Local

De ce l-a scos Daniel Pancu pe Andrei Cristea din lot: „A plecat pur și simplu de pe teren!“

Publicat: 05 nov. 2020
Andrei Cristea, în la un meci în tricoul Politehnicii Iași
Jucătorul Politehnicii Iași Andrei Cristea

Antrenorul formației Politehnica Iași, Daniel Pancu, a explicat joi, 5 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, de ce l-a lăsat în afara lotului pentru partida din deplasare, cu FC Voluntari.

„Andrei nu este în lot pentru că este o decizie a mea, legată strict de forma lui sportivă, de motivație, de entuziasm. În acest moment, la mine lucrurile sunt foarte care, toți jucătorii, indiferent de vârstă sau valoare, sunt tratați egali, absolut egali și am considerat că în acest moment, în urma ședințelor de pregătire din această săptămână, el nu e fericit. În acest moment sper să-și revină cât mai repede, să se antreneze la capacitatea lui maximă, să fie liderul din vestiar și nu avem nicio problemă”, a declarat Daniel Pancu.

Daniel Pancu: „A fost o lipsă de comunicare“

Tehnicianul formației ieșene susține că Andrei Cristea a părăsit nejustificat un antrenament înaintea meciului cu FC Viitorul.

„Într-adevăr, s-a speculat și nu s-a speculat degeaba, luni luasem hotărârea să renunț la el, pentru că cu trei zile înaintea meciului cu Viitorul a părăsit antrenamentul fără niciun motiv. Nu am mai discutat cu el până duminică, normal ar fi fost să vină să-mi spună ce s-a întâmplat. A plecat pur și simplu de pe teren. Luni, după ce am luat decizia am trimis și un mesaj ca sa rămână, pentru că eu așa procedez, și cu jucătorii de la Rapid la care eu am renunțat, le trimit mesaje și mă semnez.

Mi-a explicat că de fapt a fost o lipsă de comunicare din partea medicului, care între timp doctorul nici nu mai este la echipă. Am acceptat cu greu, bine ok, pentru că ești Andrei Cristea, e un jucător special, o emblemă, nu-i ia nimeni faptele extraordinare făcute pentru Iași. Sper să nu faceți un caz din acest lucru, este doar o decizie a antrenorului, pentru că eu răspund de un grup și principalele calități ale jucătorului trebuie să fie motivația și entuziasmul. Dacă o perioadă de o săptămână sau două aceste lucruri lipsesc, e normal să stai acasă, te odihnești, îți revii și vii încărcat la stadion”, a menționat Daniel Pancu.

Andrei Cristea: „Sunt dezgustat de tratamentul clubului față de mine!“

În replică, atacantul Andrei Cristea, s-a declarat nemulțumit de decizia luată de antrenorul Daniel Pancu.

”Am văzut lotul pe grupul nostru și nu fac parte din lot. Sunt dezgustat de tratamentul clubului față de mine, de ceea ce însemn eu pentru Poli Iași. Îmi pare rău, pentru că echipa are nevoie de liniște și de stabilitate acum. Nu meritam asta”, a declarat la rândul său Andrei Cristea.

Sancțiuni la Politehnica Iași după defectarea instalației de nocturnă de la Stadionul „Emil Alexandrescu“

În urma efectuării anchetei interne după defectarea instalației de iluminat artificial a Stadionului Emil Alexandrescu, eveniment ce a condus la pierderea la masa verde a meciului cu FC Viitorul, conducerea executivă a CSM Politehnica Iași a stabilit sancționarea domnului Virgil Grierosu cu avertisment scris și penalitate financiară în cuantum de 10% din salariu pe o perioadă de trei luni, conform legislației în vigoare.

„Considerăm că și CSM Politehnica are partea sa de vină pentru evenimentul nefericit de la meciul cu Viitorul. Chiar dacă este singurul angajat al clubului pe partea de administrare a bazei sportive din Copou și nu are în fișa postului sarcini privind întreținerea și funcționarea instalației de iluminat, domnul Virgil Grierosu ar fi trebuit să reacționeze imediat ce nocturna a prezentat primele deficiențe de funcționare, în preziua jocului. Ne dorim să nu se mai repete astfel de cazuri, iar echipa noastră să beneficieze, cu adevărat, de avantajul terenului propriu.” a declarat Ciprian Paraschiv, președintele executiv al CSM Politehnica Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu