Actualitate

Dan Barna, fostul lider USR-PLUS și fostul vicepremier, atac dur la adresa premierului Florin Cîțu: Sunteţi frânarul programului de Guvernare care trebuia să ne scoată din criză

Publicat: 05 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dan Barna fostul lider USR-PLUS și fostul vicepremier atac dur la adresa premierului Florin Cîțu Sunteţi frânarul programului de Guvernare care trebuia să ne scoată din criză
Dan Barna declară că în cazul în care PNL și UDMR nu vor coopera cu USR, lucrurile se vor rezolva mai repede

Dan Barna, fostul lider USR-PLUS este prezent şi susţine o declaraţie înainte de votul pe moţiunea de cenzură. Fostul vicepremier din Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR a lansat un atac dur la adresa premierului Florin Cîțu. Acesta l-a numit pe Cîțu ca fiind frânarul programului de Guvernare.

De altfel, și discursul făcut de premierul României, Florin Cîțu a fost orientat mai degrabă spre USR-PLUS decât spre PSD.

 

Dan Barna, extrem de critic la adresa premierului Florin Cîțu, numindu-l frânarul Guvernului

Începutul discursului făcut de Dan Barna a fost unul extrem de dur la adresa premierului Florin Cîțu. Dan Barna l-a numit ca fiind frânarul Guvernului și a explicat că prin acțiunile lui, Cîțu, a distrus coaliția formată din USR-PLUS- PNL și UDMR:

Aţi fi putut fi premierul acela reformator de care România are nevoie. Aţi fi putut fi erou, dar aţi preferat această iresponsabilitate relaxată. Aţi avut de administrat o campanie de vaccinare şi aţi dat-o de gard cu un Congres cu 5000 de oameni. Aţi distrus o coaliţie. Aţi avut practic totul la dispoziţie, voturile oamenilor, buna noastră credinţa şi aţi avut mandatul de a pune această ţară pe drumul cel bun. Eu v-am spus că aici vom ajunge, în acest moment. Noi ne respectăm cuvântul. Suntem aici şi vom vota aceasta moţiune de cenzură. După 30 de ani, chiar aţi fi putut superman, dar aţi ales să fiţi un oarecare banal Florin Cîțu.

Florin Cîțu, atac dur la adresa celor de la USR-PLUS

Ca și fostul vicepremier, Florin Cîțu și-a orientat discursul în special contra celor de la USR-PLUS. Premierul a menționat faptul că este unic faptul ca un partener de Guvernare să voteze moțiunea de cenzură care este critică la adresa miniștrilor pe care i-a avut:
(…) Concluzia este una simplă. Am fost prea indulgent cu incompetenta acestor miniştri. Trebuia să-i fi demis pe toţi. Aveam câţiva km de autostradă făcută. Nu voi mai permite aşa ceva, măcar astăzi USR este transparent faţă de romani. Recunoaşte public că au avut miniştri incompetenţi şi nu au făcut nimic la guvernare. Cel mai tare mă supără că şi-au bătut joc de sistemul de sănătate, au avut bani şi nu au pregătit valul patru.

Au lăsat MS fără ministru în plină pandemie. Este un gest criminal. Prin fuga voastră aţi arătat laşitate. Staţi umăr la umăr cu extremiştii care susţin campania de anti-vaccinare. Aţi minţit şi aţi trădat. USR este un partid bipolar. Foarte bizar că ceea ce USR numea penali ieri, astăzi au devenit parteneri. I-aţi dezamăgit pe români. (…) a declarat Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a lansat un atac la adresa tuturor celor implicați în Coaliție. Liderul PSD nu l-a iertat pe  Dan Barna sau pe Ludovic Orban care a fost premier în 2020.

(…) Vreţi să moară lumea de frig în casă, la iarnă? Vă citesc o știre de la o televiziune independentă: Două fetiţe îşi vând jucăriile pentru a da bani părinţilor pentru căldura în casă. Aici aţi adus România. Oamenii nu au nevoie de supereorii inchiputii ci de căldura şi apă caldă, de respect, de un Guvern responsabil. Oamenii s-au săturat de voi. Acest Guvern a distrus România, acest Guvern a împrumutat miliarde de euro dar românii suferă. Mă uit la domnul Barna, aveţi şansa astăzi să vă spălaţi păcatele, aveţi şansa să recunoaşteţi în fața românilor dezastrul. Dacă regretaţi cu adevărat, votați cu bilele la vedere împotriva acestui Guvern. Acest Guvern trebuie să plece. Florine, Superman, ai căzut în cap, zboară acasă lin! a conchis Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu