Prima pagină » Cultural » Dan Negru și Mihai Trăistariu, reacții fară precendet după ce Elveția a câștigat Eurovision 2024. “Piesele parcă nu mai contează…”

Dan Negru și Mihai Trăistariu, reacții fară precendet după ce Elveția a câștigat Eurovision 2024. “Piesele parcă nu mai contează…”

14 mai 2024, 08:18, 3 ,
BZI.ro, în Cultural

Mihai Trăistariu și Dan Negru au comentat deschis ediția din 2024 a Eurovision, desfășurată sâmbătă seara în Suedia. Victoria lui Nemo, reprezentantul Elveției, a stârnit controverse, iar ambii români au remarcat schimbările semnificative prin care a trecut competiția în ultimii ani.

Pe scena Eurovision din sâmbăta seara, Nemo a interpretat piesa „The Code”, o melodie emoționantă despre experiența sa personală ca persoană non-binară.

„Piesa The Code este despre călătoria pe care am început-o odată cu conştientizarea faptului că nu sunt nici bărbat, nici femeie”, a declarat Nemo.

Dan Negru și Mihai Trăistariu au vorbit despre Eurovision 2024

La finalul competiției, Mihai Trăistariu a acordat un interviu la Antena 3 CNN, unde și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu Eurovisionul din acest an.

„În 1956, când a pornit el, era doar un concurs de creație muzicală, conta doar cântecul și atât. Deja a devenit acest Eurovision un fel de bal mascat”, a declarat artistul.

„Eu, personal, sunt un pic deranjat. Nu total, dar sunt, pentru că eu sunt pe cântat, pe muzică, pe valoare. De exemplu, din tot concursul care a fost anul ăsta n-am reținut decât refrenul Franței. Nu se mai rețin refrene, piesele parcă nu mai contează. Contează cum îmbraci tu melodia în alea trei minute. De exemplu, Irlanda a venit cu Satana pe scenă, efectiv a venit cu draci, cu vârcolaci, și a luat locul 6. Adică a plăcut, a fost votată și de jurați şi de public”, a comentat el.

Mihai Trăistariu susține că succesul la Eurovision depinde de o abordare curajoasă, cu elemente controversate, inedite și chiar șocante. Lipsa unui element de surprindere ar putea duce la nereușită.

„Eu am observat deja. Dacă ești foarte bun, ești în față, sau dacă ești foarte controversat. Dacă ești șters și cuminte, n-ai nicio treabă cu Eurovisionul”, a mai spus Mihai Trăistariu.

Dan Negru a oferit, la rândul său, o perspectivă asupra competiției din acest an. Prezentatorul, care a avut onoarea de a modera preselecțiile Eurovision în anii precedenți, a remarcat o transformare semnificativă a concursului de-a lungul timpului.

„Am prezentat acu’ vreo 25 de ani primele preselecții naționale de Eurovision. Ăsta de azi îmi amintește de Nastratin Hogea care călărea invers un măgar. Când progresiștii de atunci l-au întrebat de ce călărește invers măgarul, Nastratin le-a spus “nu stau eu invers pe măgar, măgarul stă cu capul în direcția greșită dar îl las să creadă că avansează”, a comentat Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Nemo a spart trofeul din sticlă

Un incident neașteptat a marcat finala Eurovision 2024. Nemo, reprezentantul Elveției, a scăpat trofeul din sticlă, distrugându-l, chiar după ce l-a primit.

„Nu am spart doar codul, am spart şi trofeul”, a spus Nemo, râzând, la conferinţa de presă de după victorie.

Trofeul i-a fost înmânat lui Nemo de către Loreen, câștigătoarea ediției din anul precedent.

„Sper ca acest concurs să se ridice la înălţimea promisiunilor sale şi să lupte pentru demnitate şi pace”, a afirmat Nemo, după care a spart trofeul.

După finala Eurovision 2024, Dan Negru și Mihai Trăistariu și-au arătat dezamăgirea față de modul în care a evoluat această competiție.

Comentarii
  • Ati luat-o dracului razna cu porcariile astea. Cum adica nu stii ce esti ?
    Iti treba

  • Cum adica nu stii ce esti ?
    La ultimul sex unde ti-ai impins-o, acolo ai raspunsul, aia esti. Sa schimbam si gramatica limbii romane daca tot se apuca unii retarzi de cautat noi genuri, inexistente de altfel.
    Un mare sut in coaie, daca te doare esti barbat, simplu 🤣🤣🤣

  • si vestul vrea sa lupte cu rusii cu de-alde astia, in ciorapei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *