Actualitate

Dan Barna invită pe toţi parlamentarii să voteze moţiunea de cenzură a USR-PLUS împotriva lui Florin Cîțu

Publicat: 02 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dan Barna invită pe toţi parlamentarii să voteze moţiunea de cenzură a USR-PLUS împotriva lui Florin Cîțu
Dan Barna și USR-PLUS vor depune moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

Lucrurile devin certe în coaliţia de Guvernare formată din USR-PLUS-PNL-UDMR. Liderul USR-PLUS, Dan Barna i-a invitat pe toţi parlamentarii să voteze moţiunea de cenzură.

Conflictul în Coaliţie a izbucnit ieri după ce premierul a susţinut introducerea în pe ordinea de zi din Guvern a proiectului Anghel Saligny şi a culminat cu remanierea lui Stelian Ion de pe portofoliul Ministerului Justiţiei.

Dan Barna și USR-PLUS s-au hotărât să depună moţiune de cenzură

În urmă cu câteva momente, Dan Barna anunţa pe Facebook că va strânge semnături pentru moţiunea de cenzură intitiată de cei de la USR-PLUS. Acesta apelează la ajutorul tuturor parlamentarilor, inclusiv a celor din opoziţie:

Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.
Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați că această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.
Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.
Florin Cîțu trebuie să plece.
Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coalția îi retrage sprijinul politic.  a declarat Dan Barna

USR-PLUS ar negocia cu cei din PSD asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Cei din USR-PLUS ar fi dispuşi să negocieze dărâmarea Guvernului Cîțu, spun surse politice pentru stiripesurse. De altfel, cei din USR-PLUS sunt nervoşi că în cursul serii trecute, Dan Barna ar fi fost sunat de Florin Cîțu care i-ar fi spus că președintele Klaus Iohannis şi-ar fi dat acordul remanierii lui Stelian Ion. Din acest motiv, USR este hotărât să nu dea niciun  pas înapoi. În plus, o variantă este aceea ca astăzi ei să înceapă negocieri cu PSD pentru moţiunea de cenzură.

USR ar vrea ca moţiunea lor de cenzură împotriva guvernului Cîţu să fie sprijinită şi de social-democraţi, astfel că ar vrea să negocieze cu partidul condus de Marcel Ciolacu. De altfel, scandalul a început în momentul în care premierul a dorit adoptarea proiectului Anghel Saligny, fără avizele necesare venite din partea celor de la USR-PLUS, în speţă de la Ministerul Justiţiei.

Ludovic Orban îndeamnă la calm și speră că nu se va ajunge la depunerea moțiunii de cenzură

Pe de altă parte, Ludovic Orban a declarat recent că atât Florin Cîțu cât și cei din USR-PLUS trebuie să dea dovadă de calm și echilibru și să nu arunce țara în haos cu votarea unei moțiuni de cenzură.

Nu putem guverna fără ca fiecare dintre formaţiunile politice să susţină programul de Guvernare. Orice plecare poate duce la pierderea majorităţii parlamentară şi poate aduce Guvernul la cheremul PSD. De 31 de ani am luptat împotriva formaţiunilor politice venite din Partidul Comunism, indiferent cum s-au numit. Fac un apel, în primul rând către premierul Cîțu şi către colegii mei din PNL să înţeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune echilibru, respect fată de partenerii de guvernare. a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

Adauga un comentariu