Eveniment-Social

Masură de ultimă oră legată de soarta Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași

Publicat: 30 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Masură de ultimă oră legată de soarta Filarmonicii de Stat Moldova Iași

La mijlocul acestei luni (decembrie 2019 – n.r.), proiectul de reabilitare al Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași a ajuns la Direcția Județeană pentru Cultură. Acesta se află în faza de Documentație de avizare a lucrărilor de intervenție necesară când se realizează lucrări de reparații. Consiliul Județean Iași a planificat finalizarea proiectului care prevede reabilitarea celor două imobile ale Filarmonicii, până cel mai târziu la sfârșitul anului 2022. Valoarea contractului de prestări servicii, semnat la mijlocul acestui an, este de 148.000 lei, în timp ce valoarea estimată a întregului proiect de reabilitare și modernizarea Filarmonicii depășește șase milioane de euro.

Fază esențială pentru reabilitarea și modernizarea imobilelor cu nr. cadastrale 161496 și 161497, situate în Iași, strada Cuza Vodă, nr. 29, în care își desfășoară activitatea Filarmonica de Stat „Moldova” Iași. Astfel, la mijlocul acestei luni (decembrie 2019 – n.r.), proiectul a ajuns la Direcția Județeană pentru Cultură. E vorba de proiectul cu numărul 22468/2019 care se află în faza de Documentație de avizare a lucrărilor de intervenție necesară când se realizează lucrări de reparații. Proiectant este șef proiect: arh. Gabriela Smărăndița Gâlea, arh. Ion Daniel Vișan. Elaborator este S.C. Mihul S.R.L., S.C. Atelier de Proiectare Vișan și S.C. Genesis S.R.L. Beneficiari sunt: județul Iași – Consiliul Județean și Filarmonica de Stat „Moldova”.

Finalizarea proiectului până la sfârșitul anului 2022

Consiliul Județean Iași a planificat finalizarea proiectului care prevede reabilitarea celor două imobile ale Filarmonicii, până cel mai târziu la sfârșitul anului 2022. Valoarea contractului de prestări servicii, semnat la mijlocul acestui an, este de 148.000 de lei, în timp ce valoarea estimată a întregului proiect de reabilitare și modernizare a Filarmonicii depășește șase milioane de euro. Filarmonica este una dintre instituțiile reprezentative din subordinea Consiliului Județean Iași, o instituție cu activitate artistică permanentă, ce a avut concertul inaugural la 9 octombrie 1942 sub bagheta muzicianului George Enescu. Din anul 1957, activitatea Filarmonicii Iași se desfășoară în extensia vechii Case „Balș” din strada Cuza Vodă, nr. 29.

Adauga un comentariu