Local

Dacă nici asta nu-i minune, ce ar putea fi?! Un ieșean s-a născut de două ori și nu este o glumă! Are 15 și 7 ani simultan! (Exclusiv)

Publicat: 28 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dacă nici asta nu-i minune ce ar putea fi Un ieșean s-a născut de două ori și nu este o glumă Are 15 și 7 ani simultan Exclusiv
Judecătorii ieșeni au admis acțiunea formulată de reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași - Serviciul de Stare Civilă, privind anularea unui document care atesta nașterea unui băiețel de două ori, la o distanță de 8 ani

Un ieșean s-a născut de două ori! Cel puțin așa spun actele întocmite de autorități. Potrivit acelor documente, Lucian Constantin N. ar avea ba 15 ani, ba 7 ani. Reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași – Serviciul de Stare Civilă l-au dat în judecată pe minor, pentru a putea remedia eroarea comisă

Un dosar incredibil a ajuns pe mesele judecătorilor din Iași! Un ieșean apare în acte ca fiind născut de două ori! Astfel, în documente, el are și 15 ani, și 7 ani! După ce au constatat acest lucru, reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași – Serviciul de Stare Civilă au cerut instanței să constate că nașterea copilului Lucian Constantin N. a fost consemnată în documente de două ori, o dată în 2006 și, mai apoi, în 2014. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis recent acțiunea.

„Instanța admite cererea având ca obiect stare civilă – anulare act, formulată de reclamanta Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași – Serviciul de Stare Civilă, în contradictoriu cu pârâtul Lucian Constantin N., prin reprezentantul legal Lucia Ștefania N. Dispune anularea actului de naștere din 4 februarie 2014, înregistrat la Primăria Municipiului Iași, privindu-l pe pârâtul Lucian Constantin N., născut pe 30 mai 2006”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Minorul, chemat în judecată de reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași

Pe data de 19 octombrie 2020, cei de la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași – Serviciul de Stare Civilă l-au chemat în judecată pe minorul Lucian Constantin N., prin reprezentantul său legal, respectiv mama lui, Lucia Ștefania N. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, cei de la Evidența Persoanelor au solicitat anularea actului de naștere din 4 februarie 2014, privindu-l pe minor.

„Prin adresa din 16 septembrie 2019, Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași a adus la cunoștință faptul că, în urma verificărilor în Registrul Național pentru Evidența Persoanelor, s-a constatat existența a două acte de naștere având înscrise aceleași date de stare civilă. În urma verificărilor efectuate în arhiva Serviciului de Stare Civilă a municipiului Iași, s-a constatat faptul că, dintr-o eroare, a fost înregistrată nașterea aceleiași persoane de două ori”, au subliniat reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași – Serviciul de Stare Civilă în fața instanței.

Ce au spus autoritățile ieșene cu privire la situație

Reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași – Serviciul de Stare Civilă au adăugat că, motivat de faptul că nașterea aceleiași persoane a fost înregistrată de două ori, au solicitat anularea actului de naștere din 4 februarie 2014, privindu-l pe Lucian Constantin N. Mai mult, reclamanții au depus la dosar și documentele care atestă greșeala comisă.
Chiar dacă minorul a fost citat în mod legal, acesta nu a depus vreo întâmpinare, dar a formulat precizări prin reprezentantul său legal, arătând că este de acord cu anularea actului de naștere din 4 februarie 2014, la mijloc fiind vorba despre o eroare a Serviciului de Stare Civilă Iași. De altfel, judecătorii ieșeni au constatat că eroarea a fost comisă.

„Având în vedere că, în mod nelegal, nașterea minorului (născut pe 30 mai 2006) a fost înregistrată prin actul de naștere din 4 februarie 2014, înregistrat la Primăria Municipiului Iași, deși nașterea acestei persoane era deja înregistrată, în temeiul dispozițiilor legale mai sus indicate urmează să fie admisă cererea reclamantei. Astfel, instanța apreciază că, în prezenta cauză, sunt întrunite condițiile legale necesare anulării unui act de stare civilă, având în vedere faptul că, pentru aceeași persoană, s-au emis două acte de naștere, dintre care doar unul și-a produs efectele juridice”, au concluzionat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Adauga un comentariu