Actualitate

Dan Vîlceanu o contrazice pe Raluca Turcan și susţine că în buget nu există nicio gaură! Contre dure în PNL pe pensii și alocații

Publicat: 24 nov. 2021
Dan Vîlceanu, la prezidiul din Camera Deputaților
Dan Vîlceanu a dat asigurări că nu există nicio gaură în buget

Dan Vîlceanu, ministrul demis al Finanțelor și propunerea pentru Ministerul Fondurilor Europene o contrazice pe Raluca Turcan şi dă asigurări că în buget nu există nicio gaură. Declarațiile vin în contextul în care există contre dure în PNL pe tema pensiilor și alocațiilor.

Ministrul demis al Muncii a declarat recent că nu există bani pentru pensiile românilor şi că România va intra în incapacitate de plată de vineri, 26 noiembrie 2021.

Dan Vîlceanu dă asigurări că nu există nicio gaură în buget, iar pensiile vor fi plătite la timp

La ieşirea de la audierile din Parlament pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu a menționat faptul că în acest moment nu se poate vorbi despre o gaură în buget și că odată ce Guvernul va avea puteri depline se va face o rectificare bugetară, iar pensiile vor fi plătite la timp:

„Nu, există o gaură. Este o rectificare bugetară care, în condiţiile în care nu am fi avut această criză politică, s-ar fi întâmplat deja şi nu aveam această discuţie. Deci această discuţie există acum pentru că doamna Turcan a fost supărată. Nu am putut să facem rectificarea bugetară, nefiind un Guvern cu puteri depline, mai devreme. Atâta tot. Vineri, din câte ştiu, va fi adoptată rectificarea bugetară şi nu vor exista niciun fel de problem la plata salariilor, pensiilor sau altor drepturi către cetăţenii români.

Raluca Turcan a lansat contre în PNL după ce a declarat că nu sunt bani pentru pensii

În urmă cu câteva zile, Raluca Turcan a iscat un scandal în spaţiul public după ce a declarat că nu vor mai fi bani pentru pensiile românilor. Ministrul Muncii i-a cerut și demisia lui Florin Cîțu despre care a zis că este un mincinos:

„Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greşeli și jocuri personale. Aş spune că e de domeniul patologicului. Florin, îţi imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toţi se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un şir de minciuni. Și nu numai de minciuni dar și de lipsa de responsabilitate! Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, afirmă Raluca Turcan, ministru al Muncii în Guvernul Cîțu.

În replică, Florin Cîțu a declarat că Raluca Turcan nu înţelege care este treaba, mai ales în contextul în care Ministerul de Finanțe a fost în control la Ministerul Muncii:

„Sunt controale care se fac pe Legea 109. Doamna Turcan nu prea înțelege cum stau lucrurile. Control s-a făcut și la Finanțe și au fost amendați. Au loc la toate ministerele, nu e nicio coincidență”, a spus Cîțu.

 

Adauga un comentariu