Titlurile zilei

Dedeman pregătește o mega tranzacție în zona Bucium din Iași! Primăria renunță la 4,5 hectare – FOTO

Publicat: 08 dec. 2022
Dedeman pregătește o mega tranzacție în zona Bucium din Iași Primăria renunță la 45 hectare  FOTO
Dedeman anunță că vrea să-și extindă în activitatea din Iași

Compania Dedeman vrea să cumpere terenul primăriei, din spatele complexului Carrefour Felicia. Municipalitatea și-a dat acordul și caută un evaluator. Terenul este evaluat la aproximativ 4,5 milioane de euro

Municipalitatea ieșeană anunță că este dispusă să renunțe la o suprafață importantă de teren, situată în municipiul Iași, pe strada Bucium, nr. 26, chiar în spatele complexului comercial Carrefour Felicia.

Aici este amplasat un teren de 4,5 hectare care a fost concesionat în 2007 firmei ce administrează lanțul Dedeman, deținut de frații Adrian și Dragoș Pavăl din Bacău. În baza unei Hotărâri de Consiliu Local din acel an s-a hotărât ca terenul să fie scos la licitație, privind concesionarea pe o perioadă de 49 de ani. Frații Pavăl au participat la licitație și au câștigat procedura.

La semnarea contractului, Dedeman SRL s-a angajat să achite un avans de 1,7 milioane de euro, sumă ce urma să fie folosită pentru amenajarea unui spațiu de producție, menit să fie administrat de actuala Servicii Publice Iași (SPI) SA. Ultima cifră de afaceri arată că Dedeman, cu obiect de activitate vânzarea materialelor de construcții, a încasat, în 2021, nu mai puțin de 10 miliarde de lei, adică 2 miliarde de euro, cu un număr de aproape 12.000 de angajați în toate magazinele din țară.

Dedeman pregătește o mega tranzacție în zona Bucium. Vrea să cumpere terenul primăriei

Recent, Dedeman SRL și-a manifestat intenția de a cumpăra terenul pe care l-a concesionat de la primărie pentru construirea unui nou centru comercial. Primăria Iași este dispusă să vândă terenul, motiv pentru care va contracta un evaluator ce va stabili prețul de vânzare. Deși cererea vine din partea Dedeman, terenul va fi vândut în urma unei licitații publice, cu un preț de pornire stabilit.

Conform prețurilor de pe piață, în acest moment, terenul ar valora în jur de 4,5 milioane de euro. Valoarea finală a contractului cu Primăria Iași poate crește în funcție de ofertele depuse în cadrul licitației. Și un dezvoltator imobiliar a cerut o suprafață de teren, situată în CUG, aflată în domeniul privat al primăriei.

Primăria Iași vinde și un teren ultracentral

Recent, primăria a anunțat altă tranzacție. Se pregătește o nouă tranzacție imobiliară în centrul Iași. În 2021, Fadi Ramadan, unul dintre cei mai bogați arabi din oraș, prin intermediul societății Safir Real Estate SRL, a solicitat municipalității să vândă un teren de 536 mp, situat pe strada Otilia Cazimir, nr.19, la câțiva metri de zona Bucșinescu. Terenul se află în domeniul privat al Primăriei Iași.

Edilii au acceptat solicitarea afaceristului, urmând să se organizeze o licitație publică pentru vânzarea terenului. De precizat că suprafața menționată este lipită de altă bucată de teren, de aproape 500 mp, deținută de Fadi Ramadan. Accesul se realizează prin strada Smârdan, prin intermediul mai multor trepte. Conform unui raport de evaluare, terenul va fi scos la licitație cu un preț de pornire de 271 euro/mp, ceea ce înseamnă că valoarea imobilului este de cel puțin 145.256 de euro, fără TVA.

Dedeman pregătește o mega tranzacție în zona Bucium din Iași, dar rămâne de văzut dacă vor fi interesate și alte firme.
Comentarii
  • Nici nu vreau sa ma intreb ce evaluator va gasi primaria Iasi (o primarie foarte incompetenta cand vine vorba de .. ei lucreaza in slujba iesenilor). Pun pariu ca cineva va incasa cascaval foarte mult din combinatia asta, chit ca o fac legal si se aude prin primarie ca nea Chirica isi pune clasicul capac de … 10%. Ca na, intrarea in PNL costa … si protectia penala costa.

Adauga un comentariu