Cancan ultimă oră

Damian Drăghici, despre influența familiei asupra carierei sale muzicale. Ce părere are artistul despre compromisurile făcute de-a lungul timpului

Publicat: 12 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Damian Drăghici este un nume puternic în industria muzicală din România. Acesta a studiat la Berklee College of Music, fiind primul absolvent român și a vorbit, în cadrul emisiunii ”Teo Show”, despre modul în care a ajuns să cânte, dar și despre ce înseamnă muzica pentru el.

Damian Drăghici a făcut multe compromisuri pentru muzică

„Nici nu îmi mai trece prin cap. Au trecut 25 de ani. Atunci când am ajuns eu acolo, nici nu știam dacă a mai fost vreun român sau nu a mai fost vreun român. Mi se părea ceva… Eram înnebunit să ajung acolo.

Chiar astăzi vorbeam cu cineva despre impactul pe care îl au asupra noastră, sistemic, generațiile anterioare, că tot vorbim despre traume transgeneraționale, dar putem să vorbim și despre daruri transgeneraționale.

Dacă ar fi să o luăm în primele șapte generații, cum se spune, până la a șaptea generație, acolo începe cineva să vindece ceva, are rolul de salvator sau de vindecător, doar dacă te uiți în spate la șapte generații, sunt multe persoane.

Îți dai seama că, venind dintr-o familie de lăutari, 12 indivizi, 12 oameni cu toate trăirile lor, cu tot ce s-a întâmplat, cu robia, îți dai seama că acolo există un strigăt al muzicii și este în fiecare celulă a mea. Aici, pur și simplu, sunt eu, ca mine, cine sunt eu.

Au existat și la mine momente când am zis aș fi în stare să fac orice, ca să fac bani, dar, de fiecare dată când am făcut asta, a fost un eșec, nu a funcționat. Pentru că sunt atât de sincer cu muzica, încât nu pot. Autenticitatea asta dintre noi doi, relația este atât de reală”, a precizat artistul.

Când a avut Damian Drăghici oportunitatea de a recunoaște că este țigan

De-a lungul timpului, Damian Drăghici s-a lovit de anumite tratamente venite din partea celor din jur, a oamenilor care nu îl aveau la inimă din cauza naționalității sale. Acesta a putut recunoaște abia la Berklee College of Music ce naționalitate are.

„Acolo a fost locul unde am putut să spun că sunt țigan, fără să îmi fie rușine și am fost acceptat și apreciat. Era ceva mișto să fii țigan. Am avut succes la gagici mai ales când am spus că sunt țigan. Am spus că sunt țigan pentru niște fete și, de atunci, a început.

Mi-am dat seama că acolo treaba cu țiganul nu mai era cum era în Europa, nu mai era în detrimentul meu. Am început să folosesc asta în beneficiul meu”, a spus Damian Drăghici.

Adauga un comentariu