Titlurile zilei

Decizie istorică! KFC și McDonald’s, interzise la Iași! Începe demolarea McDrive de la Gară după un scandal nemaiîntâlnit în industria HoReCa!

Publicat: 01 apr. 2021
Oameni la rând la restaurantele KFC și McDonald's din Iași
Restaurantele KFC și McDonald's din Iași

După o prezență îndelungată în Iași, companiile KFC și McDonald’s sunt nevoite să pună lacătul pe restaurante. Decizia a fost luată la nivel național, de către Consiliul Concurenței. Decizia va fi implementată la Iași chiar de către primarul Mihai Chirica

Decizie incredibilă și de neînțeles! KFC și McDonald’s dispar din municipiul Iași. Anunțul a fost făcut ieri, 31.03.2021, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Mihai Chiria. Edilul a precizat că municipalitatea ieșeană este obligată să pună în practică o decizie luată de Consiliul Concurenței. Forul decizional a stabilit că cele două companii fac concurență neloială afacerilor locale, din domeniul HoReCa. Deși inițial părea o glumă, totul este cât se poate de serios. Decizia a scandalizat reprezentanții companiilor de la nivel mondial și se anunță un război între municipalitatea ieșeană, Consiliul Concurenței, McDonald’s și KFC cum nu a mai fost vreodată. Reporterii „BZI” l-au contactat pe primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, pentru a oferi un punct de vedere legat de decizia fulger.

„Știm că este o decizie surprinzătoare, dar Iașul trebuie să vândă produse locale. Avem pizza de calitate, quesadilla ca la carte, mici, tot ce vrem la terasele noastre din centru. KFC și McDonald’s trebuie să plece din Iași. Ținem la sănătatea supraponderalilor noștri. Am colegi în primărie care au nevoie de scaune speciale de la atâtea aripioare și sos glen. Îmi asum orice, o să dau artificii când pleacă Mc și KFC”, a declarat Mihai Chirica.

Prefectul Județului, Marian Grigoraș, a jucat un rol important în luarea acestei decizii

În luarea deciziei a fost implicat și prefectul Județului Iași. Marian Grigoraș a spus că este de acord ca giganții să-și înceteze activitatea de la Iași.

„Nu am mâncat niciodată de la KFC și nici de la McDonald’s. Uitați-vă la mine cum arăt, eu aș putea face reclamă la SaladBox. Eu, ca prefect, sunt de acord să plece din Iași ambele companii. Iașul nu are nevoie de ele. Eu am întrunit o comisie și am spus ce am avut de spus. Nu vreau să mai fac alte comentarii”, a completat Marian Grigoraș.

Nu aceeași părere a avut-o senatorul Maricel Popa.

„Eu am vrut să construiesc un centru de ecelență (sic!) în KFC și McDonald’s la Iași. Am atras milioane de euro pentru dezvoltare și continui proiectele chiar și dacă pleacă acești stâlpi ai bucătăriei mondiale de la Iași. Mie mi-au plăcut și o să-mi placă în continuare McPuișorii”, a spus senatorul Marcel Popa.

Președintele Consiliului Județean Iași s-a arătat indecis. „Este o pierdere pentru Iași, dar poate este și un lucru bun dacă pleacă. Suntem destui grăsuți. Și eu am puțină burtică”, a spus Costel Alexe.

Afaceristul Dan Fiterman s-a arătat profund dezamăgit de decizia autorităților

Dan Fiterman a precizat că, odată cu închiderea KFC și McDonald’s, a rămas fără marfă la restaurant.

„Ca reprezentant al restaurantului pe care încă îl dețin, vreau să spun că este o pierdere de neegalat. Gustul Americii a fost adus la Iași de aceste companii. Mirosul din Texas s-a simțit pentru prima dată în Nicolina și în Păcureț datorită McDonald’s și KFC. Eu regret mult, pentru că la restaurantul meu vindeam burgeri și aripioare de la Mc și KFC. Acum nu știu unde să mă lipesc. Poate încerc Vivo sau ceva. Ar mai fi o variantă: să vorbesc cu sor-mea să facem niște calmante cu miros de KFC ușor picante. Mă gândesc chiar și la o alifie cu aromă de Big Mac”, a spus Dan Fiterman, patronul de la Micul Texas.

