Actualitate

Declaraţie îngrijorătoare a medicului Adrian Marinescu. România ar putea avea cazuri mai puţine abia la jumătatea anului 2021

Publicat: 28 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Declaraţie îngrijorătoare a medicului Adrian Marinescu. România ar putea avea cazuri mai puţine abia la jumătatea anului 2021
România ar putea avea cazuri mai puţine abia la jumătatea anului 2021

Conform declaraţiilor făcute de medicul Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balș, România s-ar putea bucura de o descreştere a cazurilor de COVID-19 abia la jumătatea anului 2021. Declaraţie vine în contextul în care, se pare, vaccinul anti-COVID este aproape de a fi finalizat şi că Uniunea Europeană a semnat deja un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin pentru ţările din Uniune.

Medicul Adrian Marinescu considera că România ar putea avea cazuri mai puţine de la jumătatea anului viitor

Într-o declaraţie făcută pentru Antena3, medicul infecţionist din cadrul Spitalului Matei Balș considera că până anul viitor, numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 nu va scandea în România. Totuşi, acesta explica faptul că de la o lună la alta, numărul infectaţilor aduce automat şi un grad de imunizare a populaţiei.

„În mod normal, în 2021, fiecare lună ar trebui să aducă un plus la nivelul de imunizare. Dacă aşa va fi în toate ţările Uniunii Europene, atunci în a doua jumătate a anului 2021 ar trebui să vedem efectele clare”, a precizat dr. Adrian Marinescu.

Vaccinul ar putea ajunge în ianuarie în România

Conform surselor din cadrul Ministerul Sănătății, vaccinul anti-COVID ar putea ajunge în România la începutul anului 2021, mai exact în luna ianuarie. Medicul Adrian Marinescu considera că cei care vor trebui să fie vaccinaţi prima orară vor fi medicii

„De ce personalul medical în primul rând? Pentru că trebuie oprită această sursă de transmitere. De asemenea, urmează apoi persoanele cu factor de risc, cei cu probabilitate mare de a face forme severe. În final, ne dorim imunizarea să fie la nivel de masă”, a explicat medicul infecţionist de la Institutul Matei Balş.

Germania anunță că va avea cel puțin un vaccin împotriva COVID-19 până la începutul lui 2021

Germania a anunțat că va avea cel puțin un vaccin împotriva COVID-19 până la începutul lui 2021. Anunțul care dă speranțe în lupta cu COVID-19 a fost făcut de Centrul German de Prevenire a Bolilor. Biontech/Pfizer și CureVac sunt companiile care se află în faze avansate de testare cu vaccinuri anti-COVID-19.

Centrul German de Prevenire a Bolilor a anunțat că cel puțin un vaccin împotriva COVID-19 ar urma să fie gata până la începutul anului 2021. Autoritățile din domeniul sănătății sunt optimiste în acest sens.

Germania anunță că va avea cel puțin un vaccin împotriva COVID-19 pana la începutul lui 2021

“Datele actuale sugerează că unu sau mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 ar trebui să fie certificate, iar primele cantități să fie produse și livrate până la începutul anului 2021”, a anunțat, în ultimul buletin epidemiologic, Institutul Robert-Koch (RKI).

“Este de așteptat ca la început să nu existe suficiente vaccinuri pentru întreaga populație. Astfel, prioritizarea va fi necesară”, a mai precizat Institutul Robert-Koch.

Biontech/Pfizer și CureVac sunt două companii care se află în faze avansate de testare cu vaccinuri anti-COVID-19.

Adauga un comentariu