Local

Declaraţia primarului Mihai Chirica cu privire la accidentul rutier de pe strada Anastasie Panu

Publicat: 17 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Declaraţia primarului Mihai Chirica cu privire la accidentul rutier de pe strada Anastasie Panu
Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a transmis astăzi, 17 martie 2021, într-o conferinţă de presă la alatul Roznovanu, faptul că a urmărit accidentul şi o concluzie pozitivă este aceea că nu au fost victime

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a transmis astăzi, 17 martie 2021, într-o conferinţă de presă la alatul Roznovanu, faptul că a urmărit accidentul şi o concluzie pozitivă este aceea că nu au fost victime.

Edilul menţionează că nu este în măsură să ofere declaraţii detaliate cu privire la caz, însă în opinia sa vinovat este conducătorul primului autoturism care îi tăie calea tramvaiului. Vatmanul s-a pierdut, nu a frânat la timp şi astfel s-a produs carambolul de pe strada Anastasie Panu din municipiu.

După o scurtă verificarea a celor de la CTP Iaşi s-a constatat faptul că manetele auvehiculului erau pe poziţia de funcţionare. În cauză, s-a început o verificare amănunţită pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat de fapt.

„Am urmărit şi eu accidentul. O concluzie pozitivă este faptul că nu au fost victime. A fost o conjuctura care nu este de altfel unul inedit. Legat de accidentul regretabil, e greu, nu pot să pronunţ eu o concluzie pentru că nu sunt abilitat de lege. Dar din punctul meu de vedere a fost oarecum stimulat acest accident de vehiculul care a tăiat calea tramvaiului, se vede foarte clar în frânare. Din punctul meu de vedere, repet, cred că s-a pierdut vatmanul pentru că nu a frânat la timp şi a „reuşit” să împingă şi celelalte maşini după care vehiculul a frânat brusc aş putea spune. Ceea ce şi confirmă declaraţia celor de la CTP Iaşi, toate manetele erau pe poziţia de funcţionare. S-a început o verificare împreună cu experţii contactaţi, alături de Poliţia Rutieră. Tramvaiul are o inerţie foarte mare, vorbim de peste 26 de tone, care nu avea mai mulţi de 30 km/h”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Accident rutier în fața fostului Hotel Europa

Ieri, 16 martie 2021, s-a produs un carambol cu șase autoturisme și un tramvai în fața fostului Hotel Europa. Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost făcut în jurul orei prânzului. Conducătorii autovehiculelor nu consumase băuturi alcoolice. În urma coliziunii, o femeie a fost rănită ușor și transportată la spital.

La fața locului s-au deplasat un echipaj medical și polițiștii rutieri. În cadrul accidentului a fost implicat și consilierul local Ciprian Bostan.

„Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 despre un eveniment care a avut loc pe raza municipiul Iaşi. Este vorba despre o coliziune între un tramvai şi mai multe autovehicule. A rezultat o singură victimă, este vorba despre conducătoare unei auto care a fost transportată la spital. Toţi conducătorii auto care au fost implicaţi în eveniment au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative. În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi.

Accident provocat intenționat de vatman sau defecțiune?

Șoferii care s-au ales cu mașinile avariate au sărit pe capul vatmanului, reproșându-i incidentul. Inițial, toată lumea a crezut că vatmanul a provocat intenționat accidentul, așa cum a mai fost cazul de-a lungul anilor la Iași. De data aceasta, se pare că nu a fost așa. Vatmanul ar fi spus că a rămas fără frâne și nu ar fi mai putut evita impactul. Trebuie precizat că tramvaiul respectiv are o vechime de 56 de ani și nu a mai primit reparații capitale din anul 1995. Dacă tramvaiul vechi de atâția ani mai funcționează în parametri este greu de spus. Numai o minune a făcut ca acest tramvai să nu se defecteze când cobora Copoul. Dacă s-ar fi petrecut asta, probabil că tragedia din anul 2011 s-ar fi repetat.

Adauga un comentariu