Local

Decât să plătească 900 de lei, mai bine face pușcărie! Așa și-a spus un tânăr din Iași după ce a făcut scandal și a ajuns în fața judecătorilor! (Exclusiv)

Publicat: 13 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decât să plătească 900 de lei mai bine face pușcărie Așa și-a spus un tânăr din Iași după ce a făcut scandal și a ajuns în fața judecătorilor Exclusiv
Judecătorii au înlocuit amenda penală primită de un tânăr scandalagiu din județul Iași cu pedeapsa închisorii: asta, după ce individul a refuzat să achite contravaloarea sancțiunii

Un tânăr din județul Iași este la un pas de a ajunge la pușcărie. Asta, după ce individul a refuzat să plătească o amendă penală de 930 de lei. Magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis sesizarea și au decis înlocuirea amenzii cu 93 de zile de pușcărie, în cazul lui Adrian Radu Amarițicăi. Inițial, tânărul de 25 de ani fusese sancționat de judecători pentru tulburarea ordinii și liniștii publice

Alegere destul de ciudată, făcută de un scandalagiu din județul Iași! Tânărul în vârstă de 25 de ani a refuzat să achite o amendă destul de mică și, acum, este la un pas de a ajunge la temniță. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis sesizarea în ceea ce îl privește pe Adrian Radu Amarițicăi.

„Instanța admite cererea judecătorului delegat la Compartimentul Executări Penale. Înlocuiește pedeapsa amenzii penale în cuantum de 930 de lei aplicată condamnatului Adrian Radu Amarițicăi, cu pedeapsa de 93 de zile de închisoare, cu executare în regim de detenție”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Adrian Radu Amarițicăi a refuzat să plătească amenda penală

Acest proces al ieșeanului Adrian Radu Amarițicăi a început pe 25 noiembrie 2020. Atunci, Compartimentul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Răducăneni a cerut înlocuirea amenzii penale aplicată ieșeanului prin sentința penală din 16 decembrie 2019.

„Prin acea sentință penală, instanța a dispus condamnarea inculpatului, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, la pedeapsa de 93 de zile-amendă, cu o sumă corespunzătoare unei zile-amendă de 10 lei, respectiv total amendă – 930 de lei. Deși condamnatul avea obligația de a depune recipisa de plată integrală a sancțiunii pecuniare în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii, acesta nu s-a conformat. Până în prezent, condamnatul nu a făcut dovada achitării acestei sume”, au menționat magistrații ieșeni.

Tânărul, sancționat de judecători în urma unui scandal

Prin sentința penală din 16 decembrie 2019, pronunțată de Judecătoria Răducăneni, rămasă definitivă, magistrați au dispus condamnarea lui Adrian Radu Amarițicăi, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, la pedeapsa de 93 de zile-amendă, cu o sumă corespunzătoare unei zile amendă de 10 lei, respectiv cu suma totală de 930 de lei. Mai mult, instanța i-a atras atenția scandalagiului că trebuie să plătească amenda în maximum 3 luni, lucru care nu s-a întâmplat, potrivit magistraților ieșeni.
Aceștia au cerut lămuriri de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Iași, aflând astfel că tânărul figurează în evidența fiscală cu venituri realizate în anul 2020, respectiv cu suma de 8.550 de lei.

„Conform mențiunilor ce rezultă din ancheta socială realizată la domiciliul condamnatului, acesta a fost plecat să lucreze ca șofer în Anglia în perioada august – noiembrie 2020, iar în prezent locuiește cu părinții săi și cu concubina în satul Cozia, unde nu prestează vreo activitate, întrucât are un capital din munca efectuată în Anglia. Acesta are un autoturism fabricat în anul 2002. Legal citat, condamnatul s-a prezentat în fața instanței și, fiind reprezentat de avocat din oficiu, a solicitat un termen pentru achitarea amenzii.

Cu toate acestea, la termenele ulterioare acordate, acesta nu s-a mai prezentat la proces și nici nu a făcut dovada achitării sumei. Având în vedere cuantumul redus al amenzii penale aplicate condamnatului, respectiv 930 de lei, împrejurarea că persoana condamnată deține fonduri bănești, astfel cum rezultă din actele existente la dosar, și că ar avea posibilitatea efectivă de achitare a acestei sume la care a fost obligat, având cunoștință de prezentul proces și de consecințele nerespectării obligației de plată, instanța apreciază că poate fi reținută reaua-credință a condamnatului în neexecutarea obligației de plată a amenzii penale”, au concluzionat judecătorii.

Adauga un comentariu