Titlurile zilei

Cutremur major în USR- PLUS Iași. Un document intern aruncă în aer alianța chiar după alegerile locale 2020. Mai multe candidaturi au fost ilegale – FACSIMILE

Publicat: 05 oct. 2020
Candidaturile lui Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat pe listele USR- PLUS Iași la alegerile locale 2020 au fost ilegale
Cosette Chichirău, Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat la sediul USR- PLUS Iași

Scandal monumental în alianța USR- PLUS Iași din cauza celor trei traseiști fugiți de la PNL care vânează funcții publice. Un important membru de partid a arătat cum deputatul zero Marius Bodea, dar și consilierii Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat nu aveau ce să caute pe listele pentru alegerile locale 2020. Comisia de Integritate Națională a Alianței a arătat că cele trei candidaturi erau neeligibile. Cu toate acestea, deputatul Cosette Chichirău, liderul USR Iași, nu a ținut cont de această decizie și i-a promovat pe cei trei traseiști pe funcții importante

Alianța USR- PLUS Iași se află pe un butoi cu pulbere. În plin proces de selecție a candidaților pentru alegerile parlamentare de la finalul anului 2020, alianța a ajuns în pragul unui război civil. Totul din cauza celor trei traseiști proveniți din PNL Iași, deputatul zero Marius Bodea, alături de angajații de la cabinetul său parlamentar, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat. Cei trei au candidat la alegerile locale 2020 pentru Consiliul Județean și Consiliul Local, cu toate că nu aveau acest drept.

Conducerea centrală a alianței a invalidat candidaturile celor trei foști liberali pe listele USR- PLUS Iași

Avocatul Mihai Lupu, membru al USR Iași, a contestat la Comisia de Integritate Națională a Alianței (CINA) candidaturile celor trei traseiști. Tocmai acesta a fost și motivul principal, faptul că au provenit de la un alt partid, detaliu care contravine statutului alianței.

„Disprețul pentru lege, în cazul de față regulamentul de integritate. Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat au ajuns ilegal pe listele USR-PLUS, fiind invalidați de Comisia de Integritate, organul jurisdicțional al Alianței USR-PLUS. Au zis ei că i-au validat Birourile Reunite. Eu n-am văzut nicio hotărâre a acestui birou. Oricum, chiar dacă ar exista, e ca și cum guvernul ar încălca o hotărâre judecătorescă. Or, principala boală a clasei politice este să se creadă deasupra legii”, a menționat Mihai Lupu, membru USR Iași.

Decizie clară în privința candidaturilor. Hotărârea nu a fost respectată de conducerea USR- PLUS Iași

În decizia nr.57 din 08.07.2020, Comisia alianței arată negru pe alb cum USR- PLUS Iași a încălcat statutul și i-a primit pe cei trei traseiști pe listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean Iași.

„Observăm lipsa de cooperare a ambelor filiale cu prezenta comisie, împiedicarea acesteia să obțină și să analizeze punctul de vedere al candidaților, care ar fi putut reprezenta o modalitate prin care s-ar fi adus lămuriri asupra calității acestora, calități invocate de USR Iași, în sensul că ar justifica desemnarea acestora chiar dacă nu întrunesc criteriile regulamentare (…) Admite contestația formulată, constată candidaturile d-lor Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat ca neeligibile”, se arată în decizia comisiei respective.

În acest caz, cum legea nu a fost respectată, instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze și să anuleze prezența acestora pe listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean.

Alianța a fost trasă în jos de cuplul Cosette Chichirău- Marius Bodea. Realitatea despre combinațiile candidaților la alegerile locale 2020

Avocatul care a contestat candidaturile celor trei traseiști a arătat și în ce hal au dus Cosette Chichirău și Marius Bodea partidul la Iași.

„Au început prin a se acuza de minciună, în problema autostrăzii, încercând fiecare să iasă mai merituos. Apoi, le place să se laude și să pozeze. Despre doamna nu mai spun. Are o notorietate care nu comportă niciun termen de comparație. Sau da. În schimb, dl. Bodea a făcut și dezvoltat aeroportul. Parcă pe pământul moștenit de la părinți, cu banii câștigați din sudoarea frunții. Eu îmi amintesc și de alții care au pus umărul. În primul rând, contribuabilii. De cealaltă parte, avem Fenechiu, UTI și cine o mai fi fost antreprenor pe acolo. Dacă căutați puțin și mai adăugați vreo două-trei cuvinte-cheie, cum ar fi Nichita, Vega 93, găsiți mai multe”, a mai spus Mihai Lupu.

