Magazin

De ce sa alegi televiziunea prin cablu? Ce motive sustin aceasta alegere?

Publicat: 26 ian. 2022

Televiziunea prin cablu a aparut, pentru prima data, in jurul anului 1950, in SUA, iar pe teritoriul Romaniei, in mod oficial, in anul 1990, dupa Revolutie. Cu toate ca tehnologia a evoluat foarte mult de atunci, fiind dezvoltate diferite metode de a avea acces la televiziune, din orice colt al tarii sau al lumii, televiziunea prin cablu se mentine in randul celor mai populare metode de conectare la programele TV.

Ce tipuri de televiziune exista in prezent?

Televiziunea prin cablu este, probabil, prima modalitate de a avea acces la o retea de programe, dar evolutia tehnologiei a determinat aparitia altor metode prin care oamenii sa poata avea acces la aceste programe. Astfel ca, in prezent, exista trei tipuri de televiziune, astfel incat orice nevoie ar avea clientii furnizorilor de astfel de servicii sau oriunde s-ar afla acestia, sa se poata bucura de programele Tv preferate. Aceste tipuri sunt:

  • televiziunea digitala – aceasta reprezinta modalitatea clasica de televiziune prin cablu, care a inlocuit treptat televiziunea analog – primul tip de televiziune, dar care inca mai este disponibila;
  • televiziunea digitala interactiva (IPTV) – aceasta este una dintre variantele moderne de televiziune, care pe langa o claritate imbunatatita a imaginii, ofera si posibilitatea de a inregistra programele Tv preferate (filme, emisiuni, show-uri) pentru a le revedea;
  • televiziune prin satelit (DTH) – acest tip de televiziune poate fi disponibila oriunde, datorita modului de instalare si functionare a acesteia, care nu necesita conectarea prin cablu la o retea.

Astfel ca indiferent de ce tip de abonament cablu Tv au nevoie oamenii, oriunde s-ar afla acestia, furnizorii de servicii au pachete potrivite acestora.

Motivele pentru a alege televiziunea prin cablu

Accesul la o programele Tv prin intermediul televiziunii prin cablu presupune existenta a unei astfel de retea in apropierea locuintei in care aceasta se doreste a fi instalata, precum si a unui terminal compatibil. Astfel, furnizorul de servicii Tv va putea instala aceasta retea, prin intermediul unui fir coaxial, iar pentru acces, clientii pot avea nevoie de un receiver HD sau card CI+.

Acestea pot fi necesare deopotriva oamenilor care isi fac un abonament de servicii de internet si televiziune in Iasi sau chiar doar de televiziune, precum si in alte orase din tara, in functie de specificul retelei din zonele respective.

Motivele pentru care oamenii pot alege televiziunea prin cablu, dintre toate celelalte variante, sunt numeroase, dar cel mai important aspect este pretul pentru astfel de servicii, care este mai mic decat in cazul televiziunii prin satelit, de exemplu. In plus, acest tip de conexiune permite accesul la o gama larga si variata de programe Tv, nationale, internationale, dar si locale.

De asemenea, calitate imaginii si independenta fata de conditiile meteo extreme – televiziunea prin satelit se poate intrerupe in zilele foarte innorate sau cu furtuni – reprezinta avantaje importante ale televiziunii prin cablu.

In ceea ce priveste dezavantajele, unul este important de mentionat, faptul ca instalarea sistemului de acces la aceasta televiziune presupune gaurirea peretilor pentru introducerea cablurilor.

In concluzie, televiziunea prin cablu tine totusi pasul cu evolutia tehnologica, motiv pentru care este inca una dintre cele mai populare solutii.

 
Adauga un comentariu