Eveniment-Social

Decanul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a dialogat despre admiterea 2020 la FEAA, acreditarea programelor de studii, dar și despre învățământul la distanță, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 30 iul. 2020
Prof. univ. dr. Teodora Roman, decan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi a venit în Studioul BZI LIVE

Joi, 30 iulie 2020, la ora 15.00 în Studioul BZI LIVE a fost invitat prof. univ. dr. Teodora Roman, decan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi. Subiectele abordate alături de domnia sa s-au axat pe: Admiterea 2020 la FEAA, acreditarea programelor de studii (licenţa şi master) sau în general despre managementul calităţii în Educaţie, având în vedere faptul că universitarul este din 2008 evaluator în comisia permanenta Ştiinţe Economice 1 a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi, din 2013, preşedinte al acestei comisii.

FEAA, unul dintre punctele de atracție pentru absolvenții de liceu și locul de unde îți poți găsi ușor un job

Alte elemente ale dialogului au fost: învăţământul la distanţă pentru licenţa sau cu frecvenţa redusă la master, având în vedere că are un anumit specific în ceea ce priveşte organizarea. Tot în acest context s-au făcut referinţe ce ţin de conversia profesională a cadrelor didactice din preuniversitar care vor să predea anumite discipline din sfera Ştiinţelor economice, curricula în domeniul Ştiinţelor economice, prevenirea abandonului şcolar în învăţământul superior şi proiectele pe care FEAA le dezvolta în acest sens respectiv orientarea profesională a absolvenţilor FEAA şi/ sau inserţia pe piaţa muncii.

De asemenea, această ediție BZI LIVE a punctat aspecte din activitatea celei mai mari și mai căutate facultăți din Iaşi! Despre învățământ superior economic, importanța economiei și rolul acesteia în această perioadă a pandemiei de COVID-19, învățământul on-line, oportunități de angajare pentru absolvenți au fost alte puncte abordate alături de universitarul Teodora Roman.

Istoria Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași este o facultate care face parte din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Scopul acestei facultăți este realizarea unei educații economice de nivel academic. Cursuri de Economie Politică, Doctrine Economice și Finanțe Publice au fost predate în cadrul Facultății de Drept mulți ani înainte de înființarea unei facultăți separate. La solicitarea Senatului Universității „Alexandru Ioan Cuza”” din Iași, prin Ordinul Ministerului Învățământului nr. 575/1962 din 19.07.1962 a fost înființată Facultatea de Științe Economice cu următoarele secții: „Economie politică și planificare” ; „Finanțe și credit” ; „Evidență contabilă” .

În anul universitar 1998 Consiliul facultății a solicitat Senatului Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași aprobarea pentru o denumire nouă, și anume „Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor” pentru a asigura o denumire corespunzătoare stucturilor din școlile occidentale pentru a contura mai clar cele două domenii majore ale educației academice: științele economice-cu orientare spre teoria economică și administrarea afacerilor-cu orientare spre „business”.

Adauga un comentariu