Frumusete

De ce masca poate provoca acnee?

Publicat: 29 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce masca poate provoca acnee
Hidratându-vă pielea cu o cremă de față, veți preveni deshidratarea.

Purtarea măștii de protectie a devenit omniprezentăă. De parcă efectele colaterale ale acestei pandemii nu ar fi fost suficient de numeroase, apare un nou fenomen chiar si la cei cu un ten curat: purtarea prelungită măștii poate, potrivit mai multor experți, să provoace probleme ale pielii, de la mâncărimi, până la apariția acneei sau roșeții persistente. De ce masca poate provoca acnee?

Toate măștile de față, indiferent dacă sunt din material textil, chirurgical sau de tip N95, pot dăuna pielii feței. Când masca este purtată mult timp, pielea este împiedicată să respire, prin urmare să se oxigeneze și să își joace în mod corespunzător rolul natural de protecție.

Cel mai adesea, cei care sunt nevoiți să poarte masca pe o perioadă lungă de timp, ajung la această problemă. Desi la inceput dermatologii au observat fenomenul mai ales în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății, acum toate meseriile sunt susceptibile să îl experimenteze. Din fericire, există soluții pentru a remedia acest lucru:

Curăță pielea

Dacă trebuie să purtați masca timp de ore lungi, este esențial să vă spălați pielea în fiecare dimineață și seară cu un săpun ușor, ideal hipoalergenic și fără parfum.

De ce masca poate provoca acnee? Hidratează-te corect!

Hidratându-vă pielea cu o cremă de față, veți preveni deshidratarea. Cu toate acestea, trebuie evitate cremele prea grase, cum ar fi cremele de noapte sau cremele antirid.

Spălați-vă masca textila în fiecare zi

La fel cum faceți cu fața, asigurați-vă că vă spălați (sau schimbați) masca frecvent. Pielea frumoasă necesită o igienă impecabilă.

Purtați masca atunci când este necesar

Ori de câte ori este posibil, fie în mașină, fie în exterior, este o idee bună să scoateți masca de pe față pentru a lăsa pielea să respire. Sub mască este un mediu umed, care poate provoca acnee.

De ce masca poate provoca acnee? Evitați machiajul!

Pentru a preveni agravarea problemelor pielii, evitați purtarea machiajului sub mască. Oricum ar fi, nimeni nu vede ce se ascunde dedesubt!

Adauga un comentariu