International

David Maria Sassoli, mesaj pentru membrii Parlamentului European. Sesiunea plenară se va muta de la Strasbourg la Bruxelles din cauza coronavirusului

Publicat: 05 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
David Maria Sassoli mesaj pentru membrii Parlamentului European. Sesiunea plenară se va muta de la Strasbourg la Bruxelles din cauza coronavirusului

Dragi colegi, dragi membri ai personalului,
Conform avizelor actualizate pe care le-am primit astăzi de la Serviciul Medical al Parlamentului la ora 18:00, situația legată de răspândirea bolii infecțioase cauzată de noul coronavirus COVID-19 a evoluat în ultimele zile și ore. În special, noi focare de infecții au fost confirmate și numărul cazurilor este în creștere, într-un număr de regiuni din Uniunea Europeană. Deși măsurile pe care le-am decis deja la 2 martie 2020 permit totuși îndeplinirea funcțiilor de bază ale Parlamentului în spațiile sale, acum se pare că drumul către sesiunea parțială a Parlamentului de la Strasbourg ar presupune riscuri semnificativ mai mari pentru sănătate pentru membri și personal, precum și pentru populația locală.
Prin urmare, am decis că, ca măsură de securitate și prin derogare de la calendarul reuniunilor pentru 2020, așa cum a fost aprobat, sesiunea parțială de săptămâna viitoare va avea loc în mod excepțional la Bruxelles, din motive de forță majoră.
Am solicitat secretarului general să ia măsurile practice suplimentare pe care le presupune modificarea excepțională a locului de sesiune parțială. Decizia mea din 2 martie 2020 referitoare la COVID-19 rămâne în vigoare și se aplică. Mă bazez pe fiecare dintre voi pentru a acționa în mod responsabil, așa cum ați făcut până acum.
Cu stimă,
David Maria SASSOLI

Adauga un comentariu