Frumusete

De ce sânii nu au întotdeauna aceeași dimensiune?

Publicat: 13 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce sânii nu au întotdeauna aceeași dimensiune
Este mai frecvent să ai sâni diferiți decât sâni perfect simetrici.

Este mai frecvent să ai sâni diferiți decât sâni perfect simetrici. Cauza ar fi reprezentata de factori genetici sau legați de greutate.

Ca femei, este imposibil să nu ne uităm la sâni: sunt în fața ochilor noștri 24 de ore din 24. De aceea, fiecare mic detaliu despre ei ne sare in ochi. Dar dacă unul dintre ei pare să aibă o cupă D în timp ce celălalt abia se potrivește cu una C, nu vă panicați, nu sunteți singurele! Este destul de frecvent ca femeile să aibă sâni de diferite forme și dimensiuni și destul de rar să aibă sânii perfect simetrici.

Dar de ce este unul mai înalt decât celălalt? La fel ca în multe aspecte ale corpului nostru, intră în joc mulți factori, iar progresul depinde și de vârstă. Sânii de diferite dimensiuni pot fi legați de genetică. Dacă mama și bunica au aceeași caracteristică, este posibil ca și voi să o moșteniți.

Probleme rare

Ar putea fi, de asemenea, o chestiune de pierdere sau castig în greutate. Sânii sunt compuși, în parte, din grăsimi, iar dimensiunea lor se poate modifica în funcție de kilogramele noastre. Când ne ingrasam sau slăbim, grăsimea nu este întotdeauna distribuită uniform, inclusiv pe sâni. În unele cazuri mult mai rare, diferența de înălțime poate ascunde o problemă mai gravă, cum ar fi scolioza sau prezența unei anomalii a peretelui toracic.

Singurul simptom de care trebuie să ne îngrijorăm într-adevăr este o schimbare bruscă a dimensiunii unuia dintre sâni, fără niciun motiv aparent, asociată cu o reacție a pielii, cum ar fi îngroșarea sau o schimbare a culorii. Dacă observați aceste semne, consultați un medic pentru a verifica dacă există o tumoare, recomandă site-ul american Reader’s Digest, potrivit Sante Magazine.

Adauga un comentariu