Stiri si curiozitati

De ce să pui bicarbonat de sodiu în șampon? Rezultatul te va lăsa fără cuvinte!

Publicat: 15 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce să pui bicarbonat de sodiu în șampon Rezultatul te va lăsa fără cuvinte
Bicarbonatul de sodiu este ingredientul perfect pentru menținerea sănătății părului.

Un șampon cu bicarbonat de sodiu este tot ce ai nevoie pentru un păr sănătos și strălucitor. Iată cum să incluzi acest ingredient-minune în rutina ta de îngrijire a podoabei capilare.

Bicarbonatul de sodiu este folosit cu nenumărate scopuri. De la arsuri gastrice, probleme cu tenul și până la curățarea anumitor suprafețe sau obiecte, acest ingredient-minune are efecte miraculoase. Adăugat în șampon, bicarbonatul de sodiu te poate ajuta în lupta cu mătreața și poate contribui la menținerea strălucirii părului. Este nevoie să îl folosești o singură dată și nu vei mai dori să renunți la acest remediu. Iată de cât bicarbonat de sodiu ai nevoie pentru a avea un păr frumos și sănătos.

un borcan cu bicarbonat de sodiu
Adăugat în șampon, bicarbonatul de sodiu te poate ajuta în lupta cu mătreața și poate contribui la menținerea strălucirii părului.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în șampon?

Bicarbonatul de sodiu este inclus, de regulă, în tratamente pentru arsurile la stomac și indigestia acidă, dar beneficiile acestuia nu se opresc aici. Pe lângă proprietățile antiacide, bicarbonatul de sodiu are și efecte antiseptice, fiind, în același timp, un exfoliant foarte bun. Este recomandat atât pentru bolile interne, cât și pentru numeroase tratamente cosmetice.

Bicarbonatul de sodiu este ingredientul perfect pentru menținerea sănătății părului. Acesta are efect antifungic și limitează dezvoltarea bacteriană. Mai mult, diminuează secreția de sebum la nivelul scalpului și păstrează un echilibru în ceea ce privește producția naturală a acestuia.

În ciuda faptului că există o multitudine de produse care promit tratarea acestor probleme frecvente, multe dintre ele fie nu sunt eficiente, fie sunt destul de costisitoare. Astfel că, o variantă mai bună este să adaugi bicarbonat de sodiu în șamponul pe care îl folosești de obicei, pentru a scăpa de diferitele probleme ale scalpului. Tot ce trebui să faci este să adaugi o linguriță sau două de bicarbonat de sodiu în șamponul destinat părului tău, să îl amesteci foarte bine, apoi să te speli ca de obicei. Secretul constă în faptul că trebuie să lași spuma să acționeze cel puțin cinci minute, înainte de a te clăti. În final, pentru clătirea părului, poți folosi oțet de mere (două-trei linguri), dizolvat într-o cantitate suficientă de apă.

Pentru a scăpa de substanțele dăunătoare din păr, curăță-l cu o soluție realizată din două lingurițe de bicarbonat de sodiu, două lingurițe de ulei de ricin, câteva picături de ulei de arbore de ceai și două căni de apă. Acest amestec este ideal pentru persoanele iubitoare de dread-uri, dacă este inclusă și zeama de lămâie. Soluția rezultată se pulverizează peste codițe, reîmprospătându-le.

o femeie care se spală pe cap cu sampon cu bicarbonat
Bicarbonatul de sodiu este ingredientul perfect pentru menținerea sănătății părului.

Mască de bicarbonat de sodiu pentru un ten strălucitor

Pentru a te bucura de un ten sănătos și luminos, este suficient să pregătești o mască realizată din următoarele ingrediente: o lingură de bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță de oțet de mere, jumătate de castravete, un albuș de ou, o linguriță de făină de ovăz și o linguriță de miere. Masca trebuie folosită o dată pe săptămână și lăsată să acționeze zece minute.

Poți folosi bicarbonat de sodiu și ca demachiant. Ia un bol, amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă caldă. Mixează cele două ingrediente, până când obții o pastă fină. Tot ce trebuie să faci este să îți umezești tenul cu apă călduță și să aplici această soluție pe ten, folosind mișcări circulare. Clătește-ți, apoi, fața cu apă caldă și folosește un prosop curat, pentru a tapota ușor pielea. Acest tratament are rolul de a curăța tenul în profunzime și de a-i reda strălucirea și finețea.

o femeie care are pe față o mască cu bicarbonat de sodiu
Masca trebuie folosită o dată pe săptămână și lăsată să acționeze zece minute.
Adauga un comentariu