Unul dintre cei mai mari fani, fostul subprefect de Iași, a ajuns în pragul depresiei

Unul dintre cei mai mari fani ai KFC și McDonald’s este fostul subprefect de Iași Bogdan Abalași. Este știut că, pentru fostul subprefect, gustul KFC nu a putut fi egalat de nimic și plecarea restaurantului din Iași este o adevărată lovitură.

„Ce să spun, e cea mai tristă zi din viața mea și a familiei. Dom’le, noi am fost fani, sper să fie o glumă. Mă duc repede acum să-mi iau ceva, să nu închidă. Doamne, nu-mi vine să cred. De ce nu s-au gândit la mine când au vrut să pună lacătul pe ușă?”, a spus Bogdan Abălași, fostul subprefect de Iași.

Medicii psihiatri sunt pe baricade. Se așteaptă la ce e mai rău

Având în vedere șocul închiderii KFC și McDonald’s, medicii de la Institutul de Psihiatrie „Socola” au pus la bătaie un plan de atac. Bogdan Șaramet, managerul de la „Socola”, a venit cu ideea de a modifica numele Pavilionului 1 Bărbați după plecarea KFC și McDonald’s.

„Cu siguranță vom avea o avalanșă de persoane depresive după plecarea acestor giganți din Iași. O să schimbăm numele Pavilionului 1 bărbați în „Combo 1+1” sau în „Big Mc”. Oricum, și eu sunt tristuț, îmi plac aripioarele”, a declarat Bogdan Șaramet.

Managerul de la „Socola” a mai precizat că se gândește la suplimentarea gărzilor imediat după închiderea KFC.

Medicul Tudor Ciuhodaru: „Am avut pacienți la UPU”

În timp ce medicii psihiatri se gândesc cum să facă față la avalanșa de persoane depresive ce va veni, medicii urgentiști își freacă mâinile de bucurie.

„Bine că au plecat! Eu chiar am un proiect de lege care interzice consumul excesiv de fast-food. Numai în garda de ieri s-au prezentat la UPU două doamne cu aripioare în gât și un bărbat cu crampe abdominale de la prea mult Big Tasty. Recomand consumul moderat de KFC și Mc, iar în caz de probleme medicale, toți ieșenii trebuie să știe că noi suntem prezenți la datorie! Pupu’ de la UPU!”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Consumul excesiv de produse de la KFC și McDonald’s i-a afectat pe elevi?

Este știut faptul că tot mai mulți elevi au ajuns dependenți de acest timp de mâncare. Astfel, inspectorul școlar județean Genoveva Farcaș s-a arătat încântată de plecarea celor două restaurante din Iași.

„Este un lucru bun pentru conduita elevilor în perioada pandemică. În repetate rânduri a fost încurajat absenteismul școlar din cauza KFC și McDonald’s. Femeile de serviciu au găsit prin băi maioneză de la KFC, dar după ce am făcut o comisie mixtă, am stabilit că nu era vorba despre sos. Oricum, sănătatea copiilor este mai importantă decât orice”, a spus Genoveva Farcaș, inspector școlar general.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a analizat conținutul produselor KFC și McDonald’s

În perioada postului, închiderea KFC și McDonald’s reprezintă o pierdere și pentru fețele bisericești.

„Noi cu smerenie am analizat câteva produse atât de la KFC, cât și de la McDonald’s. Cu voia Bunului Dumnezeu am aflat că niciunul dintre ele nu conține carne, iar pentru noi asta este o binecuvântare. Cunoașteți și dumneavoastră gustul desăvârșit. Noi nu am vrut să divulgăm secretul, dar acum, în perioada de post, ne-am gândit că pentru oamenii de rând ar fi o veste bună”, a spus părintele Dosoftei de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Ce spun reprezentanții KFC și McDonald’s de la Iași

Directorul McDonald’s Iași, Marius Aur, s-a arătat mâhnit de decizia autorităților.

