Educatie intima

De ce trebuie să urinezi neaparat după sex

Publicat: 05 aug. 2020
De ce să urinezi după sex

De ce să urinezi după sex? Pentru unii, este chiar un reflex: ei cred că a merge la baie înainte de o pastida de sex îi va proteja de o posibilă infecție a tractului urinar. Fals! Acest obicei ar putea fi chiar contraproductiv.

Și din motive întemeiate: după contactul sexual este esențial să urinezi. Cu toate acestea, dacă mergeți la baie chiar înainte, riscați să nu aveți nevoie atunci când este necesar. Dar de ce ar trebui să faci pipi după sex?

De ce să urinezi după sex?

În timpul actului sexual, uretra, care este situată deasupra intrării în vagin, este frecată, ceea ce poate provoca arsuri și chiar o infecție a tractului urinar. Soluția ? Urinați după contactul sexual pentru a elimina bacteriile care au fost transmise în uretră.

Acesta este motivul pentru care unii specialiști sfătuiesc să mergi la baie înainte de a face sex. „Este cauza numărul unu a infecțiilor tractului urinar postcoital”, a declarat pentru Yahoo Health în 2015 urologul din New York David Kaufman. Evitarea de a urina înainte de sex ajută la depozitarea urinei și astfel are un flux suficient de puternic pentru a respinge bacteriile care s-au acumulat în uretră în timpul sexului.

Ai o dorință apăsătoare înainte de sex? Evident, nu este recomandabil să va țineți. Însă va trebui să beți un pahar complet cu apă după aceea, pentru ca apoi să vă puteți întoarce la baie.

Infecția tractului urinar: care sunt simptomele și cum să o tratezi?

Dacă acest obicei sănătos nu este respectat, simptomele UTI pot apărea în 24 de ore de la contactul sexual, după cum a declarat Sheryl Ross, un specialist american în sănătate pentru femei, pentru Yahoo Health. Manifestările cistitei sunt:

senzație de arsură sau durere la urinare;
o senzație de greutate în abdomenul inferior;
o nevoie urgentă și regulată de a urina;
urină tulbure cu un miros neobișnuit care poate conține urme de sânge.

50% dintre femei prezintă o infecție a tractului urinar cel puțin o dată în viață. Pentru a trata cistita, se pot prescrie antibiotice. Există însă și remedii naturale pentru a o depăși, cum ar fi să bei suc de afine, dar și să iei probiotice sau să pariezi pe uleiuri esențiale.

De asemenea, este posibilă prevenirea infecțiilor tractului urinar, prin adoptarea unor reflexe bune, și anume:

ștergeți din față în spate când utilizați baia;
limitează utilizarea lubrifianților și a jucăriilor sexuale, care pot fi motive de reproducere pentru bacterii;
bea multa apa;
adopta o dieta echilibrata;
evitați să purtați pantaloni prea strânși.

Adauga un comentariu