Sanatate

De ce îmi apar pete roșii pe picioare? Cele mai eficiente tratamente naturiste

Publicat: 14 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce îmi apar pete roșii pe picioare Cele mai eficiente tratamente naturiste
De cele mai multe ori, petele roșii pe picioare sunt un simptom al unei afecțiuni

Petele roșii pe picioare pot avea diverse cauze. Acestea pot apărea din cauza unui duș mult prea fierbinte, dar pot fi și din cauza unor alergii, unei micoze sau a unei boli cronice. În cazul în care observați și alte simptome, precum febră sau mâncărimi, va trebui să mergeți de urgență la medic.

Tratamentul recomandat este în funcție de cauza petelor roșii. Dacă au fost determinate de o alergie este indicat să apelați la sucul de viburnum sau la medicamente antihistaminice.

Pete roșii pe picioare: de ce apar și ce complicații pot interveni

Petele roșii de pe picioare pot apărea din diverse motive. Acestea pot fi ocazionale, recurente, permanente sau pot dispărea după un timp. Deseori nu trebuie să prezinte un motiv de îngrijorare deoarece pot fi cauzate de probleme de circulație, mușcături de insecte, dermatită sau reacții alergice la anumite medicamente. De asemenea, dacă nu sunt însoțite și de alte simptome precum febră, durere, mâncărime severă sau arsură, nu trebuie să vă îngrijorați. Totodată, petele roșii pe picioare pot apărea și din cauza unei plante la care ați fost expuși. O stare neplăcută poate determina apariția acestora și pot fi însoțite de slăbiciune generală, tuse, erupții cutanate și o ușoară creștere a temperaturii corpului. 

Unele persoane se pot confrunta cu apariția petelor roșii după duș. În această situație, factorii ce le generează sunt apa prea fierbinte sau rece, produsele cosmetice ce irită pielea, creșterea rigidității apei curente sau frecarea pielii cu un prosop. Printre cauze se numără și problemele de circulație la extremități. Acestea se manifestă prin picioare reci sau uscate, pete roșii pe picioare sau senzație de furnicături sau mâncărime la nivelul picioarelor. Simptomul poate fi cauzat și de dermatita atopică, micoză, psoriazis, scabie, celulită, boli cronice sau reacții alergice. 

 Cele mai eficiente tratamente naturiste

Tratamentul petelor roșii de pe picioare depinde de cauza apariției lor. În cele mai multe din cazuri se aplică local unguente, creme sau medicamente. În cazul în care vă confruntați cu o reacție alergică, medicul vă va recomanda antihistaminicele. Acestea se administrează oral o dată sau de două ori pe zi, în funcție de tipul pastilelor. Dacă suferiți de o micoză sau lichen se va folosi un unguent antifungic ce va fi aplicat pe zona afectată. De asemenea, unguentele hormonale sunt prescrise pentru eczeme, alergii severe ale pielii sau psoriazis. Pentru tratarea scabiei se utilizează creme pe bază de sulf și iod, antiparazitare. 

Se pot apela și la remediile naturale, precum infuziile din plante. Puteți face comprese sau loțiuni ce au la bază mușețel, gălbenele, eucalipt sau sunătoare. Acestea vor ameliora senzația de mâncărime și roșeața. Infuzia cu rostopască este benefică pentru infecțiile fungice. Totodată, un al leac din bătrâni la care puteți apela este sucul de viburnum, ce are proprietăți antiinflamatorii, analgezice și antiseptice. Lichidul se va utiliza la ștergerea zonei afectate de alergii, ciuperci sau iritații ale pielii. 

De cele mai multe ori, petele roșii pe picioare sunt un simptom al unei afecțiuni. Printre cele mai frecvente se numără alergiile, micozele, bolile cronice sau dermatita atopică.

Adauga un comentariu