Prima pagină » Sanatate » De când încep să te doară sânii când ești însărcinată: Primul simptom că ești însărcinată

De când încep să te doară sânii când ești însărcinată: Primul simptom că ești însărcinată

16 nov. 2021, 12:48,
BZI.ro, în Sanatate

„De când încep să te doară sânii când ești însărcinată?“ este întrebarea la care caută răspuns multe femei care resimt acest simptom.

Din moment ce o femeie este însărcinată, aceasta trece printr-o perioadă a transformărilor. Sânii sunt și ei vizați. Aceștia trec printr-o schimbare multiplă începând cu primul trimestru de sarcină până la naștere. Astfel, durerile de sâni sunt prezente din primele săptămâni de la concepție.

Durerea sânilor este unul dintre primele simptome ale sarcinii pe care le poți observa. Schimbările hormonale din corpul unei femei încep să se producă la scurt timp după concepție. Astfel, sânii devin mai sensibili și dureroși. Aceștia chiar își modifică și forma, devin puțin mai mari și tari.

femeie care isi tine o mana sub san si doua degete pe san

Durerea sânilor este unul dintre primele simptome ale sarcinii

De când încep să te doară sânii când ești însărcinată: Ce modificări apar

Sensibilitatea de la nivelul sânilor în perioadă sarcinii provoacă o stare de disconfort, mai ales la prima sarcină. Medicii spun că aceste simptome dispar în câteva săptămâni, după ce corpul se obișnuiește cu noile niveluri hormonale.

Modificarea sânilor poate apărea și înainte ca testul să fie pozitiv, înregistrând schimbări precum umflarea sânilor, durere, sensibilitate sau senzația de sâni grei.

Este normal ca în primul trimestru de sarcină volumul de sânge să crească. Acesta este necesar pentru a satisface nevoile de dezvoltare ale fătului. Acest lucru face ca venele de pe sâni să devină mai mari și mai vizibile. Tot în primul trimestru, își pot face apariția unele dureri specifice în zona axilei și mici umflături pe sfârcuri.

Sarcina duce la modificarea sânilor, aceștia își schimbă forma pe măsura ce burta se mărește. În timpul sarcinii, sânii câștigă între 0,5 și 1,5 kg. Aceștia devin mai mari deoarece se pregătesc pentru momentul în care vor alăpta.

Nu doar mărimea se modifică în timpul sarcinii dar și culoarea acestora. În al doilea trimestru de sarcină, pielea din jurul mameloanelor și sânilor începe să se pigmenteze. Acest lucru este absolut normal și firesc, nu trebuie să sperie nici o viitoare mămică.

Pigmentarea apare din cauza modificărilor hormonale care stimulează celulele pigmentate din piele. Astfel, areola, zona de tegument mai închis la culoare din jurul mameloanelor, se mărește observându-se mici proeminențe numite „tuberculii lui Montgomery”.

femeie insarcinata care tine mainele pe un san

Sensibilitatea de la nivelul sânilor în perioadă sarcinii provoacă o stare de disconfort

Secreție la nivelul sânilor: O altă modificare a sânilor

Una dintre modificările prin care trec sânii unei femei în perioada sarcinii este legată de secreții. Acestea pot apărea în ultimul trimestru de sarcină la nivelul mameloanelor. Secreția creează o mică stare de disconfort. Din moment ce aceasta își face apariția, semnalează viitoarei mame că sânii ei se pregătesc să producă lapte.

Este important să știi că secreția este absolut normală, acest lichid putând proveni de la unul sau de la ambii sâni. De cele mai multe ori, acestea se produc spontan și apar atunci când sânul sau mameloanele sunt masate.

femeie care isi masoara cu un metru sanii

În timpul sarcinii, sânii câștigă între 0,5 și 1,5 kg

Culoarea lichidului eliminat din sâni este gălbuie sau chiar verzuie. Atunci când secreția este cu sânge, apare un semn clar că trebuie să discuți cu medicul care îți monitorizează sarcina.

Pentru a reuși să elimini senzația de disconfort produsă de modificările sânilor în sarcină, poți aplica unele recomandări din partea specialiștilor.

Cum te pregătești de momentul când încep să te doară sânii când ești însărcinată? Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți procuri un sutien bun care să îți țină bine sânul. Acesta te va face să te simți confortabil pe măsură ce sânii vor crește. Poți folosi un sutien special pentru sarcină sau unul cu mărime mai mare.

femeie care isi tine o mana sub san

Una dintre modificările prin care trec sânii unei femei în perioada sarcinii este legată de secreții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 iulie 2024
17 iulie 2024