Razboi în Ucraina

Data la care ar urma să fie organizate referendumuri de aderare la Federația Rusă în teritoriile ocupate din Ucraina

Publicat: 07 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Data la care ar urma să fie organizate referendumuri de aderare la Federația Rusă în teritoriile ocupate din Ucraina
Data la care ar urma să fie organizate referendumuri de aderare la Federația Rusă în teritoriile ocupate din Ucraina

Este corect să se organizeze referendumuri în Donbas și în teritoriile eliberate ale Ucrainei de Ziua Unității Naționale, pe 4 noiembrie, deoarece aceasta este o dată istorică care îi unește pe toți în spațiul lumii rusești, a declarat secretarul consiliului general al Rusiei Unite (partidul lui Vladimir Putin, n.r.), Andrei Turchak.

„Este corect să se organizeze referendumuri în Donbas și în teritoriile eliberate pe 4 noiembrie”, a declarat Turchak, potrivit agenției Ria Novosti.

„Rusia Unită a lucrat în aceste teritorii încă din primele zile ale operațiunii militare speciale”

El a menționat că Ziua Unității Poporului este o dată istorică care îi unește pe toți în spațiul lumii rusești, la care visează locuitorii din Donbas și din „teritoriile eliberate”. Ar fi corect și simbolic să organizăm referendumuri chiar în această zi.

„Această sociologie nu face decât să confirme ceea ce este evident. Rusia Unită a lucrat în aceste teritorii încă din primele zile ale operațiunii militare speciale. Vorbim cu oamenii de acolo în fiecare zi, auzim ce spun, le vedem sentimentele. Sunt pregătiți pentru asta de mult timp… Nu pot exista îndoieli aici. Donețk, Luhansk și multe alte orașe rusești se vor întoarce în sfârșit în portul lor natal. Iar lumea rusă, acum divizată de granițe formale, își va recăpăta integritatea”, a comentat secretarul Consiliului General al partidului rezultatele sondajelor sociologice privind disponibilitatea locuitorilor din Donbas și din teritoriile eliberate de a participa la un referendum și de a deveni parte a Rusiei.

Război cibernetic fără precedent

Site-ul ucrainean de știri online Ukrainian Pravda a relatat luna trecută că a avut loc o explozie la o mare bază militară rusă din Melitopol, citându-l pe primarul acesteia, Ivan Fedorov.

Insider nu a reușit să verifice în mod independent afirmațiile hackerului privind implicarea, iar Forțele Armate ale Ucrainei nu au răspuns imediat solicitării Insider de a face comentarii. FT a precizat că oficialii ucraineni au refuzat să discute despre rolul hackerilor în atacul asupra bazei militare respective.

Invazia Rusiei în Ucraina a provocat un război cibernetic fără precedent, hackerii din ambele tabere lansând atacuri.

La începutul invaziei, ministrul ucrainean al tehnologiei digitale a cerut civililor cu „talente digitale” să se alăture „armatei IT” a țării.

În timpul sărbătorilor militare rusești de Ziua Victoriei din luna mai, principalele canale de televiziune rusești au fost piratate pentru a afișa mesaje anti-război.

Knysh a declarat pentru FT că echipa sa a participat și la alte hack-uri, inclusiv la scurgerea bazelor de date ale contractorilor militari ruși și la păcălirea posturilor de televiziune rusești pentru a difuza clipuri de știri despre victimele civile ucrainene.

„Pentru mine, acest lucru s-a simțit ca o luptă”, a declarat Knysh pentru FT. „Fără bani, fără un software genial și chiar fără hack-uri geniale – poți folosi escrocii, dark web-ul împotriva inamicului tău”.

Comentarii
Adauga un comentariu