Local

Drama cumplită a unei mame din Iași! Judecătorii au trimis-o la pușcărie, după ce a refuzat să le dea bani copiilor! Ieșeanca trebuia să achite și o amendă de peste 10.000 de lei! (Exclusiv)

Publicat: 09 apr. 2021
O femeie cu bani în mână și o sală de judecată
Magistrații ieșeni au decis ca o femeie să meargă la pușcărie, după ce a refuzat să îi dea bani propriului copil

O femeie din județul Iași a fost trimisă la pușcărie de judecători, după ce a fost acuzată de abandon de familie. Inițial, ieșeanca a fost amendată cu 10.000 de lei, dar, pentru că nu a achitat banii, aceasta a fost pedepsită de instanță. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus înlocuirea amenzii cu 200 de zile de temniță, în cazul Danei Mihaela Ciobanu

O mamă din județul Iași trece printr-o dramă cumplită! Judecătorii au trimis-o la temniță după ce aceasta ar fi refuzat să le dea bani propriilor copii! Ieșeanca trebuia să achite și o amendă penală de peste 10.000 de lei!
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus înlocuirea amenzii cu pușcăria, în cazul Danei Maria Ciobanu.

„Instanța admite sesizarea judecătorului delegat la Biroul Executări Penale din cadrul Judecătoriei Hârlău. Dispune înlocuirea amenzii de 10.000 de lei, aplicată condamnatei Dana Mihaela Ciobanu, prin sentința penală din 24 iunie 2020, cu pedeapsa de 200 de zile de închisoare”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că această sentință nu e definitivă, putând fi contestată.

Ieșeanca Dana Mihaela Ciobanu nu a achitat amenda penală

Prin sesizarea înregistrată pe rolul Judecătoriei Hârlău, magistratul delegat cu executarea a solicitat înlocuirea pedepsei amenzii de 10.000 de lei, aplicată Danei Mihaela Ciobanu, cu pedeapsa închisorii.

„Prin sentința penală din 24 iunie 2020, pronunțată de Judecătoria Hârlău, inculpata a fost condamnată la pedeapsa de 200 de zile-amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, stabilind cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la 50 de lei. Inculpata a fost obligată și la plata sumei de 3.000 de lei, drept cheltuieli judiciare către stat. Întrucât condamnata nu a executat, cu rea-credință, amenda, se impune înlocuirea pedepsei sancțiunii de 10.000 lei, aplicată condamnatei, cu pedeapsa închisorii”, au menționat magistrații ieșeni.

„Situația materială îi permitea să plătească amenda!”

Magistrații ieșeni au mai afirmat că, potrivit legislației, Dana Mihaela Ciobanu (44 de ani) avea obligația de a depune recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.

„De asemenea, persoana condamnată este obligată să achite integral amenda în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare și să comunice judecătorului delegat cu executarea dovada plății, în termen de 15 zile de la efectuarea acesteia. După cum rezultă, însă, din sesizarea judecătorului delegat cu executarea, sesizare care se coroborează cu înscrisurile depuse la dosar, condamnata nu a executat, cu rea-credință, pedeapsa amenzii, în termenul menționat, deși nu s-a stabilit că situația patrimonială nu i-ar fi permis acest lucru. Persoana condamnată nici nu a solicitat, de altfel, eșalonarea plății amenzii. Mai mult, situația materială a condamnatei și obligațiile legale ale acesteia față de persoanele aflate în întreținerea sa sunt aceleași cu cele de la momentul pronunțării hotărârii de condamnare și, prin urmare, au fost avute în vedere de instanță la individualizarea sancțiunii”, au adăugat magistrații.

Potrivit acestora, femeia din satul Deleni, deși a fost citată în mod legal, inclusiv cu mandat de aducere, nu a mers în fața instanței, tatăl acesteia spunându-le agenților că este plecată la muncă în Italia, de mai mulți ani, neținând legătura cu ea.

Femeia, acuzată că nu le-a dat bani celor trei copii ai săi

Pe 20 iulie 2018, Dana Mihaela Ciobanu a fost trimisă în judecată, sub acuzația de abandon de familie.

„S-a reținut că inculpata nu a plătit pensia de întreținere pentru minorii A.C., D.C. și M.C., pensie în cuantum de 189 de lei / lunar, începând cu luna iunie 2011, aceasta fiind stabilită prin sentința civilă din 10 noiembrie 2010 a Judecătoriei Hârlău. Potrivit actului de sesizare, ultima plată a pensiei de întreținere a fost efectuată de inculpată în luna mai 2011. Începând cu luna iunie 2011, aceasta nu a mai plătit deloc pensia de întreținere stabilită prin sentința civilă.

Astfel, potrivit declarației numitului M.C., acesta a fost căsătorit cu inculpata aproximativ 13 ani și, împreună cu aceasta, are 4 copii minori. În luna noiembrie 2010, din cauza unor neînțelegeri, soții au divorțat, iar inculpatei i-a fost încredințată spre creștere și educare o minoră, fiind totodată obligată la plata pensiei de întreținere în cuantum de 189 de lei pentru ceilalți minori, cei 3 copii fiind încredințați numitului M.C.”, au afirmat magistrații ieșeni.

Adauga un comentariu