Prima pagină » Local » Cutremur în lumea interlopă din România! Costel Corduneanu se transformă din infractor, în scriitor! După ce a ieșit din pușcărie, vrea să scrie cărți

Cutremur în lumea interlopă din România! Costel Corduneanu se transformă din infractor, în scriitor! După ce a ieșit din pușcărie, vrea să scrie cărți

21 sept. 2020, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Local

Cutremur în lumea interlopă din România. Costel Corduneanu vrea să se apuce de scris cărți. După ce a fost eliberat din pușcărie, Costel Corduneanu a spus că vrea să scrie cărți despre viața sa și despre oamenii legii. Corduneanu a spus că este sătul să fie hăituit de justiție și vrea să se retragă din lumea interlopă

Costel Corduneanu, liderul clanului Corduneanu așa cum este el cunoscut, a luat o decizie care va cutremura lumea interlopă din România. Abia eliberat din închisoare, Costel Corduneanu a precizat că vrea să stea departe de problemele cu legea și vrea să se apuce de scris cărți. Într-o discuție purtată cu reporterii de la BZI, Costel Corduneanu a precizat că are multe de spus și cel mai bine ar putea așeza experiența sa de viață în câteva cărți. Costel Corduneanu a spus că ar vrea să scrie o carte despre el, una despre penitenciarele din România și una despre justiție.

Despre ce vrea Costel Corduneanu să scrie în cărți

Costel Corduneanu a stat în spatele gratiilor vreo șase ani, asta de când se știe. Recent a fost eliberat din penitenciar.

„Am făcut vreo șase ani de pușcărie, în total. Nu am făcut mult, dar îmi ajunge. Gata. Nu mai vreau. Am o vârstă. Eu vreau să mă apuc de scris, să ies din lumea asta. Vreau să scriu o carte despre viața mea, una despre justiție și una despre penitenciarele din România”, a spus Costel Corduneanu.

Dacă ar scrie în carte o parte din întâmplările din viața sa, probabil că ar avea un real succes. Trebuie precizat faptul că, în România, interlopii ajung să fie urmăriți pe rețelele de socializare de zecii de mii de oameni.

Costel Cordunenau a spus că viața în spatele gratiilor este foarte grea

Costel Corduneanu a spus că viața în penitenciar este foarte grea și nu vrea să mai ajungă în spatele gratiilor.

„Am ieșit din pușcărie unde am stat 23 din 24 de ore în celulă. Stare mea de sănătate nu mi-a permis să ies mai mult la activități. A fost o perioadă grea. La pușcărie nu este ușor. Pentru cei slabi de înger sau pentru cei care intră fără o recomandare e foarte greu. Eu nu mă plâng de pușcărie, a trecut. Vreau în schimb să nu mai ajung acolo. Am 50 de ani, vreau să am grijă de copii, de nepoți. Nu mai vreau să am probleme cu legea”, a spus Costel Corduneanu.

Chiar dacă a spus că nu-și dorește să mai ajungă în penitenciar, Costel a ținut să precizeze că niciodată nu trebuie să spui niciodată.

„Eu nu sunt un om agresiv, nu am omorât pe nimeni, nu am căutat scandal niciodată. Dacă vine unul la mine să-mi dea în cap, trebuie să mă apăr. De asta spun că nu vreau să mai ajung la pușcărie, dar nu știi niciodată ce va fi”, a completat Corduneanu.

Ce este mafia pentru Corduneanu

Familia Corduneanu este cunoscută în toată țara drept clanul Corduneanu sau clanul Cordunenilor.

„Lumea spune că suntem clan, că facem parte din mafie și nu mai știu ce. Noi nu suntem clan, noi suntem o familie. Noi nu am omorât pe nimeni. Într-adevăr am reacționat și noi când am fost provocați, dar atât. Ne-am văzut de treaba noastră”, a spus Costel Corduneanu.

Deși cei care fac parte din familia Corduneanu sunt văzuți drept niște indivizi certați cu legea și extrem de violenți, Costel spune că nu este așa.

„Nu noi suntem problema, mafia este în altă parte. Că suntem noi pușcăriași? Acum au ajuns primari la pușcărie, medici și tot așa. S-a schimbat treaba”, a completat Costel Corduneanu.

„Am avut același statut ca al colegilor de celulă”

Costel a mai spus că în perioada următoare vrea să stea liniștit, să facă afaceri și să stea departe de probleme.

„Eu vreau să ies din lumea asta. Am fost sportiv, am făcut lucruri frumoase. Am greșit, am plătit pentru greșelile mele. Nu mai vreau. Mi-a ajuns. Vreau să fac afaceri legale, să nu mai am treabă cu nimic”, a mai spus Corduneanu.

Legat de modul în care a fost tratat în spatele gratiilor, Costel a spus că a fost respectat:

„mă știe toată țara, cum să fiu tratat? Am avut același statut ca al colegilor de celulă. Am fost, însă, respectat atât de ei, cât și de gardieni. Nu am ce să spun. Ar trebui să fie schimbate condițiile din penitenciare, dar nu vreau să spun mai multe. Una peste alta, la pușcărie este greu”, a mai spus Costel Corduneanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *