Titlurile zilei

Dan Fiterman, patronul de la Arcadia, vrea să se împace cu doctorița Roxana Cîdu! Femeia a povestit despre umilințele trăite alături de afacerist – FOTO

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dan Fiterman patronul de la Arcadia vrea să se împace cu doctorița Roxana Cîdu Femeia a povestit despre umilințele trăite alături de afacerist - FOTO
Omul de afaceri Dan Fiterman (dreapta) vrea să ajungă la o înțelegere cu oftalmologul Roxana Cîdu. Neînțelegerile au ajuns în instanță din cauza banilor

Procesul dintre omul de afaceri Dan Fiterman și medicul colaborator Roxana Cîdu are un final neașteptat. Inițial, medicul oftalmolog l-a dat în judecată pe afacerist pentru că nu a plătit orele prestate în clinica Arcadia. Cu câteva zile înainte de termenul de la Judecătoria Iași, Dan Fiterman o dă în judecată la Tribunalul Iași pe fosta angajată. La fel, îi cere bani. Până la urmă, cele două părți au comunicat instanței că vor să se înțeleagă amiabil. Dan Fiterman nu a comentat situația

Omul de afaceri Dan Fiterman, patronul rețelei Arcadia, recent, a fost acționat în instanță de către medicul oftalmolog colaborator Roxana Cîdu. După câteva termene de judecată, cele două părți implicate în proces s-au decis să ajungă la o înțelegere. Hotărârea a fost comunicată magistraților de la Judecătoria Iași pe data de 11.09.2020.

„Încuviințează cererea de amânare formulată de către reprezentanții convenționali ai ambelor părți și, pentru a da posibilitatea părților de a stinge litigiul pe cale amiabilă, acordă termen, la solicitarea expresă a părților, la data de 04.12.2020, ora 8:30”, se arată în soluția instanței.

Decizia de a rezolva litigiul vine și după ce Dan Fiterman a acționat-o în instanță pe doctorița colaboratoare. Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Iași, pe data de 04.09.2020, înainte de termenul de la Judecătorie. Nu este de mirare că se caută o formă de mediere, pentru că un astfel de proces poate aduce atingeri de imagine spitalului Arcadia și familiei Fiterman.

Oftalmologul Roxana Cîdu l-a acuzat pe Dan Fiterman că nu plătește angajații pentru orele prestate

Medicul colaborator a arătat instanței de judecată că a prestat mai multe ore la Policlinica Arcadia de pe strada Sărărie și la Spitalul Arcadia din zona Cicoarei. Roxana Cîdu a susținut că trebuia să primească suma restantă de 14.510 lei, valoare facturată și trimisă către societatea colaboratoare. În replică, juriștii de la Arcadia au arătat că factura nu a mai ajuns în contabilitatea firmei și că nu pot fi realizate respectivele plăți. La o discuție anterioară cu reporterii BZI, Roxana Cîdu a povestit că a încercat să apeleze la o cale amiabilă, inclusiv cu Dan Fiterman, în calitate de administrator la Arcadia Hospital SRL, dar fără folos. În această situație sunt mai mulți medici de la Spitalul Arcadia, dar care au preferat să rămână în anonimat pentru a-și păstra locul de muncă. Contactat telefonic, Dan Fiterman a refuzat să ofere un punct de vedere.

Fostul colaborator vorbește despre atitudinea nepotrivită a conducerii, inclusiv a lui Dan Fiterman

În cererea inițială de chemare în judecată, Roxana Cîdu a menționat că a fost jignită în momentul în care și-ar fi cerut drepturile bănești, fără să intre în detalii.

„Toate aceste facturi au fost comunicate prin curier, cu confirmare de primire, dar și direct la secretariatul pârâtei cu număr de înregistrare. La data de 28.06.2019, după mai multe discuții, nu tocmai cordiale, cu pârâta, am reușit să semnăm un act adițional de încetare a contractului de prestări servicii nr.62/6.03.2018, dar care nu are efect asupra obligațiilor scadente între părți. Am încercat de mai multe ori să ajung la o înțelegere cu pârâta, dar nu am primit decât amenințări și cuvinte urâte din partea administratorului (Dan Fiterman – n.r.). De altfel, această practică este frecventă față de medicii colaboratori ai pârâtei”, se arată în acțiune.

Spitalul Arcadia a fost implicat într-un scandal după ce un pacient a murit în urma unei banale intervenții

În edițiile trecute ale cotidianului BZI a fost relatată situația dramatică a unui ieșean care s-a operat la Arcadia. Constantin Sofian avea 57 de ani și a murit după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru hemoroizi, la Arcadia. Medicul care a preluat cazul este dr. Dragoș Chichirău, medic specialist chirurgie generală. Mariana Sofian, soția lui Constantin, a povestit că suferința bărbatului a început după ce a fost operat la Arcadia. A contactat de mai multe ori medicul pentru a-i arăta că soțul se simțea din ce în ce mai rău. În schimb, doctorul a recomandat să-i facă perfuzii la domiciliu și să nu-l ducă la spital pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Pe data de 21.06.2020, la o lună de la operație, Constantin Sofian s-a stins din viață în secția de terapie intensivă de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Adauga un comentariu