Local

Declaraţia primarului Mihai Chirica cu privire la accidentul rutier de pe strada Anastasie Panu

Publicat: 17 mart. 2021
accident rutier Anastasie Panu, municipiul Iași
Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a transmis astăzi, 17 martie 2021, într-o conferinţă de presă la alatul Roznovanu, faptul că a urmărit accidentul şi o concluzie pozitivă este aceea că nu au fost victime

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a transmis astăzi, 17 martie 2021, într-o conferinţă de presă la alatul Roznovanu, faptul că a urmărit accidentul şi o concluzie pozitivă este aceea că nu au fost victime.

Edilul menţionează că nu este în măsură să ofere declaraţii detaliate cu privire la caz, însă în opinia sa vinovat este conducătorul primului autoturism care îi tăie calea tramvaiului. Vatmanul s-a pierdut, nu a frânat la timp şi astfel s-a produs carambolul de pe strada Anastasie Panu din municipiu.

După o scurtă verificarea a celor de la CTP Iaşi s-a constatat faptul că manetele auvehiculului erau pe poziţia de funcţionare. În cauză, s-a început o verificare amănunţită pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat de fapt.

„Am urmărit şi eu accidentul. O concluzie pozitivă este faptul că nu au fost victime. A fost o conjuctura care nu este de altfel unul inedit. Legat de accidentul regretabil, e greu, nu pot să pronunţ eu o concluzie pentru că nu sunt abilitat de lege. Dar din punctul meu de vedere a fost oarecum stimulat acest accident de vehiculul care a tăiat calea tramvaiului, se vede foarte clar în frânare. Din punctul meu de vedere, repet, cred că s-a pierdut vatmanul pentru că nu a frânat la timp şi a „reuşit” să împingă şi celelalte maşini după care vehiculul a frânat brusc aş putea spune. Ceea ce şi confirmă declaraţia celor de la CTP Iaşi, toate manetele erau pe poziţia de funcţionare. S-a început o verificare împreună cu experţii contactaţi, alături de Poliţia Rutieră. Tramvaiul are o inerţie foarte mare, vorbim de peste 26 de tone, care nu avea mai mulţi de 30 km/h”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Accident rutier în fața fostului Hotel Europa

Ieri, 16 martie 2021, s-a produs un carambol cu șase autoturisme și un tramvai în fața fostului Hotel Europa. Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost făcut în jurul orei prânzului. Conducătorii autovehiculelor nu consumase băuturi alcoolice. În urma coliziunii, o femeie a fost rănită ușor și transportată la spital.

La fața locului s-au deplasat un echipaj medical și polițiștii rutieri. În cadrul accidentului a fost implicat și consilierul local Ciprian Bostan.

„Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 despre un eveniment care a avut loc pe raza municipiul Iaşi. Este vorba despre o coliziune între un tramvai şi mai multe autovehicule. A rezultat o singură victimă, este vorba despre conducătoare unei auto care a fost transportată la spital. Toţi conducătorii auto care au fost implicaţi în eveniment au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative. În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi.

Accident provocat intenționat de vatman sau defecțiune?

Șoferii care s-au ales cu mașinile avariate au sărit pe capul vatmanului, reproșându-i incidentul. Inițial, toată lumea a crezut că vatmanul a provocat intenționat accidentul, așa cum a mai fost cazul de-a lungul anilor la Iași. De data aceasta, se pare că nu a fost așa. Vatmanul ar fi spus că a rămas fără frâne și nu ar fi mai putut evita impactul. Trebuie precizat că tramvaiul respectiv are o vechime de 56 de ani și nu a mai primit reparații capitale din anul 1995. Dacă tramvaiul vechi de atâția ani mai funcționează în parametri este greu de spus. Numai o minune a făcut ca acest tramvai să nu se defecteze când cobora Copoul. Dacă s-ar fi petrecut asta, probabil că tragedia din anul 2011 s-ar fi repetat.

Comentarii
 • Punctul tau de vedere nu face decat sa accentueze haosul ce doresti sa-l faci in continuare in oras.Normal ca nu ai sa recunosti ca ai cumparat antichitatile Europei. Dar declaratia are un alt substrat si acela ca iesenii s-au impotrivit acelei initiative ale tale de a forma o banda doar pentru CTP si de a determina iesenii sa renunte la masini mergand cu harburile tale.. Orice om normal vede ca CTP Iasi nu are eficienta. Probabil te-a mintit cineva ca esti de neinlocuit la Primarie.

 • Chirica cumpara doar cazane vechi si scumpe, dar se spala pe maini de fiecare data cand apar accidente. Autobuzele vechi polueaza, jafurile de tramvaie se strica si apar accidente, dar Chirica nu vede ca el e vinovat.

 • Tramvaiul are inertie foarte mare? la 26 de tone, cu tampoanele alea pe sine? Dar autotrenul, de 40 de tone, ce inertie are? Imensa, nu-i asa? Manglitor si hot, MAI INCHIDE O STRADA, BAAA ! Sa se suie tramvaie peste oameni , ca sa ai tu si cu neamul ma-tii unde sa te preumbli pe jos si sa te dai mare in fata nimanui! Ca nimeni nu sta de vorba cu tine, HOTULE!

 • Nu-l înghit pe Chichirica ăsta, dar în cazul de față, ce treabă are dânsul cu niste tramvaie, care ar fi trebuit de ani buni, trase pe dreapta și duse la casat? Sunt tramvaie care au 40-50 ani, totuși.

 • Chiricaaaaa baaa ai adus numai incompetenti la CTP.
  Pai cum ai adus toti directorii si sefii la CTP, cand ei au falimentat RATC ul?
  Baaaa criminalilor voi credeti ca Iasul e mosia voastra?? DEMISIA leprelor
  Unde is liniile speciale pentru mijloacele de transport si electrice, hibride???
  Unde is PARCARILEBdin cartiere, ce parteneriat publuc privat, PUNE MANA LA MUNCA de ce PRIMARIA nu le face, vreti SPAGI sau nunsunteti capabili???? Daca nunsunteti capabili DEMISIA, acasa putorilor!
  Iasul e plin de masini PARCATE HAOTIC
  DEMISIA
  HAI,,,,,, USR dati afara pe toti de la CTP, putori si incompetenti care cumpara tramvaie SH! Spagaaa multa acolo.
  DEMISIA Chirica

 • Mănânci căcat chiorul de Chirica unde ii taie calea mașina , acea mașina și instinctul de șofer a plecat pe contrasens sa nu fie zdrobita de tramvai uite din aceasta cauza nu sunt victime și lăsate de mangleala

Adauga un comentariu