Mozaic muzical

Dan Negru, mesaj emoționant în memoria lui Adi Bărar: „Încă nu cred asta…”

Publicat: 09 mart. 2021
Dan Negru si Adi Barar pe scena zambind
Dan Negru a transmis un mesaj emotionant in memoria lui Adi Barar, fostul lider al trupei Cargo

Celebrul prezentator, Dan Negru, a transmis un mesaj emoționant în memoria lui Adi Bărar, unul din membrii fondatori ai trupei Cargo. Trecerea în neființă a celebrului instrumentist a fost un șoc pentru întreagă lume.

Printre mesajele emoționante în memoria lui Adi Barar, este regăsit și mesajul lui Dan Negru.

Dan Negru, mesaj emoționant în memoria lui Adi Bărar

Vedeta de la Antena 1 a scris un mesaj de-a dreptul dureros pe contul său de socializare, unde își exprimă regretele și durerea. Dan Negru a spus că îi pare rău de faptul că Adi Bărar nu va avea parte de o înmormântare așa cum se cuvine, ținând cont de regulile impuse de pandemia de coronavirus.

„Încă nu cred știrea asta. Adi e cea mai veche legătura a mea cu showbizul. «Negrule, poți să faci performanță și dacă rămâi în Timișoara, uită-te la noi»… Erau regii scenelor fără să părăsească Timișoara.

Cargo e printre cele mai mari monumente muzicale construite vreodată în România!  La 61 de ani, Adi Bărar a murit! Într-o Timișoara carantinată, tocmai din cauza virusului, Adi nu va avea funeraliile naționale pe care le merită.

Urâte vremuri!”, este mesajul postat de Dan Negru pe rețelele de socializare.

Fondatorul trupei Cargo a murit din cauza COVID-19

Pe 8 Martin, o veste extrem de dureroasă a venit din industria muzicală românească. Adi Bărar s-a stins din viață după ce fusese infectat cu noul coronavirus, iar starea lui de sănătate s-a înrăutățit treptat. Tragicul anunț a fost făcut pe pagina de Facebook a trupei Cargo.

„Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat pană azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Bărar! 15.01.1960 – 08.03.2021.

«Și de-o fi și eu să mor/ Nu vreau să vă întristați!/ Să cântați și să jucați, până în zori…/ Și dacă din când în când/ O să mă primiți în gând/ VOI FI APROAPE DE VOI!»”, se arată în mesajul publicat.

Cine a fost Adi Bărar

Adi Bărar s-a născut pe 15 ianuarie 1960 la Timișoara. A început să cânte la chitară de la vârstă de 9 ani. A urmat timp de 4 ani  un curs de chitară clasică unde a primit noțiuni aprofundate despre muzică. În încercarea de a se face înțeles și de a fi cât mai aproape de public, abordează un stil propriu și astfel în anul 1985 pune bazele formației Cargo, care ulterior va face istorie în rock-ul românesc.

În viziunea sa numele trupei trebuia să exprime greutate, încărcătură, să fie format din puține litere și să aibă sens și în alte limbi de circulație internațională. Pe lângă creațiile Cargo, Adi Bărar are o activitate vastă compozițională compunând atât pentru diferiți artiști, cât și muzică de film, generice și scurt metraje.

Dan Negru a transmis un mesaj emoționat în memoria lui Adi Bărar care s-a stins din viață pe 8 martie 2021, la varita de 61 de ani.

Adauga un comentariu