Jocurile sunt făcute pentru alegerile parlamentare. Candidaturile în USR- PLUS Iași sunt de fațadă

Mai mult, Marius Bodea și Cosette Chichirău par că și-au asigurat deja locurile pentru viitorul mandat legislativ în Parlament. Asta deși a fost lansată o „așa-zisă” competiție internă. Practic, candidaturile lansate în alianța USR- PLUS Iași sunt doar de fațadă, candidații fiind deja știuți.

„Altă asemănare ar fi că amândoi se sacrifică pentru binele ieșenilor, schimbându-și orizonturile publice. Că pe alea interioare nu le știm. Doar le putem bănui: puterea cât mai mare, cu toate beneficiile ei. Până duminică (27 septembrie 2020), nu mai puteau de grija ieșenilor, făceau curățenie în primărie și în consiliul județean. Când n-au câștigat cât ar fi vrut, nu mai vor în Iași, că-i mai greu și remunerația, după buget. Mai departe, nonșalanța în a-și apropia munca altora fără a o recunoaște.

Cosette Chichirău a celor de la Pentru Iași, care au făcut-o deputat când abia aterizase în Iași, iar Marius Bodea a unei asociații care frământa de ceva vreme problemele culturii ieșene, fără a aminti că nu-s ideile dumnealui. Mare parte dintre ele erau ale lui Dan Lungu, care, cel mai probabil, va pierde competiția internă în fața lui Marius Bodea, pentru că amândoi candidează pentru o poziție la Senat”, a mai spus Mihai Lupu.

Comentarii
 • Din cauza lor nu am fost eu ales conseier.
  Nu au venit la o dezbatere doctrinara, interna, unde am fost prezenti doar noi.
  Insa m-am reprofilat la timp cu candidatura.
  Acuma vreau sa fiu senator.
  Mi-am lasat alba barba de Bunel, ca sa impresionez prin senectute. Restul vorbeste de la sine:
  Cel meneger.
  Cel voluntar la peste.
  Cel priceput from screci.
  Cel intreprinzator la bere.
  Cel degustator de zacusca.
  Cel iubitor de nepot.
  Acestea fiind spuse, eu voi fi senatorul cel mai cel, si in + vajnic bunel. Iaca, mi-a iesit si rima.
  In campania helectorala o sa mai iasa. Rime. Care merg bine cu un uischei single malt. Numai ca o sa rimeze taaare. De tot.

 • B odea mai baiete mai baiete fa niste cursuri de calificare ca se cere in inchisoare da bine la reducerea pedepsei cand muncesti, sudor, strungar, zidar, o sa ajungi din nou in Parlamentul Romaniei cand va zbura porcul bodea mai baiete, cand va zbura porcul o sa ajungi iar in Parlament da da, hotule , criminalule,curvarule, mizerabil securist, monstrule,prostul si scandalagiul Iasului, 0 deputat, o studii, 0 esti ba esti un 0, mars si nu mai face figura de idiot ca parca ti-ar parea rau ca nu ai castigat la cj tu si chichiroaica ati vrut amndoi doar in Parlament ca e bine ba leprelor pe banii nostri, nulitatilor,

