Titlurile zilei

Cuplu din Iași, păcălit de patronul unei firme de mobilă! Patronul Victor Dumitrescu a încasat banii și s-a făcut nevăzut. Disperați, clienții au dat zeci de telefoane – FOTO

Publicat: 16 oct. 2021
Victor Dumitrescu, patronul unei firme de mobilă din Iași, acuzat că nu onorează comenzile

Victor Dumitrescu deține un atelier de mobilă în incinta fostei fabrici Moldomobila din Iași. Clienții care au apelat la afacerist se plâng că au fost păcăliți, deși au achitat sume importante, de aproape 10.000 de lei. De mai bine de o lună, patronul firmei nu mai răspunde la telefoane

Firmele de mobilă din Iași sunt din nou în centrul mai multor conflicte. De data asta este vorba despre societatea Techna Furniture SRL, controlată de patronul Victor Dumitrescu. Acesta a închiriat două hale în incinta fostei fabrici Moldomobila, de pe șoseaua Bucium, nr. 34. Aici își desfășoară activitatea de producție, executând lucrări la comandă. Pe fir a intervenit și Bogdan, un tânăr din Iași, care a vrut să-și mobileze bucătăria, după ce a achiziționat împreună cu iubita un apartament în comuna Valea Lupului.

În luna august 2021, clientul a luat legătura cu Victor Dumitrescu și a comandat o mobilă de bucătărie, ce costa 13.330 de lei. Pe data de 15 septembrie, comanda trebuia să fie onorată, dar până în prezent lucrarea nu a fost finalizată. Înșelat de patronul firmei, clientul spune că va apela chiar și la un avocat, pentru recuperarea daunelor. Până acum, a achitat 10.000 de lei, dar bucătăria este în continuare inutilizabilă.

A fost dus cu vorba, iar întârzierile au depășit perioada de 30 de zile

La un moment, clientul a fost nevoit să-și ia o zi liberă de la serviciu pentru a primi muncitorii, dar aceștia nu apăreau.

„Tot timpul am fost dus cu vorba. Îmi spunea că trebuie să mai dea un strat de lac, că nu se usucă. Au venit și au montat niște dulapuri, ușile nu le-au montat. Ba mai mult, au greșit și măsurătorile. Nu au luat în calcul o țeavă de gaz care trecea prin apartament. Mi-au spus tot felul de minciuni, doar ca să mă ducă cu vorba. Nici insula de bucătărie nu au adus-o cum trebuie, este cu 80 de centimetri mai mică. De fapt, el avea niște lucrări la o grădiniță, trebuia să monteze mobilă. Dacă nu poți să faci față unei comenzi, nu o mai lua.

Am încercat să vorbesc cu patronul, dar nu mai răspundea la telefon. Eu am semnat un contract în care sunt stipulate penalități pentru zilele de întârziere. Eu ce fac acum? Nu pot să folosesc bucătăria. În acest timp am fost mințiți constant la telefon că nu poate da pentru că oamenii de la montaj nu răspund, că are ceva de refăcut sau că revine cu un apel”, a declarat Bogdan B. În consecință, clientul nemulțumit a depus o reclamație la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași.

Patronul Victor Dumitrescu susține că totul este în regulă

Contactat telefonic, patronul Victor Dumitrescu a fost destul de laconic. Susține că s-ar fi împăcat cu clientul, dar la data editării articolului, clientul era în continuare nemulțumit de serviciile oferite de afacerist. „Totul e ok. Vă rog să vorbiți cu dumnealui”, este singura reacție a afaceristului. De precizat că afaceristul nu este prezent în actele societății Techna Furniture SRL. Calitatea de unic asociat și administrator o are Gabriela Oana Dumitrescu. Deși firma cu sediul social în județul Neamț este înființată în 2009, activitatea a început timid în 2019. Conform ultimelor date disponibile, societatea a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 62.623 lei, profit de 6.510 lei, datorii de 12.861 lei, fără niciun angajat înregistrat. Și magazinul Lem’s din Iași a fost reclamat de clienții nemulțumiți.

La Seven Hills Furniture a fost o situație similară

Nu numai firma lui Victor Dumitrescu a fost reclamată. În decembrie 2020, o familie din Iași acuza patronul firmei Seven Hills Furniture, cu obiect de activitate furnizare mobilier, după ce comanda nu a fost respectată. Totul a început în luna octombrie 2020, iar de atunci, remedierile nu au fost efectuate. Neculai Iurașcu a plătit comanda integral, mobila ajungând la un preț de aproximativ 6.000 de euro. Contactat telefonic, Anatoli Boncu, asociat în cadrul societății Sabini Company Invest SRL, care administrează Seven Hills Furniture, a transmis un punct de vedere. Acesta și-a asumat o serie de erori, dar a asigurat că vor fi remediate în momentul în care materialele vor fi furnizate de producători.

Adauga un comentariu