Actualitate

PSD cere demisia Guvernului Florin Cîțu dacă până la finalul lunii septembrie nu s-au vaccinat 10,4 milioane de români

Publicat: 19 ian. 2021
Florin Cîțu actualul premier al României
Florin Cîțu, premierul României

Reprezentanții PSD au transmis marți, 19 ianuarie, un comunicat în care solicită Guvernului Florin Cîțu să demisioneze dacă până la sfârșitul lunii septembrie 2021 nu sunt imunizați 10,4 milioane de români.

„Partidul Social Democrat solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul enunțat de premierul Cîțu, de a imuniza 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie 2021. Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia guvernului și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia și să relanseze economia”, se arată în comunicatul social democraților.

PSD cere un calendar privind relaxarea restricțiilor

În continuarea comunicatului, social democrații avertizează Guvernul că trebuie să-ți assume un calendar privind relaxarea restricțiilor

„Totodată, având în vedere caracterul temporar al îngrădirii unor drepturi constituționale în contextul pandemiei, actuala putere are obligația politică de a-și asuma un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce privește încetarea restricțiilor odată cu creșterea nivelului de imunizare a populației prin campania de vaccinare și cu scăderea ratei de infectare.

Declarațiile contradictorii ale decidenților, lipsa de transparență în comunicare a Guvernului, blocarea și disfuncționalitățile platformei de vaccinare, definirea precară a categoriilor prioritare pentru vaccinare, finanțarea întârziată și insuficientă pentru centrele de vaccinare au creat o stare de confuzie și de nesiguranță generalizată, care afectează în mod dramatic viața cetățenilor și economia națională. Iar acest lucru trebuie să înceteze! România trebuie să revină la normalitate!”, se mai arată în comunicatul PSD.

Alexandru Rafila: „Toate activităţile să poată funcţiona normal până la începutul lunii septembrie“

Și Profesorul Alexandru Rafila, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a transmis un ultimatum Guvernului. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cere ca guvernanții să facă tot ce este necesar pentru ca până la sfârşitul verii 2021 să fie finalizată campania de vaccinare, astfel încât din septembrie să nu mai existe activităţi interzise.

„Trebuie să găsim soluțiile astfel încât și țara noastră să se poată înscrie în rândul țărilor care repornesc economia, repornesc activitățile sociale și lucrul acesta trebuie foarte clar asumat de actuala guvernare. Și această comunicare haotică a guvernului trebuie să înceteze!“, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Până la sfârșitul lunii septembrie trebuie demarate toate activitățile economice și sociale!“

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că speră ca până la finele lunii septembrie să se termine toate etapele de vaccinare și să se poată relua toate activitățile eocnomice.

„Sper ca, până la sfârșitul lunii septembrie, această campanie de vaccinare, toate cele 3 etape, să fie încheiate! Acesta este parcursul corect, asta trebuie asumat politic foarte clar de actualul Guvern, încât la sfârșitul lunii septembrie să putem demara toate activitățile economice și sociale din România!”, afirmă Alexandru Rafila.

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit și despre renunțarea la masca de protecție. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că românii vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie până când rata de vaccinare va ajunge la 70%.

Alexandru Rafila a dat de înțeles că în acest an nu se va renunţa la purtarea măştii de protecţie, a precizat medicul.

Comentarii
Adauga un comentariu