Actualitate

Dacian Cioloș a găsit responsabilii pentru incendiul de la Spitalul din Constanța! PNL este de vină și toți miniștrii Sănătății din partea USR-PLUS au fost competenţi

Publicat: 01 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dacian Cioloș a găsit responsabilii pentru incendiul de la Spitalul din Constanța PNL este de vină și toți miniștrii Sănătății din partea USR-PLUS au fost competenţi
Dacian Cioloș refuză categoric ideea ca Florin Cîțu să fie din nou propunere de premier

După tragedia generată de incendiul de la Spitalul din Constanța, politicienii fac ceea ce știu ei mai bine. Pasează responsabilitatea pentru gestionarea deficitară a unităţilor medicale. Este şi rândul lui Dacian Cioloș care consideră că PNL-ul este de vină iar miniștrii Sănătății, USR-PLUS au alocat fondurile necesare.

Totuşi, discuţia despre acest lucru este una tardivă pentru că cei care au murit nu mai pot fi aduși înapoi iar politicienii din România ar trebui să aibă un comportament umil, lucru care nu se întâmpla.

Dacian Cioloș dă vina pe PNL pentru incendiul de la Spitalul din Constanța! USR-PLUS este nevinovat

Într-o intervenţie la un post de radio, co-președintele USR-PLUS susţine că de vină pentru incendiul de la Spitalul din Constanța este PNL. Liderul formaţiunii politice nu a scos nicio vorbă despre faptul că în fruntea Ministerului Sănătății au fost, din decembrie 2021, oameni puși tocmai de USR-PLUS:

Dincolo de bani, aici este şi o problemă a asumării responsabilităţii politice. (…) Eu nu aş mai vota primarul ăla care ştiu că omoară oameni pentru că nu numeşte manageri competenţi, ci îi pune pe criterii politice. În cazul de faţă, vina nu e pasată, pentru că banii au fost alocaţi pentru investiţii de urgenţă (..) doar că nu au fost solicitaţi banii respectivi

Întrebat dacă există vreo garanţie că astfel de tragedii nu se vor mai repeta, Dacian Cioloş a recunoscut că, de la nivel central, nu există o astfel de garanţie, pentru că primarii au dorit să controleze ”această parte de infrastructură, pentru a pune manageri şi pentru a gestiona banii din spitale”.

”Răspunsul este la autorităţile locale”, a mai spus el.

Dacian Cioloş a menţionat că în coaliţie, USR-PLUS a cerut încă din primăvară depolitizarea pentru directorii de direcţii deconcentrate, judeţene, directorii din ministere, şi s-a tot amânat această procedură

Klaus Iohannis a dat un mesaj de condoleanțe

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis, a dat un comunicat prin care și-a exprimat îngrijorarea şi a transmis condoleanţe familiilor îndurerate de pierderile survenite ca urmare a incendiului produs la Spitalul din Constanța. Președintele consideră că din nou statul nu a făcut nimic pentru a împiedica o asemenea tragedie, dar ceea ce nu spune Iohannis este tocmai faptul că statul sunt ei, politicienii:

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor. spunea Klaus Iohannis.

Nici după incendiu autoritățile nu au dat vreun semnal de profesionalism. De exemplu, procurorul de caz afirma faptul că 7 persoane au murit în incendiu, asta în timp ce oficialii ISU dădeau 9 decese.

Adauga un comentariu