Local

Decizia definitivă a Curţii de Apel Iaşi. Prof. dr. Carmen Dorobăț nu mai are voie să managerieze Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Prima reacție a medicului infecționist – UPDATE

Publicat: 02 dec. 2020
Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului „Sf. Parascheva“ Iași
Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului „Sf. Parascheva“ Iași

Decizie de ultimă oră a magistraților Curții de Apel Iași. Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași a primit hotărârea definitivă în ceea ce privește dosarul luării de mită. Medicul nu mai are voie să managerieze unitatea medicală.

„În temeiul art. 598 alin. 1 lit. c teza I din Codul de procedură penală, admite contestaţia la executare formulată de inculpata Dorobăţ Carmen Mihaela împotriva Deciziei penale nr. 896/20.11.2020 pronunţate de Curtea de Apel Iaşi în dosarul nr. 1747/99/2015*. Stabileşte că modificarea dispusă prin decizia penală menţionată referitoare la dispoziţiile privind pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie aplicate inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, priveşte doar interzicerea exercitării dreptului prev. de art. 66 lit. g din Codul penal, al cărui conţinut a fost extins, cu menţinerea interzicerii execitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi k din Codul penal, aşa cum au fost aplicate prin sentinţa penală nr. 917/12.07.2019, pronunţată de Tribunalul Iaşi în dosarul nr. 1747/99/2015. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare efectuate pentru soluţionarea cererii rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 02.12.2020. Document: Hotarâre 915/2020 02.12.2020”, se arată în setința pe scurt.

UPDATE: Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a spus astăzi, 2 decembrie 2020, într-o declarație de presă că mâine va comunica cine este noul șef al Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Prof. dr. Carmen Dorobăț a fost condamnată definitiv

Prof. dr. Carmen Dorobăț a fost inițial condamnată la 3 ani de inchisoare cu suspendare iar judecătorii au decis să îi mențină decizia. În schimb, Dorobăț Gheorghe, soțul acesteia, a fost condamnat la 2 ani si 3 luni de inchisoare cu suspendare.

„În temeiul art. 423 din Codul de procedură penală, desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi în rejudecare: 1. Modifică dispoziţiile privind aplicarea pedepsei complementare inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, în sensul că interzice exercitarea dreptului prev. de art. 66 lit. g din Codul penal, respectiv dreptul de a ocupa funcţia de cadru didactic în învăţământul public şi privat. Majorează durata pedepsei complementare aplicată atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, la 5 ani. Modifică dispoziţiile privind aplicarea pedepsei accesorii inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, în sensul că interzice exercitarea dreptului prev. de art. 66 lit. g din Codul penal, respectiv dreptul de a ocupa funcţia de cadru didactic în învăţământul public şi privat”, potrivit magistraților.

Gheorghe Dorobăț, soțul prof. dr. Carmen Dorobăț, condamnat de asemenea

În temeiul art. 45 alin. 5 din Codul penal, aplică inculpatului Dorobăţ Gheorghe, pe lângă pedeapsa principală rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare, pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute în art. 66 alin. 1 lit. a, b, g și k din Codul, respectiv: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcțîi publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autoritățîi de stat, dreptul de a ocupa funcţia de cadru didactic în învăţământul public şi privat și dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. Majorează durata termenului de supraveghere, potrivit art. 92 alin. 1 din Codul penal de la 3 ani, la 4 ani.

În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b din Codul de procedură penală, pe durata termenului de supraveghere inculpatul are obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de probaţiune Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Înlătură dispoziţia privind deducerea duratei măsurilor preventive din durata pedepsei aplicate inculpatului Dorobăţ Gheorghe. Constată că inculpatul Dorobăţ Gheorghe a fost reţinut şi arestat preventiv în prezenţa cauză în perioada 31.01.2015 – 16.03.2015 inclusiv. 3. Reduce măsura asiguratorie a sechestrului instituită prin Ordonanţa nr. 18/P/2015 din data de 10.03.2015, filele 449-451 vol. 1 ds.u.p., la suma de 12.200 euro.