 • Domnule av. Mihai Lupu nu mai credeti prostiile handicapatului Bodea! Bodea nu a dezvoltat Aeroportul Iasi , Bodea nu e in stare de asa ceva, Bodea a JEFUIT Aeroportul Iasi ptr ca la asta se pricepe bine. De ce nu luati legatura cu cei care cunosc realitatea, de ce credeti minciunile lui Bodea?Bodea a furat Proiectul Tehnic al Aeroportului cu toate documentele ce serveau ptr contractul de lucrari la actuala pista, proiect la care s-a lucrat aprox. 4 ani munca nu gluma, i l-a dat lui Fenechiu inainte cu vreo 7 luni de data organizarii licitatiei ptr ca Bodea ,Fenechiu ,Adomnitei trio mafiot si altii sa-si faca bine calculele cat le iese din acesta afacere pentru ei apoi Aeroportul a intocmit documentatia de atribuire in familie,impreuna cu Fenechiu, in favoarea lui Fenechiu, in asa fel ca numai Fenechiu sa castige cu asocierea…. Nu e clar? Dupa ce Fenechiu si-a tras contractul nu a mai respectat angajamentele din oferta sa , ma refer la termene, etc…. Apoi, dupa terminarea pistei, serviciile abilitate ale Aeroportului au adus curse pe Aeroport, nicidecum Bodea. Ati inteles? Se pare ca 1-2 mil euro s-au pierdut pe drum , unde? Bodea are frica sa nu se descopere tot si disperat s-a dus la USR si s-a dat bine la Chichirau. IMUNITATEA PARLAMENTARA ESTE SECRETUL ACESTEI MARSAVII ASCUNSE DE BODEA DE ACEEA A FACUT TOT CA SA FIE IMPINS DE CHICHIRAU PE LISTELE DE VOTARE SPRE GREATA NOASTRA , pe figura lui se citeste o tristete mascata, parsivul dar de fapt perversul se bucura ca i-a reusit planul mizerabil si unic sa se ascunda in Parlament. Bodea nu a vrut presedinte la Cj, nu a vrut consilier judetean , el a dorit numai in Parlament pentru IMUNITATE PARLAMENTARA, INDEMNIZATIE OHO, FARA MUNCA LA FEL SI CHICHIRAU. Bodea trebuie sa-si dea urgent demisia din USR !

 • De cand a aparut USR am tot votat cu hastagul. Chiar si acum, desi nu mi-au iesit favoritii.
  Insa golania asta cu cozet la parlament, scandalurile cu traseistii, panarama cu clotild, bataia asta pe ciolan parca mi-au deschis ochii. Ce mizerie ! Girata chiar de Barna, ca altfel nu se putea.
  Deci la parlamentare canci voturi de la noi. Canci !
  PS. Timisoara, Brasov, Alba au votat OMUL, nicidecum partidul sau,mai rau,alianta. Chiar,de ce am luat in barca pe descultii aia de la plu+ ?

 • Daca candidaturile celor 3 bodea, ignat, timofciuc au fost declarate neeligibile cum naiba de iesenii au fost pacaliti si bodea a ajuns pe listele de vot? chichirau femeia asta oare nu are habar de nici o lege? sigur ceva este necurat la mijloc, bodea a dat bani grei ca sa-l primeasca in partid si pe ceilalti doi si sa-l puna si pe liste. Apoi Chichirau dupa ce a primit banii fiind vinovata s-a pus la comanda mafiotului Bodea. Oricum un mafiot ca bodea nu va fi din nou in Parlament , faceti ceva cei de la USR iasi aveti multe dovezi si motive sa-i blocati candidatura lui bodea la Parlament, Declaratia de avere a lui Bodea de ce este falsa? Declaratia de avere a lui bodea de ce este falsa? cata panarama in orasul asta din cauza lui bodea, oare cand mai scapam de el sa nu-i mai auzim numele, peste tot unde calca distruge si face scandaluri interminabile

 • nici nu au intrat bine pe usa sediului partidului si chichirau a pus pe cei trei traseisti pe listele de candidati? mai apare si schizofrenul si scandalagiul de timofciuc iar in consiliul local? acset copil ii poarta geanta lui bodea e murirtor de foame pentru el consilier local e mana cereasca dar mai chichiroaico cu cei vechi din partid totusi ce ai facut? nu a meritat niciunul pe lista candidatilor? De ce gunoiul partidului liberal l-ai pus in fruntea usr de ce l-i pus pe puscariasul bodea pe afisele electorale? ti-a tras-o bine la mu-e sau cum sau ti-a platit ori toate astea impreuna, mui-sto in plus ca esti fff proasta, ne-ai dat gunoaie la consiliul local si hotul bodea, mu-eeee de la toti iesenii tie chichirau

