Local

Decizie incendiară a instanței: ieșeancă, trimisă la temniță după o „gaură” de peste 1,2 milioane de lei!

Publicat: 09 nov. 2019

O femeie din județul Iași s-a ales cu o pedeapsă destul de serioasă din partea judecătorilor. Tribunalul Iași a decis ieri condamnarea Mariei Nicoleta Rusu la trei ani și opt luni de detenție, pentru evaziune fiscală.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și obligă inculpata, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Compania Dănuț-Nicoleta SRL, să achite despăgubiri în valoare de 1.291.805 lei”, au precizat magistrații ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Un prejudiciu serios

Femeia a fost trimisă de procurori în fața instanței în urmă cu mai bine de un an. Anchetatorii au acuzat-o pe Maria Nicoleta Rusu de evaziune fiscală, respectiv evidențierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, prin folosirea de facturi și chitanțe fiscale falsificate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014-2017, aceasta ar fi emis declarații fiscale și declarații privind achiziții de bunuri luate de către SC Compania Dănuț-Nicoleta SRL de la diverse persoane fizice autorizate. Oamenii legii au mai spus că, pe 25 aprilie 2014, aceasta ar fi dat și Declarația 394, care ar fi fost în neregulă.
Procurorii ieșeni au mai afirmat faptul că, în acest mod, femeia ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu sume de 1,291 de milioane de lei.loading...

Adauga un comentariu