Date oficiale de la Guvern: dispare un tip de pensie. Ce categorie de români va fi afectată

Date oficiale de la Guvern: dispare un tip de pensie. Ce categorie de români va fi afectată

10 dec. 2019, 13:54 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Fun
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:90103;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Din anul 2021 va exista un singur tip de pensie anticipata, conform datelor oficiale transmise de guvern. Asadar, dispare un tip de pensie si vor suferi mai multi romani din cauza asta. Pensia anticipata partiala nu va mai exista peste doi ani de zile, iar aceasta prevedere este una dintre principalele schimbari aduse de noua lege a pensiilor.

Pensia anticipata partiala va disparea

Cuantumul pensiei anticipate se stabileste prin diminuarea cuantumului pensiei pentru limita de varsta, in raport cu stagiul de cotizare realizat peste stagiul complet de cotizare (…) si cu numarul de luni cu care s-a redus varsta standard de pensionare (…)”, se arata in legea pensiilor, cea care reglementeaza pensiile anticipate.

Practic, pensia anticipata va fi transformata in pensie pentru limita de varsta. Conform actului normativ, se va inlatura diminuarea de cuantum si se vor aduna perioadele de stagiu de cotizare care au fost realizate pentru pensionarea anticipata. Varstele de pensionare se mentin la fel: 65 de ani pentru barbati si 63 de ani la femei.

Ministrul Muncii sustine ca sunt bani de pensii

Astfel, conform noii legi, viitoarea pensie anticipata se va putea realiza doar cu 5 ani inainte de varsta standard de pensionare pentru cei care au contribuit la stat. Daca s-a realizat stagiul complet de cotizare, atunci pensionarea anticipata va putea fi ceruta conform reglementarilor in vigoare. Acest stagiu este de 35 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *