Titlurile zilei

Decizie-surpriză pentru șoferii din Iași! Totul ține de traficul de pe pietonalul Ștefan cel Mare, din centrul orașului. Circulația va fi deviată pe Independenței

Publicat: 10 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decizie-surpriză pentru șoferii din Iași Totul ține de traficul de pe pietonalul Ștefan cel Mare din centrul orașului. Circulația va fi deviată pe Independenței
Șoferii din Iași nu vor mai putea circula pe bulevardul Ștefan cel Mare în perioada vacanțelor, pietonalul urmând a fi extins și în timpul zilelor săptămânii

Pietonalul din centrul Iașului ar urma să fie extins și în perioada zilelor lucrătoare, nu doar la finalul săptămânii. Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt va fi închis în perioada vacanțelor, de la intersecția străzilor Agatha Bârsescu și I.C. Brătianu, până la intersecția cu Casa Modei. În plus, au fost montate mai multe semafoare pentru sensul unic spre bulevardul Independenței

Primăria a luat decizia de a extinde pietonalul din centrul orașului în perioada vacanței de vară. Zona pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt este închisă până la intersecția cu străzile Costache Negri și 14 Decembrie 1989 doar în perioada sfârșitului de săptămână, însă totul ar urma să se schimbe.
În plus, recent, municipalitatea a montat un semafor la intersecția străzii Vasile Stroescu cu bulevardul Independenței, zonă cu sens unic și cu viraj la stânga pentru cei care vin dinspre strada Agatha Bârsescu pentru a ajunge spre zona Fundație.

Șoferii vor fi deviați pe Independenței după extinderea pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt

Primarul Mihai Chirica a explicat și cum s-a ajuns la o asemenea decizie.

„Am deschis intersecția dintre strada Vasile Stroescu și bulevardul Independenței, unde a fost montat un semafor pentru devierea circulației pe sens unic. La această oră se ia în calcul o fluidizare mai bună a traficului pe bulevardul Independenței. Ne dorim ca, în felul acesta, să închidem bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt până la Casa Modei, în perioada vacanței de vară”, a menționat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Noi lucrări în zona centrală a municipiului Iași

Edilul Iașului a precizat și faptul că, în perioada următoare, municipalitatea va derula alte proiecte legate de mobilitatea urbană.

„Avem mai multe proiecte care vizează mobilitatea alternativă, printre acestea fiind și circulația pe trotinetă, pe bicicletă, benzi rezervate pentru transportul public de călători. Chiar dacă acum îi contrariază pe unii conducători auto, cu timpul ne vor da dreptate, pentru că așa a fost în toate statele în care acest lucru a fost introdus”, a precizat primarul Mihai Chirica.

În plus, în zona centrală vor fi demarate și lucrările de modernziare de la Cub și de punere în valoare a ruinelor de pe Ștefan cel Mare. Primele schițe legate de extinderea zonei centrale au fost luate în calcul încă din primăvara acestui an.

Când vor începe lucrările la esplanada de la Teatrul Național Iași?

Municipalitatea va demara și lucrările de reabilitare la esplanada din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, din Iași. Contractul a fost atribuit firmei Conest SA pentru 3,5 milioane de euro. Firma abonată la banii Primăriei a pus mâna pe contract după o bătălie tranșată în instanță.

„Esplanada Teatrului Național va fi modernizată complet. Este dorința tuturor ca acest lucru să fie dus la bun sfârșit. Mai sunt unele controverse, în special printre arhitecți, în ceea ce privește soluțiile aplicate. Cred că le-am depășit din punct de vedere tehnic și procedural. Am desemnat deja un câștigător și sperăm ca, în cele 12 luni, lucrarea să fie gata. Sunt făcute simulări pentru zona Teatrului. Vrem să punem în valoare Teatrul Național și Catedrala Mitropolitană”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu