Titlurile zilei

Dansatoarea la bară din Italia a fost angajată la Primăria Iași pentru că știe să folosească calculatorul! Isabela Danalache, apărată de șefii din Palatul Roznovanu. Femeia: „Unii se dau prieteni, dar te judecă pe la spate” – FOTO

Publicat: 06 mai 2022
_____ Vizualizări 30 Comentarii
Dansatoarea la bară din Italia a fost angajată la Primăria Iași pentru că știe să folosească calculatorul Isabela Danalache apărată de șefii din Palatul Roznovanu. Femeia Unii se dau prieteni dar te judecă pe la spate  FOTO
Isabela Danalache a trebuit să treacă de un simplu interviu ca să ocupe un post la firma de asfaltări a Primăriei Iași

Isabela Danalache a fost angajată după ce a aplicat la un anunț publicat de AJOFM Iași. Deși erau mai mulți candidați, fosta dansatoare a avut norocul să susțină singură un interviu în fața comisiei de evaluare. Pentru că este absolventă de studii medii, va primi un salariu brut de 3.000 lei, un prag minim pentru firmele de construcții

Noi detalii ies la iveală în cazul angajărilor suspecte de la Citadin SA, firma de asfaltări a Primăriei Iași. În aprilie 2022, Isabela Danalache, fostă dansatoare la bară într-un club din Italia, în perioada 2016-2020, a fost angajată la secția Mecanizare de la Citadin SA, unde șefă este mama dansatoarei, Gabriela Delicostea. Angajarea a fost posibilă după ce reprezentanții Citadin au anunțat că au mai multe posturi vacante, informație ce a ajuns la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Angajarea Isabelei Danalache a fost o simplă formalitate, un interviu legat de aptitudinele dobândite în timpul liceului.

„Noi am informat AJOFM că este un post liber. S-a înscris pentru acest post pentru studii medii. Postul este de programator producție, salariul minim este de 3.000 de lei brut, cât este stabilit în construcții. Conform fișei postului, întocmește situațiile de lucrări. Contractul este pentru o perioadă determinată de 6 luni. Candidata a susținut un interviu în fața comisiei. Au mai fost înscriși candidați, dar au renunțat, probabil nemulțumiți de salariu. Nu știu ce a fost întrebată, este treaba comisiei”, a declarat Marius Ionescu, director general la Citadin S.A.

Și la ABA Prut-Bârlad a izbucnit un scandal, după ce o chelneriță a fost angajată pe un post ce necesita cunoștințe temeinice în domeniu.

Dansatoarea la bară din Italia a fost angajată la Primăria Iași, iar acum reacționează pe rețelele de socializare

După dezvăluirea BZI din data de 05.05.2022, Isabela Danalache a reacționat pe rețelele de socializare. Surse din cadrul Citadin au arătat că angajarea Isabelei are mai multe dedesubturi. Ar urma să ajungă pe postul mamei, care se pregătește de pensionare.

„Uneori, oamenii sunt răi. Unii te bârfesc. Alții te invidiază. Unii se dau prieteni, dar te judecă pe la spate. Unii îți spun că te poți baza pe ei, dar când ai nevoie, nu-i poți găsi. Unii îți pun bețe în roate, astfel încât să eșuezi în a-ți atinge visul. Unii speră să nu cunoști fericirea, pentru că nu ar suporta să te vadă un om mai împlinit decât ei. Așa e lumea. Nu de azi, nu de ieri, ci dintotdeauna. Așadar, cel mai important este să te bazezi pe tine și pe cei puțini care te iubesc. Nu are rost să te consumi pentru cei care îți vor răul. Nu se vor schimba vreodată. Vă pup”, este mesajul Isabelei pe paginile de socializare.

De precizat că Primăria Iași nu mai publică numele candidaților în cadrul concursurilor pentru ocuparea mai multor posturi de execuție.

Primăria Iași: dansul la bară nu este ilegal

Reprezentanții Primăriei Iași au făcut o serie de precizări în legătură cu materialul apărut în BZI. S-a subliniat faptul că, în cadrul Citadin, Isabela Danalache nu se află în subordinea mamei. Isabela a fost angajată la Atelierul de Reperații și Întreținere Auto și Utilaje, în timp ce mama acesteia este Șef Punct de Lucru. Mai mult, edilii transmit că perioada în care a dansat la bară, Isabela nu a încălcat legile aflate în vigoare.

