Info Turism

Cum vor arăta vacanţele pe litoralul românesc în contextul pandemiei de Coronavirus

Publicat: 30 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum vor arăta vacanţele pe litoralul românesc în contextul pandemiei de Coronavirus
plaje romanesti

Cum vor arăta vacanţele pe litoralul românesc. Pandemia de Coronavirus a produs schimbări în toate sectoarele economice. Inclusiv turismul are foarte mult de suferit din cauza acestei crize mondiale. Vacanţele romanilor vor suferi schimbări importante. Hotelierii de pe litoralul românesc anunţa măsuri de protecţie pentru siguranţa turiştilor. Nimic nu va mai fi ca înainte.

Dacă autorităţile romane vor trece la relaxarea măsurilor în contextul pandemiei de Coronavirus, litoralul românesc va fi cu siguranţă destinaţia de vacanţă preferată de majoritatea romanilor. Deşi nu se ştie cu exactitate când se va deschide oficial sezonul turistic pe litoral, hotelierii romani se pregătesc pentru a-şi primii primii oaspeţi în unităţile de cazare. Organizaţia Patronală Mamaia Constantă susţine că se vor lua o serie de măsuri de protecţie pentru turişti.

Siguranţa turiştilor, prioritară pentru hotelieri

Una dintre măsurile importante este distanţarea socială. Astfel, pe plaje aceasta va trebui respectată de către turişti cu sfinţenie. De asemenea şezlongurile vor fi depărtate şi igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară.

Camerele de hotel vor fi în permanenţă dezinfectate după fiecare schimb de turişti şi se vor respecta toate normele de igienă. Personalul responsabil cu întreţinerea camerelor va purta în permanenţă mănuşi şi măşti de protecţie iar zi de zi le va fi luată temperatura. Pentru a se evita aglomeraţia la recepţie, rezervările se vor face online. Ca şi în cazul plajelor, şi aici distanţarea trebuie respectată.

În ceea ce priveşte servirea mesei, trebuie de spus că nu va mai există celebrul bufet all-inclusive. Spaţiul dintre mese va fi mărit şi va fi limitat numărul de persoane la o masă. Clienţii vor mânca în serii iar la o masă va putea sta doar o familie.

Cum vor arăta vacanţele pe litoralul românesc. Primii turişti aşteptaţi pe 1 Iunie

Prim-vicepresedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Raducan, a declarat că primii turişti pe litoralul românesc sunt aşteptaţi începând cu 1 iunie.

„Avem cereri, avem rezervări, unele sunt plătite în sistem early-booking şi dacă nu intervine nicio modificare, pe 1 iunie vom avea primii turişti pe litoral. Până atunci sper să se rezolve şi cu masa într-un fel sau altul, vom respecta legea şi ne vom adapta indiferent care vor fi solicitările. Doar dacă nu se interzice în continuare deschiderea restaurantelor, dar şi pentru asta avem o soluţie pentru că îi putem servi la camera în sistemul room-service”, a explicat Dragoş Raducan.

Când se deschide sezonul estival în Grecia şi Bulgaria

Autorităţile din ţările vecine au luat deja o primă decizie în ceea ce priveşte deschiderea sezonului estival. Acestea au anunţat măsuri de relaxare, măsuri care vor aduce primii turişti pe litoral.

Şeful Guvernului de la Atena anunţa că turismul vă va reveni la normal, începând cu 4 mai, gradual. Bineînţeles că se vor impune anumite reguli pentru siguranţa turiştilor.

De cealaltă parte, ministrul turismului bulgar, Nikolina Anghelkova, a anunţat că Bulgaria vrea să deschidă sezonul vacantelor la 1 iulie.

„Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile, iar de pe 1 iulie intenţionăm să deschidem sezonul turistic estival”, a spus Anghelkova.

Adauga un comentariu