Interdicţiile impuse prin sentinţă sunt următoarele:

– dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice;

– dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat;

– dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public;

– dreptul de a mai preda în universităţile publice şi private, timp de 5 ani

„Am clarificat prin avocaţii mei exprimarea deciziei finale şi sigur mă voi conforma. Sunt convinsă că managementul va merge la fel de bine. Vă mulţumesc pentru colaborarea instituţională pe care am avut-o”, a declarat prof. dr. Carmen Mihaela Dorobăț.

Comentarii
 • Hai sictir, jivina „martor covid” propagandista!
  Marș la pușcărie, babă senila împuțită!
  Într-o lume normală erai judecată pentru crime împotriva umanității.

 • A/au scapat ieftin. Daca era inainte de 89, procesul dura maxim o luna, avand in vedere functiile, insa se lasa cu executare, macar o parte a pedepsei si clar nu mai pupa postul de doctor universitar. Da aici, acum, merge si asa. Cica s-a facut dreptate. Te umfla rasul.

 • puneti mana la treaba nu comentati , cand vei avea scoala si experenta atunci sa vorbesti ? hai sictir tigan imputit, ai vrea tu sa fi ca ea, respecta ca vei fi respectat, nui treaba voastra ! vezati de muci tai !

 • Profesoara Dorobat a fost este si va fi o buna Profesoara, o finta cu bun timt care, pe toti va servea si va ajuta la nevoie, va trata parinti, copii, odata nu spunea nu si acuma voi care scriti, ati mancat o paine in acest spital, si voi ati gresit si ati fost iertati, datorita Doamnei sunteti ce sunteti azi, sa va fie rusine !!

 • In sfarsit, s-a facut cat de cat dreptate. Curtea de Apel Iasi a realizat ca: „Iudex damnatur ubi noces absolvitur”. (Cand un vinovat e achitat, atunci e condamnat de fapt judecatorul) (Publilius Syrus, Sententiae).

 • Înlăturarea din poziția de manager trebuia aplicata imediat,iar dacă au existat pina acum portițe legale, nesimțita trebuia sa se ascundă singura, dacă avea rușine! Da de unde?! Management, înghesuială la tv.!Colectivul nu trebuia sa permită aceasta porcărie!!!

 • Iesean sa o pui pe mata sa easa la Tv sa va spuna cum sa va spalati pe maini si sa purtati masca, si altele.., pe tine te deranja ca este Inteligenta si din cunostintele si experentai ei iti dadea sfaturi cum sa te protejezi sa nu crapi tu si ai tai, acuma ca, te bucuri, ai rezervat un pat in terapie pt, tine si ai tai, va asteptam cu drag.

 • De ce toti cei care comenteaza în apărarea ”numitei” scriu cu greșeli de ortografie și agramat??? Asta e tagma celor care ne conduc și ai lor susținători??? Este de bun simț și culmea prevăzut în lege (Codul muncii) că: în cazul celor care sunt condamnați definitiv pentru fapte penale li se desface contractul de muncă(!!!). Deci ? Cred că inclusiv contractul de muncă încetează nu numai cel de mandat! dar, cei cu carte de la CJ și din CA al spitalului vor întreba din nou instanța: cum trebuie să citim Codul Muncii??? Răspuns: pe românește!!!!

 • Nedumerit te pomenesti ca esti un Eminescu, ai gresit cariera ! Cand barfesti ? Te numesti curva ! Agramati sunt cei ce ta u dat cei 7 ani de acasa ! Daca tot se lucreaza in Triaj, cum ai vrea sa fie ? Cu studi duperioare sai scrie lui mata amintiri ? Cei din triaj duc bolnavi si pe mata la morga ! Ce pretenti ai ! Cum ai vrea sa scrie, sa belesti cariciu ! Tu inteligent de ce stai pe ziar cu mine ? Dute la guvern, nu astepta sa se faca loc la ciolan ! Pune osul la munca, vezi tuburi de oxigen, nu sta in cabinet si ma verifica pe mine cum scriu, asta am invatat, stau in triaj, sa vad tu ! Ce faci pula !!!!

Adauga un comentariu