Local

Daniela Gagu se luptă în fiecare zi pentru viața sa! Suferă de leucemie acută și are nevoie urgent de trombocite!

Publicat: 23 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Daniela Gagu se luptă în fiecare zi pentru viața sa Suferă de leucemie acută și are nevoie urgent de trombocite
Este nevoie urgent de trombocite pentru Daniela Gagu, o pacientă care suferă de leucemie acută

Este nevoie urgent de trombocite pentru Daniela Gagu, o pacientă care suferă de leucemie acută. Aceasta este internată la Institutul Regional de Oncologie și are nevoie de ajutor pentru a continua lupta cu boala cu care a fost diagnosticată. Persoanele care doresc să doneze trombocite trebuie să se prezinte la Centrul de Transfuzii Sanguine Iaşi

Trombocitele, cunoscute și sub numele de plachete sanguine, sunt componente ale sângelui, cu rol în procesul de coagulare. Sunt câteva categorii de pacienți care necesită donare de masă trombocitară, printre aceștia numărându-se cei oncologici, cei cu boli hematologice, cei care au suferit un transplant, cei cu traumatisme sau care au avut un accident.

Daniela Gagu suferă de leucemie acută! Femeia are nevoie urgent de trombocite!

centru de transfuzii Iasi
Pot dona trombocite bărbații cu vârsta mai mică de 45 de ani, cu grupa de sânge 0, Rh pozitiv

Daniela Gagu are nevoie de trombocite pentru a putea continua lupta cu boala de care suferă. De aceea, în speranța că ieşenii se vor mobiliza şi vor dona, apropiații săi au făcut un apel prin intermediul rețelelor sociale. Bărbații cu vârsta mai mică de 45 de ani, cu grupa de sânge 0, Rh pozitiv, pot dona trombocite.

„Apelez la ajutorul vostru cu gândul la sloganul asociației: «picătură cu picătură se face un ocean». Este nevoie urgent de donare de trombocite/sânge pentru mama prietenului meu care este în comă, internată la IRO Iași. Este diagnosticată cu leucemie acută.

În cazul ei, fiecare picătură de sânge și fiecare transfuzie de trombocite îi sunt vitale. Pentru donare de trombocite, donatorii trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Aceștia trebuie să mai fi donat sânge în ultimele 3-6 luni și trebuie să facă donarea la Centrul de Transfuzii din Iași. Pentru persoanele care sunt dispuse să doneze, dar nu sunt din Iași, încercăm să asigurăm transportul.

Sânge poate dona oricine, din orice oraș din țară, indiferent de grupa de sânge a donatorului. Trebuie menționate detaliile de mai jos: pacient Gagu Daniela, internată la Institutul Regional de Oncologie Iași, ATI”, au transmis apropiații Danielei Gagu.

Ce presupune donarea de trombocite

o persoana care doneaza trombocite
Aceasta este internată la Institutul Regional de Oncologie, ATI, și are nevoie de ajutor pentru a continua lupta cu boala cu care a fost diagnosticată

Pacienții bolnavi de cancer care sunt supuși tratamentelor cu citostatice se confruntă cu un nivel extrem de scăzut al trombocitelor. Cea mai eficientă metodă pentru refacerea acestuia estre transfuzia cu „celule VIP”, așa cum sunt numite trombocitele de către doctori. Există un aparat special ce separă componentele sângelui încă din faza de donare.

Prelevarea trombocitelor se face într-un sistem autorizat, închis, steril și apirogen, cu instrumente sterile de unică folosință. Sângele este recoltat de la nivelul brațului, trombocitele fiind extrase imediat din sânge, restul sângelui întorcându-se înapoi la donator.

Deoarece majoritatea globulelor roșii se întorc la donator, intervalul dintre două trombocitafereze este de patru săptămâni. Mai exact, orice pacient sănătos poate dona trombocite în fiecare lună. Este un procedeu destul de simplu, o singură oră fiind necesară pentru a salva viața unui bolnav de cancer. Trombocitele pot fi utilizate atât în tratamentul tuturor formelor de cancer, cât și în tratarea unor maladii rare.

Pot dona doar bărbații cu vârsta sub 45 de ani. Aceştia trebuie să aibă o greutate de peste 60 de kilograme, dar nu mai mult de 100. Donatorii trebuie să fie sănătoşi, să nu prezinte simptome de gripă sau răceală. De asemenea, aceştia trebuie să nu fi luat aspirină sau antiinflamatorii în ultimele 5 zile şi să nu fi consumat alcool în ultimele 48 de ore.

Înainte de donare se recomandă consumul de lichide (apă, ceai, suc sau iaurt), cel puţin o jumătate de litru. Venele donatorilor trebuie să permită recoltarea, iar numărul de trombocite trebuie să fie mai mare de 200.000/mmc.

Daniela Gagu suferă de leucemie acută, iar pentru a putea continua lupta cu această boală cruntă are nevoie urgent de trombocite.

Adauga un comentariu