Coronavirus

Germania anunță că va avea cel puțin un vaccin împotriva COVID-19 până la începutul lui 2021

Publicat: 28 aug. 2020
copil vaccnat
Guvernul belgian interzice exportul a 2,9 milioane de doze de vaccin antigripal

Germania a anunțat că va avea cel puțin un vaccin împotriva COVID-19 până la începutul lui 2021. Anunțul care dă speranțe în lupta cu COVID-19 a fost făcut de Centrul German de Prevenire a Bolilor. Biontech/Pfizer și CureVac sunt companiile care se află în faze avansate de testare cu vaccinuri anti-COVID-19.

Centrul German de Prevenire a Bolilor a anunțat că cel puțin un vaccin împotriva COVID-19 ar urma să fie gata până la începutul anului 2021. Autoritățile din domeniul sănătății sunt optimiste în acest sens.

Germania anunță că va avea cel puțin un vaccin împotriva COVID-19 pana la începutul lui 2021

“Datele actuale sugerează că unu sau mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 ar trebui să fie certificate, iar primele cantități să fie produse și livrate până la începutul anului 2021”, a anunțat, în ultimul buletin epidemiologic, Institutul Robert-Koch (RKI).

“Este de așteptat ca la început să nu existe suficiente vaccinuri pentru întreaga populație. Astfel, prioritizarea va fi necesară”, a mai precizat Institutul Robert-Koch.

Biontech/Pfizer și CureVac sunt două companii care se află în faze avansate de testare cu vaccinuri anti-COVID-19.

“Sunt optimist că în următoarele luni și cu siguranță anul viitor, am putea să avem un vaccin. Putem spune un lucru: datorită colaborării tuturor – a cercetătorilor, oamenilor de știință, publicului – cel mai probabil vom avea un vaccin mai repede ca niciodată în istoria umanității”, a declarat și Jens Spahn, ministrul german al Sănătății, pentru postul de televiziune ZDF.

Rusia a anunțat că a dezvoltat un vaccin contra COVID-19, Germania nu crede în el

Recent, Vladimir Putin, președintele Rusiei, a anunțat marți că țara sa a devenit prima din lume care a aprobat un vaccin împotriva COVID-19, la mai puțin de două luni de la începerea testelor pe oameni.

La momentul respectiv, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, s-a arătat sceptic față de vaccinul rusesc, numit “Sputnik V” și a declarat că nu a fost testat la scară largă și există foarte puține date disponibile despre acest vaccin.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford ar putea ajunge în comerţ în două luni

Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Universitatea din Oxford va fi gata în aproximativ două luni, conform unui înalt oficial al Institutului Serum din India. Institutul în cauză a primit drepturi de producţie şi comercializare a produsului. După ce va fi testat timp de 58 de zile, vaccinul anti-COVID va ajunge în comerţ două săptămâni mai târziu.

Acesta va fi primul vaccin care va intra în producţie în India, o ţară foarte afectată de pandemia de coronavirus. Serul dezvoltat de Universitatea din Oxford va purta numele de vaccinul Covisheld. Potrivit Business Today , guvernul indian a acordat Institutului Serum o licenţă specială de prioritate de fabricaţie, care îi permite să accelereze procesele de testare, pentru a le finaliza cât mai repede.

Vaccinul a ajuns deja în faza a treia de testare. Primele doze au fost administrate deja sâmbătă în 20 de centre din oraşele Pune, Bombay şi Ahmedabad. Peste 29 de zile, celor 1.600 de voluntari le va fi administrată şi a doua doză de vaccin, iar 15 zile mai târziu va fi emis raportul final de testare. Până atunci, Covishield va fi deja în comerţ, a mai declarat oficialul Institului Serum.

Adauga un comentariu