Local

Cum trebuie să fie mireasa când intră în Biserică? Părintele Calistrat Chifan: „Trebuie să ții cont că intri în Biserica lui Dumnezeu” – VIDEO

Publicat: 27 ian. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Cum trebuie să fie mireasa când intră în Biserică Părintele Calistrat Chifan Trebuie să ții cont că intri în Biserica lui Dumnezeu - VIDEO
Tradițiile și obiceiurile populare din cadrul nunților s-au schimbat de-a lungul timpului.

Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit, în emisiunea BZI LIVE, cum trebuie să fie mireasa când intră în Biserică. Ce părere are îndrăgitul duhovnic despre miresele care aleg să apară dezgolite în Locașul Domnului?

Potrivit părintelui Calistrat Chifan, o mireasă trebuie să fie decentă atunci când intră în Biserică. Ea trebuie să fie îngrijită, stilată, aranjată cu bun gust și nu extravagantă, deoarece se află în Casa lui Dumnezeu. Conform regulilor bisericești, picioarele miresei trebuie să fie acoperite, iar decolteul să nu fie unul prea impunător. Culoarea rochiei trebuie să fie albă, deoarece este un simbol al purității și al inocenței. Capul trebuie să fie acoperit cu un voal, care poate fi dat pe față, pentru a arăta educația aleasă a miresei.

Cum trebuie să fie mireasa când intră în Biserică? Părintele Calistrat Chifan: „Acel voal pe frunte, care se pune cu coroniță este, de fapt, un mini simbol că mireasa trebuie să fie acoperită”

Sunt mirese de o finețe și de o eleganță impecabilă, dar sunt și mirese extravagante, agresiv îmbrăcate, care nu-L cinstesc pe Dumnezeu. La sfatul părintelui Calistrat Chifan, acestea trebuie să țină cont că intră în Biserica lui Dumnezeu și să se acopere.

Foarte important este voalul, deoarece este simbolul acoperirii părului, lucru recomandat în Biserica Ortodoxă.

„Sunt mirese de o finețe și de o eleganță impecabilă. Am văzut mirese, eu le spun drăcușori cu aripi, adică sunt extraordinar de frumoase și bine machiate, și îngrijite și stilate. Dar sunt mirese care sunt extravagante și devin ușor violent, agresiv îmbrăcate, cum spunem noi după moda modernă, sexy. Trebuie să ții cont că intri în Biserica lui Dumnezeu. Acel voal, pe frunte, care se pune cu coroniță este, de fapt, un mini simbol că mireasa trebuie să fie acoperită. Sunt miresele de educație aleasă, să spunem de pension francez sau de bun gust, de viță albastră, care, când intră în clipa cununiei, o jumătate de voal este dat pe față. De fapt, ea propriu-zis e acoperită și când urmează a se pune cercurile cununiei, cu Mântuitorul la băiat și cu Maica Domnului la fată, la mireasă, atunci se dă voalul pe spate, pentru că ea, având coronița pe cap, deja e încununată de Dumnezeu ca prințesă. Deci e ceva normal. Celelalte pun voalul frumos și îl lasă pe spate, dar este tot simbolul acoperirii părului.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan: „Să vii cu umerii goi până la șezut, să vii cu sânii scoși afară…”

Părintele Calistrat nu este de acord cu miresele care vin cu „umerii goi până la șezut” sau cu „sânii scoși afară.”, fiindcă acestea nu-L respectă pe Dumenzeu. Cheia eleganței este simplitatea, care este plăcută Domnului.

„Sunt mirese din astea moderne, cu tot felul de nebuneli în cap, cine se poate băga în gustul lor. Săracele, nu-s de condamnat. Trupul femeii este frumos, trupul bărbatului este frumos, așa l-a lăsat Dumnezeu. Dar ca să vii cu umerii goi până la șezut, să vii cu sânii scoși afară… Eu am râs odată, că am fost undeva, la o cununie, eram cu un preoțel, săracul, și el era mai tânăr și s-a înroșit tot când punea inelele alea și îi zic: „Lasă, mă, mai încet, că nu sare la tine, nu te mușcă.” Dar el se sfiise de mireasă, că era prea dezgolită.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.

Comentarii
Adauga un comentariu