„În urma interviului, persoana a fost angajată la secţia amintită mai sus, secţia neaflându-se în coordonarea rudei invocate în spaţiul public, aceasta având funcţia de Şef Punct de Lucru în cadrul companiei. O altă informaţie falsă vehiculată în spaţiul public este cea cu privire la promovarea persoanei intervievate pe postul de Şef Punct de Lucru. Cerinţele acestui post presupun atât studii superioare, precum şi experienţă în domeniu, cerinţe incompatibile cu cele de operator calculator (pentru care se cer studii medii). Dezaprobăm cu fermitate orice atac la viaţa privată sau la activitatea anterioară a oricărui angajat atât din Primăria Municipiului Iaşi, cât şi din societăţile comerciale aflate în coordonarea Consiliului Local Iaşi. Atât timp cât activitatea anterioară angajării nu a încălcat prevederile legilor în vigoare, considerăm neavenite şi tendenţioase astfel de speculații”, au transmis oficialii din Primăria Iași.

Isabela Danalache apelează la avocați

Contactată de reporterii BZI pentru a afla cui a fost adresat mesajul de pe rețelele de socializare, Isabela Danalache a amenințat cu procese.

„Ce doriți? Avocatul meu o să vă contacteze în cursul zilei. La revedere!”, a declarat angajata de la Citadin SA, cunoscută pentru investiții în imobiliare, dar și pentru apropierea față de mai mulți dezvoltatori din Iași, medici sau avocați.

Dansatoarea la bară din Italia a fost angajată la Primăria Iași, în timp ce alți candidați nu reușesc să ocupe un post în sistemul public nici după ce au dat concurs.

Comentarii
  • Dacă sunteți Invidioși pe una care are salariul brut de 3000 lei, când minimul pe economie este 2550, cât de săraci trebuie să fiți…… vai de mamele voastre care v-au făcut, cred că sunt foarte „mândre” de voi….”mamă ce cariere au copiii noștri și cu ce se ocupă ei în timpul liber” :))) sărakilor :))))

  • 99% din functionarii primariei asa s-au angajat.Pe timpul lui unu Unchesel primar al Iasiului el decidea totul la angajari in primarie de parca era cioban la oi.Oare mai traieste idiotul?

  • E doar un prim pas in cariera fulminanta pe care o va avea, in 3 ani e gata și facultatea luată pe nu știu unde și va deveni nouă șefă de acolo. Îmi place atitudinea primăriei cu privire la faptul că ce a practicat înainte nu este ilegal, aștept directorii de servicii să practice aceleași mișcări, dar la mai multe bare și la geam.

  • Ieri avea salar 3000 ron net (adica bani in mana), azi are 3000 ron brut.
    Si nimeni nu poate confirma ca a fost dansatoare la bara in Italia.
    A aparut zvonul asta la misto, deoarece masa i-a facut „angajarea”.
    Se stie ca in tot aparatul bugetar, peste 90% din posturi sunt ocupate pe pile.

  • La Primaria Iasi si Consiliul Judetean Iasi conduse de niste penali care o sa-si faca veacul in puscarii nu trebuie sa mergeti la concursuri, locul de munca respectiv este ocupat inainte de a fi publicat vacant. Angajarea acestei fete si toate angajarile pot face frumos un dosar la DNA pentru fapte de coruptie desi acesti edili infractori stiu cum sa se apere dar raha-tul pute oricat l-ai acoperi. Ca stie sa lucreze pe calculator, asta stiu si copiii din clasele primare, ca are studii medii, avem toti, ca a lucrat la bara si s-a saturat de toti mafiotii care o vanau la produs asta nu justifica o angajare nelegala . Multi dintre tinerii capabili, bine pregatiti ar fi putut ocupa acest post daca Primaria mafioata ar fi respectat legislatia. Ei incalaca legile si tot ei isi iau apararea de parca am fi obligati sa suportam toate mizeriile mafiotilor edili ieseni, Primarie si Cj. Puscariasilor! De Mafia angajarilor la Iasi si de celelalte mizerii ale Cj si Primariei ne-am saturat! Iasul este cel mai corupt oras din Romania de asta nimic nu merge la noi!Daca ma-sa lucreaza la Citadin si a aparut un post sau a fost creat special pentru fiica-sa de ce sa nu fie ocupat tocmai de fiica-sa doar asa se ocupa un post la bugetar in Iasi pe MITA, MU-IE, NEAMURI, CULOARE POLITICA restul nu mai conteaza pregatirea, aptitudinile, experienta, important este ca persoana sa faca parte din gasca edililor Iasului, puscariasi corupti.