„Atât McDonald’s, cât și KFC plătesc sume uriașe către bugetul municipalității. Să interzici funcționarea unor astfel de restaurante mi se pare total deplasat. În plus, eu am păpat de-a burgeri de la Mc de m-am făcut mare. Cred că am doi metri. Acum, într-un moment de sinceritate, trebuie să vă spun că aripioarele de la KFC sunt preferatele mele. Fac comandă la Glovo și aproape calde le primesc”, a spus Marius Aur.

Reporterii „BZI” l-au contactat și pe directorul KFC Iași, însă nu a vrut să facă comentarii legate de acest subiect.

Continuarea Articolului Vezi AICI

 

Comentarii
 • Lasati ca la gara pe locul ramas liiber dupa demolare Chirica va face parcari ce vor fi folosite gratuit exclusiv de soferii din localitatea Barnova pe baza de patalama eliberata de Balan.

 • domnu’ pirfect dar ce’ți mai place riclama. mari greșalî. opiceu a amindat vriodatî pi cei cu salata la cutii? așea par eczamplu. îi adivărat cî iești cam filiform pentru un masculi dar cum facim cu năpasta lu’ matali cari pari câ’ți papâ tătî mâncarea din casî. matali pari cî nu vezi în blid nici salatî. arățî ca unu cari trăiește doar cu ceai de coada șorișelulu’ făcut doar când picurî afarî ca sâ ai ci șerbi n gamelî.

 • Marian Vietnamezul ataca America. Grav. Asta declanseaza, prin asemenea afirmatii, un scandal diplomatic. Vom avea alt prefect schimbat.

 • Mai deconcentratule hai sa ti dam un pont: bi biul care cara buruian la cei cu cutia din mall nu este autorizat sanitar veterinar. Hai nu te preface ca nu intelegi. Da drumul la dulai pe ei si mimeaza si tu ca esti impartial.

 • O SA PLECE TOTI INVESTITORII MARI. RAMANEM CU VEGANUL MARIAN, CU TABLAGIUL COSTEL SI CU BARNOVEANUL MIHAI. PIRPIREII SI FARISEII MOMENTULUI.

 • este inacceptabil ca sa existe astfel de afirmatii de la asa un nivel oficial. un prefect nu poate fi iresponsabil si nu poate face aprecieri subiective din perspectiva convingerilor sale personale, fie ele si culinare.

 • De la Chirica ma asteptam sa prinda avioane cu artificiile lui dar de la Grigoras mai putin. Amandoi au cazut in capcana ziaristului. I-a luat gura pe dinainte. Or sa fie consecinte.

 • Nu vedeti ca astia fac bascalie in comentarii bazat pe realitatile actuale? Au avut subiectul si taxeaza politicul. Bravo lor ca-s isteti si pe faza.

 • Unde sa pomenit in vre-o locație din lume ca acești giganți sa fie alungați, dati deoparte, cred cu tarie ca isi pun in cap niste puteri,mcdonald este unul din cele mai scumpe branduri din lume. E o pacaleala de 1 aprilie. Mai urmeaza sa darime si piețele sa facel kaufland si lidl intre blocuri.

 • Luați și transportul alternativ ca nu plătește nimic la statul roman se îmbogățesc patronii de carton de la flote pe spatele șoferilor care muncesc asa cum au pățit și taximetristii

 • Vrajeală de doi bani pentru huseni, nu este nici meritul primarului ,nici a Prefecturii sau altor funcționari din cadrul acestor instituții cei de la Iași sant ,,simpli executanți,, așa că nu încercați să le acordați merite deosebite nu e cazul

