Stiri si curiozitati

Cușcă de câine pentru iarnă. De ce factori trebuie să ții cont când construiești un adăpost pentru patrupedul tău

Publicat: 08 dec. 2022
Cușcă de câine pentru iarnă. De ce factori trebuie să ții cont când construiești un adăpost pentru patrupedul tău
În principiu, dacă iernile nu sunt foarte aspre, câinele poate dormi într-o cușcă și de vară, pe un strat de paie

O cușcă pentru câine pentru iarna trebuie să fie extrem de atent construită. Adăpostul patrupedului trebuie să fie atât călduros, cât și suficient de spațios. Construcția unei căsuțe pentru câine poate fi foarte diferită, dar experiența arată că cea mai bună opțiune, este o cameră izolată cu o ușă. Această cameră este adesea numită „casă de iarnă”.

Cușca de iarnă este construită în funcție de mărimea animalului, iar în exterior aceasta este împrejmuită.  Betonarea volierei previne subminarea incintei, iar prin amplasarea acesteia pe o pantă și prin instalarea unei conducte de drenaj, curățarea generală poate fi facilitată. Se pot amplasa scânduri de lemn deasupra betonului pentru a evita înghețarea și putrezirea lemnului. În mijlocul zonei rurale, sunt de preferat pereții izolați. Aceștia pot fi realizați printr-o combinație de scândură sau de lemn cu un strat de spumă în mijloc.

cusca de caine pentru iarna si un patruped in ea
Ușa ideală pentru o cușcă de iarnă ar trebui să aibă un prag înalt

Cușcă câine pentru iarnă. Cum poate fi izolat tavanul și pereții

În mod ideal, stratul de izolație de pe ambele părți a cuștii ar trebui să fie completat cu o barieră de vapori, iar toate îmbinările, golurile și colțurile ar trebui să fie izolate. Înainte de a cumpăra polistiren expandat pentru volieră, asigurați-vă că producătorii au licențe și că produsele lor au fost certificate. Alegerea materialului pentru acoperiș depinde doar de buget, dar tavanul are nevoie de exact aceeași izolație termică ca și pereții.

cusca de caine pentru iarna si un patruped in ea
În mod ideal, stratul de izolație de pe ambele părți a cuștii ar trebui să fie completat cu o barieră de vapori

Ușa ideală pentru o cușcă de iarnă ar trebui să aibă un prag înalt pentru a evita curenții de aer. Acesta trebuie să aibă balamale puternice și o încuietoare sigură, iar în ea poate fi amplasat un mic vizor. Toate suprafețele din lemn ale cuștii pentru iarnă trebuie lustruite pentru a evita așchiile și tratate cu antiseptic pentru a preveni putrezirea și apariția mucegaiului.

Acest proces este extrem de important și pentru a avea grijă de sănătatea câinelui. Cel mai bine este ca instalațiile de impregnare să aibă o licență și toate lucrările cu antiseptice trebuie să fie efectuate strict în conformitate cu instrucțiunile. Înălțimea optimă a volierei este de 2 metri, deoarece aceasta va trebui curățată și reparată în mod regulat.

Cum poate fi adaptată temperaturii din sezonul rece o cușcă de vară?

În principiu, dacă iernile nu sunt foarte aspre, câinele poate dormi într-o cușcă și de vară, pe un strat de paie, pe o saltea umplută cu paie sau cu coajă de hrișcă. Dar, în caz de îngheț serios, este mai bine să instalați un sistem improvizat de încălzire.

cusca de caine pentru iarna
Cușca de iarnă este construită în funcție de mărimea animalului

De preferință, acoperișul cuștii ar trebui să fie detașabil, astfel încât cușca să poată fi ventilată în mod regulat. Pentru a îngrădi cușca alegerea ideală este o plasă de sârmă sudată. Aceasta nu permite câinelui să își bage capul printre gratii. Ar trebui să fie acoperită cu plastic, dar niciodată cu vopsea pulbere sau galvanizat.

Pentru a pava spațiul dintre cușca de câine pentru iarnă și gard este bine să eviți nisipul. Acesta absoarbe mirosurile, nu se clătește și se transformă treptat într-un praf fin care este periculos pentru plămânii animalului de companie. Construirea de voliere pentru câinele tău este ușoară și distractivă, mai ales dacă ai un pic de antrenament.

cusca de caine pentru iarna
Pentru a îngrădi cușca alegerea ideală este o plasă de sârmă sudatăAdauga un comentariu