  • ”Dansul la bara nu este ilegal” , hmmm noi astia care am mai fost pe afara stim mai bine ce implica dansul la bara !, din Italia in Germania si din Spania in Norvegia ”dansul la bara ” este doar prezentarea ” ofertei ” !, apoi clientul interesat se retrage la ”separeu” cu ”dansatoarea” si isi fac de cap acolo, dar aproape toate cluburile au si camere private alaturi unde clientul plateste pentru camera la ora !

  • Pentru intocmirea Situatiilor de lucrari la ofertari nu se cer cumva cunostinte tehnice, studii tehnice si experienta in domeniu? Tot ea va intocmi probabil si Devizul de lucrari ca asa e in mafia societatilor din subordinea Primariei si in Primarie, nu ai carte ai parte doar afacerile sa mearga la buzunarul umflat al coruptilor. Sa lucrezi la bara nu e nelegal si sa pici de la bara direct in Primarie dar sa ocupi un post la buget platit de noi incalcand legislatia obligatorie la angajari pe banii publici este fapta de coruptie si atrage sanctionarea coruptilor vinovati. Se intelege ca fiind S.A. a fost supusa numai la proba orala pe care a luat-o imediat.Nu se poate acoperi nimic cu falsuri in documentele care au stat la baza angajarii.

  • Asa care va sa zica!
    Dar cj, pele romane si directia agricola nu sunt pline de neamuri??? Mame, fiice, cumetri, fini….astea nu le vede nimeni? Nu sunt pentru prima pagina?

  • CHIAR LIPSEA UN SCANDAL DE GENUL ASTA LA CITADIN
    NENEA MARIUSICA..DACA FATA INTOCMESTE SITUATII DE LUCRARI TRE SA PLECATI TOTI ACASA.
    IAR AI SA MORMAI CA S A MARIT GAURA SI N AI CU CE S O ASTUPI.
    N.B.
    MISTO DECLARATIA DIRECTORULUI
    MEMORABILĂ.
    LEGENDA SPUNE CA CINEVA MAI CAUTĂ INTREBARILE COMISIEI…….

  • În toate instituțiile de stat și unde statul e acționar majoritar ar trebui sa între DNA ul sa ancheteze angajările măcar din ultimii 10 ani, ne ar trebui sa construim cel puțin 10 penitenciare ca să încapă toți corupții, în frunte cu cel mai mare corupt din istoria Iașului, Mihaita

  • @Antonescu! minimul pe economie este 2550 lei? sa nu-ti inham familia la caruta si sa ti-o biciuiesc deal-vale?

  • votati USR in 2024 prostilor! mai votati PSD si PNL si in urmatorii 32 ani ca bine o sa va fie in continuare! inhama-v-as la caruta si biciu-va deal-vale!

  • MARIUS IONESCU POTI SA TE IEI DE CATUSE CU CHIRICA MIHAI SI SA NE LASI CU SITUATIILE DE LUCRARI PE CARE LE VA INTOCMI FATA DE LA BARA?

  • Interesant ca fata asta a aplicat la un anunt de angajare luat de pe site-ul Ajofm iar ma-sa care lucreaza la Citadin nu i-a spus de acest post. f, interesant, dosar DNA, coruptie maxima la Primaria lui MIhai si la CJ-ul lui tabla. Cele care lucreaza la bara sunt fete frumoase intr-adevar ca altfel nu au clienti la……p– a li se krapa fermoarul si sare nasturele de la prohab la barbati asa ca fata asta a meritat postul la Citadin si va munci la Situatiile de lucrari conform pregatirii profesionale si experientei relevante dobandite anterior .

  • Dacă un avorton al urbei a ajuns sa conducă prin votul nostru exprimați, înseamnă că,,,, ne meritam soarta, de votanți, mulți dar prosti, care accepta hoția, corupția, și incompetenta ceia ce îl caracterizează pe acest mic pitic,,,,,, rușine sa ne fie,,,, ne meritam soarta. PS. Asta e valabil la nivel national

Adauga un comentariu