 • Domnule avocat Lupu daca sunteti membru in USR filiala Iasi si avocat stiti f bine ca inainte de validarea candidaturii unui demnitar , exclus bodea ca el nu poate fi un demnitar, se depun dDeclaratiile de avere si Declaratiile de interese. Nu ar trebui sa va uitati si dvs prin declaratiile de avere a celor din partid care sunt propusi ptr Parlament din partidul dvs. ?Observ cu stupoare ca Declaratia de avere a lui Bodea e goala . De ce nu sesizati ANI si Parchetul pentru acest fals. Cum se poate admite candidatura unui parlamentar pe baza unor declaratii false? Chiar doamna de sus este aberanta ,, cu iz penal,, chichirau daca este penala si bodea normal ca ne axam pe discutii penale .Vorbim aici de complimente pentru hotii ,fraude, incalcari grave ale legislatiei , sau cum? V oi care va bateti joc de toata Romania si furati si faceti toate mizeriile ati vrea sa tacem sa ne uitam la voi adica nu? Fiti corecti si veti primi complimente si voturi de la electorat fiti murdari si veti primi palmele care le meritati

 • Libertatea cuvantului este garantata prin Constitutie.
  Jos rasismul !
  Jos discriminarile !

  Asa.

  Penal ar trebui sa fie cand zici ca ii umpli frigiderul cuiva si nu o faci. Daca e cazul unei cucoane, de exemplu, nemaritata, de exemplu, statuta, de exemplu, la varsta a doua, de exemplu…pai sa zici ca ii faci si apoi doar sa o lasi in pace, starnita, pe langa iz penal zic eu ca e si pacat. Daca poti face o fapta buna, fa-o.
  Ca altfel stau ciumegii si in loc sa isi spuna parerea la subiect, fac analize literare despre comentariile altora. Eu fac exceptie, hihi.

 • Am vazut campania(?!) electorala, am vazut alegerile(?!), citesc comentariile si ma intreb: De ce Doamne nu faci Romania o insula in mijlocul Pacificului?!… sa nu mai stie nimeni de noi…. La MISTO, se face politica, la MISTO se fac afaceri, la MISTO votam, la MISTO ne tratam unii pe altii, la MISTO ne trateaza guvernantii ….. LA MISTO TRAIM. Fiecare pe MISTO-ul lui.

 • Din cauza lui Bodea & Co, USR Iași a pierdut cel puțin 10-15% față de alte județe care au în componenta USR politicieni corecți

 • Cititi documentul.
  Il gasiti in foto atasate articolului.
  Dl avocat Lupu are fara indoiala dreptate. Bun avocat, proasta cauza pentru care se lupta.
  Apare clar si fara echivoc faptul ca cozet cotizeaza la greu mai sus, altfel, conform statutului, zbura demult si definitiv.
  Priviti pozele.
  Priviti poza 9/13.
  Felicit USR, pe barna si pe ciolos ca au sustinut un asemenea candidat.
  Asta este fata hastagului.
  Cum de Fritz, Allen si cativa altii s-au lasat prostiti sa li se asocieze numele cu o asemenea troaca ?
  Scor real USR 8,8%.
  Asta e scorul pe tara.
  Bai, cu alde cozet, bodea, barna, ciolos nici in parlament nu intrati. Si atunci alde Fritz, Allen si restul o iau in palma.
  Ceea ce va doresc din plin !!!!

 • Votez ciuciu usr , niciodata! niciodata, niciodataSi apoi ce face Chichirau e de gen mafie americana Antipa si Soros care finanteaza partide de genul neonaziste, legionare. Ce dracu, pute tare ! Numai dictatura mafiota poate sa faca asa intr-un partid. Closette femeie fara cap, pari a fi o dictatoare mafiota in usr cu multe semne de intrebare! s-a dus gata la iasi adio usr, nu va mai voteaza nimeni. adio ca usr iasi nu exista

 • Ce a reusit in Iasi Cozette nu a reusit nici PSD oricat s-a zbatut .
  Si anume sa decredibilizeze total filiala si spiritul aliantei, cu doar 3 traseisti.
  Priviti rezultatele, Timisoara, Brasov, Alba, chiar si Bucuresti. Primari.
  Cozette zero, ba scandalul cat casa, s-s facut de rahat cu bodea et co.
  Si acum mai vrea 4 ani in parlament ? Sa o voteze PSD acolo. Saluti, madam. Zero voturi.

 • Votam PNL la parlamentare, nu conteaza ca sunt condusi de neamtul Iohannis 4 case, ca PNL a sustinut primari corupti, pedofili sau violatori, ei ne-au scapat de PSD si Liviu Dragnea

Adauga un comentariu