Actualitate

Daniel Zamfir, atac devastator la adresa premierului: „Cîțu a făcut din cămătărie politică de stat. Nu i se mișcă un mușchi pe față!“

Publicat: 21 ian. 2021
Senatorul PSD Daniel Zamfir își aranjează ochelarii
Senatorul PSD Daniel Zamfir

Senatorul PSD Daniel Zamfir a lansat joi, 21 ianaurie, un atac devastator la adresa premierului Florin Cîțu. Daniel Zamfir susține că premierul Florin Cîțu a transformat cămătăria în politică de stat și oferă toate beneficiile doar organelor de represiune, în dauna românilor.

„Cămătăria ca politică de stat

Ca și cum nu era suficient că le-a facilitat băncilor și IFN-urilor să aplice dobânda la dobândă pentru perioada amânării ratelor, ANAF-ul, același stil cămătăresc, percepe dobânzi și penalități de întârziere pentru perioada amânării impozitelor și contribuțiilor datorate de antreprenori pe perioada pandemiei“, a precizat Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir: „Cîțu prezintă asta ca pe spijin acordat celor cu rate la bănci și firmelor romănești“

Senatorul social democrat a mai scris pe pagina sa de Facebook că premierul a prezentat perceperea de dobânzi drept un sprijin spijin acordat celor cu rate la bănci și firmelor romănești.

„Fără să i se miște un mușchi pe față, Cîțu prezintă asta ca pe spijin acordat celor cu rate la bănci și firmelor romănești”, a mai scris Daniel Zamfir pe pagina sa de Facebook.

PSD cere demisia Guvernului Florin Cîțu dacă până la finalul lunii septembrie nu s-au vaccinat 10,4 milioane de români

Într-un comunicat transmis marți, 19 ianuarie, de social democrați, aceștia cer Guvernului Florin Cîțu să demisioneze dacă până la sfârșitul lunii septembrie 2021 nu sunt imunizați 10,4 milioane de români.

„Partidul Social Democrat solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul enunțat de premierul Cîțu, de a imuniza 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie 2021. Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia guvernului și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia și să relanseze economia”, se arată în comunicatul social democraților.

PSD cere un calendar privind relaxarea restricțiilor

În continuarea comunicatului, social democrații avertizează Guvernul că trebuie să-ți assume un calendar privind relaxarea restricțiilor

„Totodată, având în vedere caracterul temporar al îngrădirii unor drepturi constituționale în contextul pandemiei, actuala putere are obligația politică de a-și asuma un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce privește încetarea restricțiilor odată cu creșterea nivelului de imunizare a populației prin campania de vaccinare și cu scăderea ratei de infectare.

Declarațiile contradictorii ale decidenților, lipsa de transparență în comunicare a Guvernului, blocarea și disfuncționalitățile platformei de vaccinare, definirea precară a categoriilor prioritare pentru vaccinare, finanțarea întârziată și insuficientă pentru centrele de vaccinare au creat o stare de confuzie și de nesiguranță generalizată, care afectează în mod dramatic viața cetățenilor și economia națională. Iar acest lucru trebuie să înceteze! România trebuie să revină la normalitate!”, se mai arată în comunicatul PSD.

Premierul, acuzat că lasă deschis robinetul creșterilor de prețuri

Reprezentanții PSD aduc acuzații grave Guvernului Florin Cîțu într-o postare joi, 21 ianuarie, pe pagina de Facebook a partidului.

PSD consideră că actuala guvernare, prin ”grija lui Cîțu”, lasă deschis robinetul creșterilor de prețuri, în așa fel încât orice creștere a veniturilor românilor va fi automat anulată.

„Guvernarea Dreptei a ținut România în fruntea topului european al #scumpirilor și în 2020! Prin grija lui Cîțu, debutul lui 2021 ne duce direct la coada Europei în privința creșterii salariului minim. Românilor li se pregătește furtuna perfectă: Coaliția Țeparilor ține deschis robinetul creșterii constante de prețuri și permanent închis pe cel al păstrării puterii de cumpărare!“, scriu social democrații pe pagina de Facebook.

Adauga un comentariu