o lingurita de ghimbir ras sau macinat la o cana de apa fierbinte. Daca vrei sa il indulcesti, adauga putina miere si, pentru un gust mai placut, incearca niste zeama de lamaie proaspat stoarsa.

Ti se umfla degetele? Iata care ar putea fi cauzele

4. Gel de aloe vera
Aloe vera este o alegere minunata pentru orice problema de piele, fiind utila si pentru maini umflate. Unii sportivi folosesc comprese de aloe vera pentru rani sau pentru relaxarea musculaturii, deoarece grabeste vindecarea. Oricine ar trebui sa aiba o planta de aloe vera acasa, pentru a putea taia o frunza si a utiliza gelul proaspat din interior. Aplica acest remediu direct pe zona afectata, iar situatia se va ameliora imediat. Este eficienta si pentru intepaturile de insecte.

5. Ananas
Acesta este unul dintre cele mai utile fructe pentru reducerea inflamatiei mainilor. Pentru ameliorarea durerii, iti recomandam sa mananci ananas in fiecare zi timp de o saptamana.

6. Galbenele
Acest remediu poate fi folosit atat extern, cat si intern. Pentru uz extern, aplica pe zona afectata o compresa cu flori de un portocaliu intens. O alta optiune este sa prepari un ceai dintr-o mana de flori uscate la o cana cu apa fierbinte. Dupa ce ai lasat planta la infuzat timp de cinci minute, strecoara lichidul, indulceste-l si bucura-te atat de gustul unic, cat si de beneficiile minunate.

Palme rosii umflate. Ce boala grava se ascund in spatele acestui semn

7. Alimente bogate in vitamina B6
Aceasta vitamina este cunoscuta pentru abilitatea sa de a reduce inflamatiile, mai ales cele cauzate de sindromul de tunel carpian. Alimentele bogate in vitamina B6 sunt: cartofii, orezul brun, legumele cu frunze verzi (spanac, sfecla mangold, salata verde), bananele si pieptul de pui fara piele. Introdu aceste alimente in dieta zilnica, incorporandu-le in diverse retete si preparate. Te vei simti mult mai bine.

Adauga un comentariu