Local

De ce a recurs la gestul șocant studenta de la UMF care și-a pus capăt vieții? Anchetatorii ieșeni au căutat și-n gaură de șarpe! Suicidul de la pârtia de schi din Iași, anunțat cu patru luni înainte! GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 02 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce a recurs la gestul șocant studenta de la UMF care și-a pus capăt vieții Anchetatorii ieșeni au căutat și-n gaură de șarpe Suicidul de la pârtia de schi din Iași anunțat cu patru luni înainte GALERIE FOTO Exclusiv
Procurorii ieșeni au încercat să afle care a fost motivul ce a stat în spatele gestului șocant făcut de tânăra studentă de la UMF descoperită moartă în zona pârtiei de schi

Studenta de la UMF Iași care și-a pus capăt vieții a prefațat gestul șocant. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au încercat să afle care a fost, totuși, motivul care a generat această reacție din partea tinerei Maria Andreea Albu. Singura concluzie certă la care au ajuns anchetatorii a fost că studenta de la Universitatea de Medicină și Farmacie a fost cea care și-a pus capăt vieții

După un gest șocant făcut la începutul acestui an, o studentă de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa”, din Iași, și-a pierdut viața. Sinuciderea tinerei a șocat nu doar rudele și prietenii, ci întreg orașul. După ce trupul neînsuflețit al tinerei Maria Andreea Albu a fost descoperit lângă pârtia de schi din Iași, oamenii legii au demarat ancheta, pentru a vedea dacă a fost vorba despre un suicid sau o mână criminală.

De altfel, gestul tinerei a stârnit un val de întrebări la care anchetatorii au încercat să caute răspunsuri. Singurul lucru cert pe care l-au descoperit oamenii legii a fost că tânăra studentă de la UMF și-a pus capăt vieții, după ce ar fi cumpărat coliere din plastic, cu care s-a sugrumat. Ulterior, anchetatorii ieșeni au încercat să afle ce anume a generat acest gest șocant. Aceștia au susținut că, deși au audiat mai multe persoane și au încercat să găsească un motiv, ei nu au descoperit niciun bilet de adio sau o cauză directă a tragediei.

„Din probele administrate până în acest moment nu s-a stabilit care a fost motivul sinuciderii”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

O dramă pentru studenta ieșeană Maria Andreea Albu

La începutul acestui an, o prietenă de-a tinerei Maria Andreea Albu a dat alerta, după ce a descoperit trupul neînsuflețit al colegei sale, lângă pârtia de schi din Copou. Ulterior, anchetatorii au demarat cercetările și au concluzionat că Maria Andreea Albu ar fi mers la magazinul Dedeman și ar fi cumpărat coliere de plastic. Mai apoi, tânăra studentă ar fi mers în zona Sărărie, a discutat cu câțiva prieteni și a plecat. A doua zi, adică pe 8 ianuarie 2021, aceasta a fost găsită moartă chiar de o prietenă, după ce, în prealabil, ar fi indicat zona în care merge.

Alarma s-a dat puțin după ora 15:00. Asta, după ce părinții fetei au început să se îngrijoreze, mergând la Poliție, să o dea dispărută. Așadar, prietenii fetei au mers în zona în care studenta a spus că va merge, să o caute. Nu a durat prea mult și au găsit-o pe tânără moartă, cu fața în jos. Au sunat la 112 și au cerut ajutor. La scurt timp, mai multe echipaje de poliție și un echipaj medical au ajuns în zonă. Medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să declare decesul.

Anchetatorii au luat în calcul toate variantele și au apelat inclusiv la ajutorul unui câine polițist. La început, oamenii legii au crezut că este vorba despre o crimă, însă, treptat, și-au dat seama că tânăra studentă s-ar fi sinucis. Tânăra avea legate 5 coliere de plastic în jurul gâtului. Colierele respective sunt folosite de regulă la fixarea capacelor pe jantele autoturismelor. Un aspect important a fost acela că toate colierele găsite pe gâtul fetei aveau „nodul” în față, semn că aceasta și le-ar fi prins singură. Mai mult, în unul dintre buzunarele fetei, a fost găsit un bon fiscal de la magazinul amintit, semn că fata și-a cumpărat acele coliere.

Un gest ce pare să fi fost anunțat pe Facebook

Pe 10 septembrie 2020, cu doar 4 luni înainte de tragedie, Maria Andreea Albu a postat pe contul său de Facebook un mesaj cutremurător. Postarea studentei de la UMF a fost făcută de Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului.

„În fiecare an, aproape 800.000 de oameni manifestă tulburări mintale, ce pot duce la tentative de suicid. Sinuciderea reprezintă o tragedie care afectează familiile și întreaga comunitate, având efecte de lungă durată asupra oamenilor rămași în urmă. O tentativă anterioară de suicid reprezintă un factor de risc pentru repetarea și săvârșirea ulterioară a acestui act. În ultimii anii, s-a constatat faptul că actul de sinucidere reprezintă a treia cauză principală de deces în rândul adolescenților între 15 și 19 ani. Sinuciderea nu apare doar în țările dezvoltate, ci reprezintă un fenomen global, afectând toate regiunile lumii. Depresia majoră sau alte tulburări însoțite de tendințe autolitice sunt probleme grave de sănătate publică; cu toate acestea, pot fi prevenite prin intermediul câtorva măsuri de precauție”, se arată în postarea făcută pe contul de Facebook al tinerei.

De asemenea, în postarea tinerei se vorbește despre problemele pe care le-ar putea avea cineva cu gânduri negre. Mai mult, în postarea făcută de Andrea Maria Albu se pune accent pe înființarea unei linii telefonice gratuite de prevenție, includerea în școli și universități a unor persoane avizate în domeniul psihologic, care să comunice atât cu elevii, cât și cu studenții și identificarea precoce, tratamentul și îngrijirea persoanelor cu tulburări mintale, dureri cronice și stres emoțional acut.

Adauga un comentariu