 • Nimic nou, inca o imixtiune a statului in viata privata a societatilor de aceasta data. Noi romanii suntem obisnuiti, doar am trait 40 de ani in asa ceva !!! Inca odata Iasul se va remarca prin stupizenie, nicidecum printr-o initiativa care sa faca bine urbei, probabil că vom ajunge ca vreun orasel curios de prin Bolivia sau Bangladesh. Auzi, STATUL, care nu face nimic pt poporul asta interzice niste restaurante !!! Bravo !!! Nea Chirica, sa mananci matale saorma si quesadilla, habar n-ai ca sunt la fel de nocive, neinstruitule.
  Sa vedem ce vor face tinerii care au lucrat in aceste restaurante, la faianta si gresie asa-i ?
  Ma rog la D-zeu sa conteste cele doua firme decizia asta stupida, poate s-o gasi vreun judecator sa vada ca statul impotent nu are ce cauta in deciziile private !!!
  Nu pentru asta ne-am luptat atația ani, liberul arbitru ? Din, nou, până nu dispare si clasa asta politica neocomunista România nu are cum sa progreseze.
  In SUA și UK sunt de 100 de ori mai multi obezi ca la noi, dar i-a ganditi-va ce s-ar intampla in tarile astea de 2 bani daca STATUL ar interzice niste firme private !!!!!

 • Sa dat drumul la inceperea lucrarilor la autostrada A8 !, guvernul estimeaza ca in 10 ani vom putea circula din Iasi pana in Franta !, centura orasului va fi gata tot in 10 ani si va fi cu doua benzi si va fi intradevar o centura ocolitoare si nu o amarata de sosea care trece prin localitati !, in cel mult 6 luni plandemia va inceta si vor reveni la normal , economia duduie si suntem in revenire colosala in V , vom reduce inpozitele, nu exista inflatie, economia Romaniei si cea globala nu se va prabusi in urmatorii 2, 3 ani, euro nu va muri nici el pana in 20025 iar comunitatea europeana nu se va destrama

 • Pe simirad la pus in ciolofan stie cineva????Sau lau impaiat cu pl in sus ca sa le o suga pelerinii pupcuristi si infractori !!!!!!

 • Eu cred ca e o pacaleala, nu cred ca v-ati scrantit la cap. De ce nu interziceti si fumatul peste tot in Iasi. Sau toate masinile, ca ne polueaza ?

 • vai nu pot să cred!! am o cădere mintală 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭 vai nuuuu 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭 eu și copiii mei plângem în hohote de la lansarea acestui articol😭😭😭😭 vom intra în doliu 😔😔😔😔 nevasta mea a făcut infarct și atac respiratoriu când a auzit această veste 😭😭😭😭 vai!! vai!! mcpuișor-ul meu drag!!😭😭😭 aripioara mea crocantă!!😭😭😭 eu și asociația fomiștilor îl vom da în judecată pe Chirica!! 😭😭😭

  -Marcel

 • Cat de usor a fost manipulata masa de oameni … incredibil, doar printr-un gunoi de articol :)) Nu iesiti la vot ratatilor, n-ar trebui sa aveti drept de vot.

 • Articolul cu titlul „Decizie istorică! KFC și McDonald’s, interzise la Iași! Începe demolarea McDrive de la Gară după un scandal nemaiîntâlnit în industria HoReCa!” este un pamflet și trebuie tratat ca o păcăleală cu ocazia zilei de 1 aprilie.

 • Articolul este scris la comanda anti Chirica si anti Grigoras, pe motiv ca ieri Chirica nu le-a facut mersul astora de la B Z I in alegerea viceprimarului. B Z I il vor pe omul lor, Briaur, iar Chirica este fortat de PNL sa-l bage pe Juravle la inaintare. Adica mai pe romaneste spus .. pressing.

 • Ceva mai ridicol MAI RAR. Adica nu puteti prin concurenta normala sa va impingeti rahaturile pe care le produceti ADICA fa un burger mai bun si sa ti l cumpere oamenii pe bune NU NU PUTEM ASA PUTEM DACA NU EXISTA NIMIC ALTCEVA SA VINEDEM infectiile ce se cheama alimentatie publica in Romania. Tara BANANIERA RUSINE

 • Scoateti voi pe dracu din Iasi. Se pisha pe voi MaC si KFC, va da foc la toate restaurantele si traditiile romanesti daca asta isi pun in cap. Nu ca as vrea sa vad asa ceva intamplandu-se, dar au toata puterea. Auzi, cica tin la sanatatea supraponderalilor… de cand draq va pasa voua de asta dar de vietile oamenilor injectati va doare fix in c#r?
  PS – in alte state, la parter-ul unor spitale ai restaurante KFC si Mac, asta pentru a intari ce am scris mai sus.

Adauga un comentariu